Fórum témák
» Több friss téma |
Igen létezik! Itt CNC-t vezérelnek róla. Ezt nem próbáltam, tehát csak tippelek, ha azt vezérli, akkor vinnie kell a lézert is.Bővebben: Link
Akkor sikeres, ha van fizikai cime az eszköznek pl a hagyományos LPT1 $378, amikor meghivod az eszközt erre kell hivatkozni
iNFÓT GYÜJTÖTTEM ITHON IS ÉS ITT IS SOKAN MONDTÁK HOGY A pcmcia TO lpt ÁTALAKÍTÁS MÁR INTEGRÁLTNAK MINŐSÜL ÉS TÖBB MINT VALÓSZÍNŰ HOGY VEZÉRELNÉ A DACOT VAGYIS A MAMBA KONFIGURÁLÁSÁT ÉRZÉKELNÉ A pcmcia lpt ÁTALAKÍTÓ ÉS MŰKÖDNE VELE CSAKHOGY AZ ILYEN ÁTALAKÍTÓ MEGJELENIK E AZ EZKÖZKEZELŐBEN AZ EZKÖZÖK KÖZT MINT lpt PORT.
A PCi portos LPT bővitőkártya is megjelenik az eszközkezelőben,mint párhuzamos port,mégis sok-sok százezer embernek bosszúságot okozott,amiért az ilyen bővitőkártyák használatára kényszerültek.
Ezt a lassú és most már divatjamúlt portot érdemes lecserélni az USB-re,még ha ez többletköltséggel jár.
Biztos hogy kell vele küzdeni, hogy menjen rendesen.
Sziasztok!
Összeraktam egy DAC-ot viszont nem akarnak működni a galvo-k, NLS felismeri DAC0832-es néven... Minden beállítást elvégeztem, aztán nem jöttem rá mi lehet... Méregettem a dac-on, szinte semmi... Szétszedtem az LPT kábelt, ami ugye 25 érintkezős, van benne összesen 10 vezeték. ha úgy nézzük, hogy felül a keskenyebb, akkor felülre 2, alulra 7 vezeték van forrasztva és egy a test. Ez egy gyári kábel, így működnie kellene? Vagy keressek valami olyan kábelt, ahol megvan darabra a 25 vezeték?
A gyári kábel ha jól emlékszem nem jó. Olyan kábel kell, aminek minden érintkezője egyformán van bekötve. Ha a dac-on csak 10 csatlakozó van akkor elég az a kábel is, csak át kell kötni a vezetékeket.
Na akkor majd talán holnap kipróbálom... Még két kábel kelleni fog, meg akkor átnézem, hogyan van bekötve...
Megnéztem most 2 tervet, de mindegyiken 12 van bekötve.
Közben szétszedtem a 10 eres kábelt és úgy van bekötve, ahogy mondtad. A csatlakozó 1-es PIN-je a kábel lévő, másik csatlakozó 1-es PIN-jére van forrasztva.
Így mondtad, igaz? Csak két érrel kevesebb van... Kíváncsi vagyok, hogy fog-e működni...
Holnap megnézem pontosan, hogy nálam hogy van pontosan bekötve.
Na mégiscsak szétkaptam most, mert holnap csak délután lenne idő rá. Nekem úgy van megcsinálva a kábel, hogy mindkét végén apa csatlakozó van, és a dac pedig anya. A forrasztás pedig úgy van, hogy az 1-es az 1-es csatihoz és igy tovább.
Rendben, nagyon szépen köszönöm, hogy megnéted! Az én DAC-omon apa csatlakozó van, tehát ha odaférne a gép hátuljához, akár közvetlen rá is köthetném. A kábelezés a mostani (10 eres) kábelben is így van, ahogy írtad.
Holnap délután, de lehet, hogy csak este, de kipróbálom 12 érrel.
Építkezünk-építkezünk!! De hogy hasznom is legyen! A 10 ér az bizony kevés lesz! Minimum a 12 ami kell! Itt egy rajz, a bekötésről, mert gondolom ilyen lehet amit csináltál! Én a kábelben a 18-25 ig lábakat összekötöttem, +még a csatlakozó házára forrasztottam. Ha a rajz szerint kötöd be akkor mennie kell!! Ahogy írtad, felül (14-25) még elég is (14;16;test), de lent a maradék 7 az sovány, 1 a blankolás; 2-9 pedig az adat. Keress egy másik kábelt szerintem hozzá. Ha nem lelsz, szólj nekem van egy 2m-es elfekvőben. Amúgy talán már jövő hét vége fele tudom használni a kezem rendesen, úgyhogy folytatom a melót én is. Láthatunk képet a művedről?
Neki nem ez a felépitésű DAC-ja van.
Az 1 csatlakozó szabadon van hagyva,mert D-tároló végzi a kioltást,Szebence kollega RGB showlaser-t csinál. 12 ér kell ugyanúgy,11 MÁR kevés. Ugyanezt én is megcsináltam.Az testpontot egyetlen helyen kötöttem csak be a PC kimenetén:a 25 lábat. A bekötést pedig úgy végeztem,hogy időben egymással párhuzamosan forrasztottam be a vezetékeket a csatlakozókra.A DB25-ön szerencsére vannak számok,kis segitség,meg ugye az erek is szines szigetelésben vannak. Nekem működött elsőre,csak előbb rá kellett jönnöm,hogyan mutassam meg neki,merre találja az PCi LPT kártyát.
Ennél a kapcsolásnál a 17-es kimenetét használja az RGB blankoláshoz. A lényege, a dolognak, hogy a kábele sajna vékonyabb 2 szállal. Hát a PCI LPT az okos dolgokat képes csinálni! Én egy ilyen kártyát mérgemben eltörtem, mert vacakolt folyamatosan. Inkább gépet vettem amit csak erre használok, azóta nem őszülök annyira. Apropó az USB-ed hogy működik?
Az USB még dokkol kinában.
De már nagyon várom.10-12 napra igérték. Amúgy,észrevettem a szépségeit a PCi2LPT-nek. És én is kivágtam a kukába.
Majdnem elfelejtettem:
Köszönet a segitségért Noo kollegának!
Csodákra képesek azok a kártyák az fix. Amióta ez a gép van semmi gond nincs vele. 20-at szerintem simán megért. És nem kell kártyával vacakolni.
Lehet,el is fogadnék egy ilyen kompakt zseb PC-t.
De az USB,mint mobil egység,minden szempontból jobban megéri.Nem részletezem,amúgyis csak előnyei vannak. Elfogultság pedig kizárva,mivel még nem tudom milyen lesz.
Biztos hogy gyorsabb lesz mint az LPT!!
Majd ha kicserélem a belépőkategóriás galvót egy cambridge-re vagy GS-re!
Hát az is kell hozzá, hogy bírja követni a tempót!
Behalt a gépem, eddig ezért nem voltam, nem is nagyon leszek egy darabig, most is egy bootolható linux CD alól vagyk bejelentkezve... Ha megoldódnak a problémák újból jelentkezek és leírom a dac-os tapasztalatokat.... Üdv midnenkinek!
Azt hiszem javul a törött ujjam, óvatosan, de tudok vele melózni! Haladok az új motorokkal. És bocs a minőségért, de csak a mobilom volt kéznél. Bővebben: Link
Te is saját készítésű galvót fejlesztesz? Nagy vonalakban lehet tudni róla valamit? Milyen sebességre képes?
Szia!
Igen saját. Bármit meg lehet róla tudni, hisz nem titok! Most egy lendkerekes PC-vel próbáltam, ezt az ábrát 14-el rajzolta az NLS progi szerint, feljebb nem tudtam menni, mert a gépből ez volt a max ami kijött. Itt találsz pár képet, rövid leírást a komplett művemről. Az alu házat most cseréltem vasra, hát jobb egy fokkal, de igazi véleményt akkor tudok mondani, ha majd ugyanazzal a géppel járatom, mint az alukat. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |