Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag

Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   22 / 40
(#) pjg válasza tahi hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Látom Te érted a "dörgést"! Arról a hegesztett kazánról megtudhatnék többet is?
Szabadtéri színpadra kéne csináljak a lányaimnak effekteket.

Bővebben: Link
(#) pjg válasza Noo hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Hú! Bakker. Mit egy lángszóró, csak láng nélkül.

Ez is jó lenne, csak nem ilyen hosszú füsttel. Inkább szélesebb front kellene.

Milyen szivattyú van benne? Visszafolyást gátló szelep van benne? (visszacsapó) Hány fokon megy? Milyen olajjal?
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

A link nem lett jó :no:

(#) Noo válasza pjg hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Hello. Ha nagyobb fúvóka lenne benne akkor szerintem szélesebben fújná, nem ilyen hosszan. A hőfokot még nem lőttem be teljesen, majd szerzek egy hőmérőt és megmérem. Olyan 210fok körül lehet most. Gyári olaj van benne, ha jól emlékszem eurolite, és adtam hozzá epres illatosítót, így könnyebb észrevenni ha égeti a füstöt. A szivattyú egy 48W-os Ulka EP5. Ebben alapból van visszacsapó szelep.
(#) pjg válasza Noo hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Köszi! Szép munka!

BUÉK!
(#) tahi válasza pjg hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szia!
Te pontosan mire szeretnéd használni a gépet?
Üdv.
(#) tahi válasza tahi hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Boldog új évet mindenkinek!
(#) pjg válasza tahi hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Színpadi effektekhez.

hastanc.co.cc
(#) tahi válasza pjg hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Szia!
Ez eddig rendben,de a füstnek irányítottnak kell lenni?
Vagy inkább a teljes színpadot befedőnek?
Üdv.
(#) pjg válasza tahi hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

utóbbi

Pontosabban egy nem mindent eltakaró köd a lányok háta mögött és feje fölött.
(#) djgaby hozzászólása Jan 2, 2011 /

Sziasztok!
Szerintetek hogyan tudnám megoldani, hogy a füstgépem ne fújja hátul is a füstöt??
Ugyanis a hátsó bementnél ahol csatlakozik a rézcső a kazánba ott ereszt az egész. csöpög a folyadék és a füstöt is visszafújja
Elvileg menetes a kazánban lévő része de szerintem ez kizárt mert hiába tekerem nem jön ki. Páran mondták hogy a menet megszakadt... bár én úgy vélem nincs rajta menet..
Próbáltam már többféle hőálló ragasztóval is ragasztani de nem bírják..
horgász boltban kapható ólommal is körbeöntöttem már de az is megolvadt(210 vagy 220fokos a hőbizti benne).
Mivel tudnám ezt megjavítani ?
Nem akarnám kidobni mert nagyonjó kis gép csak ez az egy hibája van
Előre is köszi!
(#) djgombi válasza djgaby hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia! Tekerd be teflonszalaggal amit a gáz és vízszerelők is használnak. Ez bírja a hőt. Üdv!
(#) djgaby válasza djgombi hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Hali!
Már tekertem be, igaz nem sok rétegben de eresztett a nagy nyomás miatt valahol mindig fújta a füstöt vagy csöpögött a víz...

Akkor lehet, hogy menetfelújítót kell beletekerni. vagy csináltatsz bele egy betétet amibe aztán bele tudod tekerni a csövet.
Kép van róla?
(#) djgaby válasza djgombi hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Kép valahol van.. de nem találom.
Holnap készítek rólla.
Meg valamiért az utóbbi időkben amikor még javítgattam nem volt oké vele valami mert a szivattyú akkor kapcsolt be ha fűtött fel a kazán. Ha pedig lekapcsolt a hőbizti akkor a szivattyú is leállt...
(#) Noo válasza djgaby hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Hello. Lehet hogy nem jó helyre dugtad a csatlakozókat. Ezért nem jó időben megy a pumpa. A tömítést érdemes lenne valami Loctite tömítővel megragasztani, persze előtte zsírtalanítani kell.
Keress rá hogy melyik paszta bírja a magas hőmérsékletet.
(#) djgaby válasza Noo hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Köszi!
BÚÉK!

Bővebben: hőálló ragasztó
Szerinted ez jó lenne ?

Jó lehet igen!
(#) tahi válasza pjg hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia!
Szerintem akkor neked nem igazán ilyen felépítésű gépre van szükséged. Inkább olyan gép kellene aminek tudod a füstölési teljesítményét is szabályozni.
Üdv.
(#) tahi válasza djgaby hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia!
Milyen típus a füstgéped?
Üdv.
(#) djgaby válasza tahi hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Na ezt sajna nem tudom.
Mert sehol nincs rajta típus vagy márkajelzés.
Egyedül egy sorszám alapján találtam rólla infót, hogy elvileg vmi MC Crypt...
(#) tahi válasza djgaby hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia!
Akkor ez a Conrad terméke.Képet tudsz földobni?
(#) pjg válasza tahi hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Gondolom a benyomott folyadék mennyiségével tudom csak szabályozni.
(#) tahi válasza pjg hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Szia!
Igen, de ez a megoldás már azért bonyolultabb.
Üdv.
(#) yohnsee válasza kanada25 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Hátha még aktuális a kérdésed. Tegnap szedtem szét darabokra egy ilyen gépet, mert egy nagyon okos emberke brigéciollal nyomatta át, addig jól is ment, de utána meghalt a szivattyú (nem emiatt, de ez lényegtelen). A brigéciol letapadt, beleégett és eldugította a kazánt. Szétszedtem, a kazán egy nagy alu tuskó, alul van benne egy fűtőszál, szintén alumínuimba ágyazva, az alul levő csavarok kiszedésével kicsúszik a nagy tuskóból, majd a nagynak a két végén lévő csatlakozásait letekered, akkor látni fogod, hogy benne egy alu henger van beleütve jó szorosan, megvágva úgy, mintha csavarmenet lenne. Ez azért kell, hogy a folyadék hosszú utat tegyen meg a fűtőtérben. Ha ki tudod ütni ezt a menetes hengert, ki is tudod szépen a meneteit tisztítani. Ezután már működnie kell a gépnek.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv
(#) merlingerin hozzászólása Feb 21, 2011 /

Sziasztok!

Füstgépet szeretnék építeni, de nem bulizási céllal, hanem biztonságtechnikai okokból.

A cél, ha a lakásban megszólal a riasztó, a lehető leghamarabb töltse meg a lakást füsttel, hogy a tisztelt betörő Úr még véletlen se tudjon megtalálni semmit. Ehhez villogó fények, és sziréna kell. Ha epilepsziás, akkor pláne nem jut ki.

Vannak ilyen gyári rendszerek, de egyrészt iszonyat drágák, másrlszt pedig álladó előfűtést igényelnek, egy kazán folyamatosan fel van fűtve, ha jön a jelzés, azonnal elsül.

Node ezt a hazai villanyáraknál nem szeretném. A tervem az, hogy 3db hajdú 1800W villanybojler fűtőbetétet használva 3F betáppal oldanám meg a fűtést.

Tanácsra volna szükségem. Láttam, építettetek többen már füstgépet. Ha én is alutömbböt készítenék, bele a 3*1,8kW fűtést, milyen felfűtési időt érhetnék el? (természetesen jól körülszigetelve..) Magyarul az esetemben a riasztási esemény kiváltásától számítva mennyi idő az első kiáramlás?

Köszönöm!
(#) Noo válasza merlingerin hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Hello!
Nekem az alutömböt az 1200W-os fűtőszál kb 8 perc alatt fűti fel. Az alu hőtehetetlensége miatt szerintem 4-5 perc alá nem tudsz lemenni. De ez igazából csak az egyik probléma, mert ahogy elkezded a füstölést akkor már el is kezd hűlni, ami újabb felfűtést igényel. Annyira nem füstöl gyorsan, hogy beterítse az egész házat sűrű, átláthatatlan füsttel.

Mellesleg ha kap egy rohamot és netán belehal, akkor halált okozó veszélyeztetésért mehetsz a sittre. Akkor már egyszerűbb a villanyt vezetni kilincsbe.

Szerintem inkább keresgélj valami könnygáz gránátot(bár legálisan azt hiszem nem lehet venni), és mechanikus kioldóval csináld meg. Vagy minden szobába teszel 2-3 gázpisztoly lőszert amit egy elektronika segítségével elsütsz. Na akkor annyira nem akarnak majd rabolni
(#) merlingerin válasza Noo hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Szia!

Mindenképp a füst marad. Ebből van gyári megoldás, láttam élesben működni bemutatón. Nagyon meggyőző, és jó megoldás. Pont a lényeg az, hogy nagyon hamar eldurranjon a füst, amikor még a bejárat közelében van, hogy kitaláljon, ne menjen fel az emeletre, stb.

Esetleg lehetne az a megoldás, hogy a fűtőbetétre tekerem rá a lágy, réz, klímás csövet, és ezt hőszigetelem "agyon". Maga a betét elég gyorsan melegszik. 2sec alatt már nem lehet kézzel megfogni, éget. Csak ahhoz nagyon lágy cső kell.

Persze az "alutömb" kihagyható, csak jobb ötlet kell
(#) Noo válasza merlingerin hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Végülis itt nem számít a füst minősége, nem baj ha elégetni a gép. Akkor viszont 4mm-es vörösréz csövet rá lehet hajtani, mert az elég puha. Valami hőfokszabályzó azért kellene, hogy ne kelljen kidobni a fűtőszálat egy használat után. Bár ha a lopástól megvéd akkor már megérte. Akkor viszont semmi extra szigetelés nem kell neki mert nem kell eltárolni a hőt. Ahogy elkezd fűteni 10másodperc múlva mehet a pumpa. Addigra már lehet hogy pirosan izzik az egész.
(#) merlingerin válasza Noo hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia!

Tehát próbáljam meg egyszerűen rátekerni a bojler betétre a rezet, menet-menet mellé, sorban?

Nem, valóban nem baj, ha megég, csak dőljön a füst. Ehhez természetesen villogó fények, és a sziréna együtt azért nem kicsit rémisztő hatást kelt. De sűrű füstben nem lehet fiókot nyitogatni..

illletve: Bővebben: Link
Következő: »»   22 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem