Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a profil csodákra képes, nekem talán annyi fenntartásom van, hogy önmagában nem elég merev, és túl könnyű is. Könnyen rezgésbe jön, ami a megmunkált felületen meg is látszhat.
Egy 10-12mm-es alaplemezen inkább el tudnám képzelni.
Hasonló mint a quick konnektor, de mégsem ugyan olyan. Egyébként jó link, majd megpróbálom alkalmazni.
Van egy T alakú stiftem Egy V alakú menetes elem (igazából trapéz a v alja le van csapva) meg egy menetes csavar. A T teteje megy a profil felső sínjébe a szára a profil csövébe, abba a csőbe kell fúrni egy lukat ott ahol a t szárán van egy bemélyedés. A trapéz alakút be kell rakni a rögzítendő elem felső nútjába, és megfúrt lukon keresztül bele kell tekerni a csavart a t szárán lévő nútba keresztül a trapéz alakú profilon. Ettől gondolom a trapéz profil befeszül a nútba, mert a csavar nem tud tovább menni a t szárán lévő núttól. Na pont ilyen nincs a linkelt oldalon, de majd megrajzolom magamnak.
Nálunk általában ezt a két megoldást használják a szerelőgépek összerakásakor. Az elsőnél át fúrják a profil oldalát. A második egy egyszerű 90-os elem. Én a másodikkal raktam össze a vázat. Keresgélhetsz pl: itt is. Vagy ha tudod, hogy milyen fajta akkor a gyártó honlapján( persze ha van). Az enyém ITEM profilokból áll.
Szia
Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerül ennek métere? (milyen méretre vonatkozva) Üdv
Na az enyém ilyen, csak a pücökben nem ilyen a luk, hanem befelé mélyül, így a csavar ami nem ilyen fejű hanem sima hernyó csavar behúzza a helyére a stiftet, ami így befeszíti a másik elemet.
Hello! A profilokat általában súlyra adják. Az én gépvázam mint írtam ITEM elemekből áll, ez a második a 40*40-es kategoriában, a súlya kb. 2.2-2.5 kg ha jól emlékszem, de az item honlapján fent van. Új árat nem tudok, de nem egy olcsó, használtan már 500-700 Ft/kg is lehet szerezni.
Meg akarom rajzolni az egész gépet ezzel a solid edge-el, csak annyira még nem ismerem, hogy minden elem pont olyan legyen mint az eredeti, de kiindulásnak jó lesz.
A profilokról sok helyről lehet letölteni 2-3D -s CAD fájlokat, érdemes rákeresni. Általában gyártó honlapja.
Igen de pont ezek nincsenek benne. Egyébként nem a profil a nehéz, hanem a lukba kerülő hengeres stiftbe nem tudtam belevarázsolni azt a kicsit hosszúkás befelé mélyülő vájatot ami behúzza a másik profilt miközben az ember tekeri befelé a hernyócsavart. Tehát a stiftben az általam készített rajzzal ellentétben nem egyenes falú a luk. Ha valaki tudja hogy kell solidedge-ben egy ilyen befelé mélyülő vájatot rakni egy hengerbe az szóljon.
Egy negatív kúpot kell beilleszteni az alkatrészbe...
De csak a látvány miatt felesleges az apró részletezés, ha bekényszerezed, akkor olyan mintha egyben lenne. ![]()
Sziasztok!
Lenne egy alapvető kérdésem,amire még csak most jöttem,rá, hogy nem is tudom:Az x tengely az melyik?Az amelyiken a megmunkálandó anyag van vagy ez az y?A héten megjött a vezérlőm a javításból,ugyanis a z tengely vezérlője ismeretlen okok miatt tönkrement. Szoftveres végállásokat hogyan tudok beállítani?Mire jó a soft min és max?
Az x az ami a munkaasztalon keresztbe mozog. Ha álló az oszlop, és az asztal mozog akkor az asztal az y.
Persze csinálhatod fordítva is, csak nem úgy szokták.
Kép: Hivatkozás A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu]első teszt[/url]
Működik, még egyszer köszönöm,de sajnos volt egy szerszámtörésem(alkoholos filc!),mert a munkaasztal nincs síkban,a közepe megszívta magát vízzel és ezért van benne egy nagy dudor,amit szemmel nem is láttam.Legalább rájöttem,hogy nem a legdrágább alkoholos filccel kell kísérletezni.A CNC szót írattam ki vele,de valamiért az első C-betűt rosszul rajzolta le meg fordítva van az N-betű,lehet hogy rossz irányba forog az egyik motor?
Az n-ben és c-ben is van egy dudor az mitől van?
Dec 28.-án írtad, hogy mindjárt kész a géped, amire mondtam, hogy azért az odébb lesz még attól, mert van egy félig összerakott mechanikád, az még csak a munka fele vagy negyede.
Lehet hogy igazam volt ![]() Azért lassan csak összeáll, most már csak síkba kell marnod az egész asztalt, az cirka 24 óra ha olyan kasa nagy géped van mint amit most cserélek, amibe csak 3-as szárat lehet befogni. Egyébként a fagépnek ez a nagy hátránya. Párát kap, és kuka. Ezért építem a fémgépem.
Üdv!
Korábban írtam már, hogyha nem akartok ilyen puklisodást meg vetemedést a munkalapon, szerezzetek Doka vagy Peri táblát az építőiparból. Az első sárga színű a második fekete. Mindenféle vegyszerrel kezelt, tűz és vízálló. Ezzel zsaluznak betont, kegyetlen erős és sík is.
Azok a dudorok a nem sík munkaasztal következményei.Ott nyomta beljebb a filctollba a betétet a gép,de emiatt csináltam egy egyszerű felület követő tollat és vagy még 20 papírlapot raktam az asztalra,hogy szebben rajzoljon.Remélem,hogy nemsokára lesz marómotorom is.
Legnagyobb örömömre elindult a motorkám, úgyhogy a vezérlő ok. A port címzés volt rossz
![]() Azt szeretném megkérdezni, hogyha egy tengelyre két végállás kapcsolót tettem, hogyan kössem be őket. A mach3-ban nézegettem a input beállításokat, de ott x++,x-- és x home van. Hogyan kössem be ezeket? A végállások ilyen típusúak.
Úgy kell bekötni, hogy bármelyiket nyomja meg váltson alacsonyról magasra vagy magasról alacsonyra, már nem emlékszem mit vár. Az hogy az x++ vagy az x-- -t nyomta meg a mach3 onnan fogja tudni, hogy éppen merre mozgatta a motort. Értelemszerűen kitalálja, hogy ha pozitív irányba mozgatta a motort, akkor maximális végállást érte el, ha meg negatív irányban mozgott akkor meg a minimum végállást találta meg.
Ezért elég 3 bemenet +egy vészstop egy háromtengelyes gépre.
Akkor simán sorbakötöm a két végállást és rákötöm őket pl. a 10-es lábra a másikat pedig a testre vagy ezt is a leválasztott +5V-ra kell kötni?
Sorba. A Mach leírás 4.6.2-es fejezetén még ábrát is kapsz. A leválasztott 5 v és föld közé kel tenni, arra az oldalra ahol a mach kimenetei adják a stepp jelet, csak ez bemenet lesz.
Bővebben: Link
Milyen a vezérlőd?
Végállás mintakapcsolás bemenetek használatára szerintem..
Ilyen. Próbáltam a könyv szerintit, de valamiért nem megy. Sőt reggel még szépen kotort jobbra-balra, lassan-gyorsan, de most csak lassan vánszorog. Lehet, hogy a PCI-os LPT kártya kever valamit
![]()
Sikerült most már marómotort is szereznem egy kézi 130wattos gravírozó az áldozat.A segítségeteket szeretném kérni a g-kód szerkesztésében,ugyanis síkba szeretném marni legelőször az asztalt,de sajnos a mach 3 gépkönyvében semmit sem találtam erről és a "kézi tologatást" már unom.A maró egy gömbfejű maró,mert csak ez van,ezt kaptam a géphez,de azért remélem,hogy valahogy síkba lehet ezzel is marni az asztalt.
Szia!
Használd a Mach varázslói közül a felületkészítőt (pick wizard / surface) Próbáld először a levegőben. Gömbfejűvel nehéz eset síkot marni, venned kell egy marót, vagy köszörülj egyet fúróból.
Felejtsd el. Egyébként a gravirozóba 3-asnál nagyobb marót nem lehet befogni, egy ujmaróval is minimum 50%-os fedéssel kell marni, azaz egy egy lépésben 1.5mm fogsz haladni. Mondjuk egy 40-es asztalon egy cirka 250 menetet jelent a szélességét nem ismerem.
Ha van bármiféle programozói ismereted (akár exceles visual basic) akkor egy ciklust az y-ra egy irány változót valahogy így open "sikmar.tap" for output as #1 (pontos szintaxist nézd meg) for y=0 to 400 step 1.5 (ugye milliméterben a 40 az 400, és y variant nem int) print #1,"g1y"+format(y) (formatnak nézz utána) if irány=0 then print #1,"g1x300" (ha 30 centis az asztalod) irány=1 else print #1,"g1x0" irany=0 End if next y close(#1) Ezt lefuttatod, és a sikmar.tap-ot odaadod a mach3-nak és örülsz. Cirka 3 óra sivítás után lesz az asztalod síkbamarva, kérdés mit bír a szerkezeted és a maród előtolásnak. De a gömbfejűt felejtsd el sürgősen.
Ne már az M3 nem tud nullpont eltolást? Azzal pár sorral elkészíthető. Azt mondták fanuc féle, erre beírom neki hogy G4 x 2 és nem csinálja, p t kellett x helyett.
Hello!
Sajnos nincsen semmilyen programozói tudásom,így nekem kínai a gulasoft által javasolt művelet,de azért köszönöm.A surface varázsló már kicsit egyszerűbb,de segítenétek beállítani,mert mint említettem abszolút kezdő vagyok e téren.A munkaasztalom méretei amit a szoftveres végállásoknál adtam meg,nem cm-ben!:y(munkaasztal )125,x:230. A szoftveres végállásokat hogyan lehet bekapcsolni,mert beállítani betudtam,csak bekapcsolni nem tudom,a homing/limits-nél kellene kipipálni a home neg gombot?Még egyszer köszi mindenkinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |