Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   46 / 84
(#) attila1 válasza Balaa16 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Az optikája kattog,de ha visszaolvasol kb. egy oldalt,láthatod,hogy miket érdemes megnézni benne.Táp,lemezforgató motor,szalagkábel.De szerintem az optikának kampec...
(#) Balaa16 válasza attila1 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szia Attila!
Köszönöm a választ. A tápon kimértem a feszültségeket, mindenütt kiad annyit, amennyi a NYÁK-ra van írva. Reménykedtem, hogy nem az optikával van a baj, de akkor sajnos az...
Idézet:
„de ha visszaolvasol kb. egy oldalt,...”
Igazad van, tényleg lusta voltam!
Üdv!
(#) attila1 válasza Balaa16 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szia Balázs.
A motort is megnézted?Csendesen pörög?Nem kottyan oldal irányban a tengelye?Mert ha kopott,rezonálhat,és nem tud felpörögni rendesen...De 95%ban az optika szokta bedobni a kulcsot.
Üdv!
(#) Balaa16 válasza attila1 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szia!
Nem pörög föl nagyon a motor szerintem. És nem is folyamatosan forog, hanem akadozik. Nem is hangos nagyon. Az optikát mozgató motor pedig ide-oda forog.
Üdv: Balázs
(#) attila1 válasza Balaa16 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Szia.
Hogy az optika mozgató motorja ide-oda rángatja a szánt,az a sávok,lemeztulajdonságok keresése miatt van.
A lemezforható motornál forraszd ki a vezetékeket a paneljáról,hogy a motor tekercs-ellenállását meg tudd mérni.Egész kicsit mérhetsz,ha rendben van.Kb. 8-12 Ohm között.Azt is mondhatnám,hogy az amperfelvételét is megnézhetnéd,esetleg kiveszed a motort,és egy elemmel,táppal megforgatni ide-oda.Volt már rá példa,hogy átmenetileg így javult meg....Ha ezek szerinted rendben vannak,marad a fejcsere.
Kérdés,hogy meg éri-e
Üdv: Attila
(#) Balaa16 válasza attila1 hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Szia!
Köszönöm a válaszod. A motor biztos, hogy működig, mert kipróbáltam. Ez a DVD lejátszó nem túl márkás darab, (kb. 6000Ft) úgyhogy nem hiszem, hogy megéri a fejcsere.
(#) lukovicsek hozzászólása Márc 27, 2011 /

Sziasztok. Van egy Targa nevezetü dvdlejátszóm ami nem olvassa be a cd-t beviszi, pörgeti aztán kiirja, hogy no disk. A mehanikus része működik, a fej is világit meg mozog de csak enyi, van benne usb kimenet ugyhogy arról próbáltam lejátszani valamit de nincs hang sem, csak amikor táv.ir. tón kapcsolgatok akkor mindig egy pillanatra megszólal, köszönök minden segitséget.

Laci!
(#) végfokVadász hozzászólása Ápr 2, 2011 /

Sziasztok!
Én vagyok a Himage házimozi rendszerrel...
KIcseréltem a végfok IC-ét és még mindig levágja a biztosítékokat. MI lehet a baja?
(#) F-Yoci válasza végfokVadász hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Üdv! Megkell nézni mi van még a tápkörében, ami zárlatot okozhat. Elkók, graetz diódák + a diódákkal páthuzamos kis kerámiakondik (a 4-ből lehet hogy csak egy rossz). Vagy forraszd ki a végfok táp lábát, ugy próbáld, ha úgy is legvágja, akkor előtte van valmi zárlat.
(#) ftsaba hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni az alábbi probléma megoldásában. Van egy LG LH-T250 típusú DVD lejátszóm ami néhány napja ha beteszek bármilyen újra írható lemezt azt írja ki,hogy "NO DISC".
Teljesen új lemezel is próbáltam két három alkalommal írtam rá addig olvasta és utána már nem olvasta be.
Mit javasoltok,van e ötletetek?
Javítható?
Várom mielőbbi válaszotokat és előre is köszönöm
(#) jozsef_ze hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Sziasztok!

Van nekem egy THOMSON dth 109t lejátszom szét éget benne valami de nem tudom hogy mi lehet a táp kábel melet volt közvetlenül még a kábel is megéget egy kicsit.De etölfügetlenül müködik rendesen de azért gondolom nem árt kicserélni ezért szeretnék kérni valakitöl egy kapcsolási rajzot vagy egy linket ahol ezt betudnám szerezni. Elöre is köszönöm a segitségeteket.
(#) jozsef_ze hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Hali!

Tetem fel képet is hátha ez segit meghatározni a rossz alkatrészt.

SDC11052.JPG

(#) F-Yoci válasza ftsaba hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Üdv! Ezekszerint sima DVD lemezeket lejátszik.? Ez lehet akár optika hiba is, de legelőször érdemes megnézni, hogy hogyan van törölve az újraírható lemez... némely készülék nem szereti, ha gyorstörléssel. Megkéne próbálni egy teljes törléssel (igaz ez sokáig tart) törölt lemezre írni vamit. Ja, és milyen formátumú filmmel próbáltad? - vagy + -os lemez?
(#) ftsaba válasza F-Yoci hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Üdv.Igen a sima DVD lemezeket válogatás nélkül lejátssza.Megpróbáltam a teljes törlést is de ugyanaz az eredmény.Divx-es filmeket próbáltam és mp3-at. + -os lemez.
(#) zoli2134 hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Sziasztok

Van egy mini DVD lejátszóm és ha bekapcsolom csak a zöld led világít, szerintetek mi lehet a baja?
(#) attila1 válasza ftsaba hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Bocsánat,hogy közbe szólok,de a mínuszos lemezeket jobban szeretik a lejátszók.Viszont ha ezt a formátumot sem olvassa,vagy kinlódik vele,akkor tovább kell keresni a hibát.A végén lehet,hogy optika csere segít csak rajta...
(#) steelbird válasza zoli2134 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Van egy autóm, az akkumulátor jó, de nem indul be, mi a baja?
Ez kábé hasonló kérdés volt. Nincs az az ember, aki ennyi információból megmondja, mi a hiba!
Pontosítsd a hibát.
Optika a helyén van?
Fókuszt keres, ha van benne lemez?
Egyáltalán, a kijelző bekapcsol?
Vagy mi?
Ne várd már el, hogy benyögsz ennyit, és megoldják a problémádat!
(#) tita7702 hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Szaisztok!
Nekem egy Millenium típusú dvd lejátszom van és az a gondja hogy sokszor nem adja ki a lemezt és kerregve indul el vagy el sem indul.Lehet hogy meghalt.Ha valaki tud segítsen köszi
(#) Gafly hozzászólása Máj 2, 2011 /

Sziasztok,
HYUNDAI DV2X217D
az a baja, hogy a hangja halk és torz (minden mást jól csinál).
Ha van valakinek rajza hozzá, akkor kérdezném hogy a "nagy agy IC" és hang kimenet között van-e valami? Mert ha igen legalább kidobozolom...
Vagy levágom a hálózati zsinórt (abból sohasem elég) és megy a szelektívbe...
Vagy ha akar vele valaki bajlódni, akkor szóljon
(#) F-Yoci válasza Gafly hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Üdv! Természetesen van közte egy illesztő erősítő, legtöbbször 4558-as műveleti erősítőkből kialakítva. Ennek ha a munkapontja elcsúszik, pl attól, hogy nem szimmetrikus +/-12V-os tápot kap, gyakran akkor szokott lenni ez a jelenség. Ez adódhat a tápegység hibájából is.
(#) Gafly válasza F-Yoci hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Köszönöm.
A fene egye meg, akkor most nem lehet csak úgy kidobni, kell vele dolgozni
(#) F-Yoci válasza Gafly hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Ettől még kidobni kilehet, csak egy határozott mozdulat kérdése
(#) Gafly válasza F-Yoci hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Na, szétszedtem a dögöt. Igazad volt, van benne egy 4558
Sajnos a tápja rendben van (+/- 10.3). Kimeneteken meg stabil 0 V DC. Tehát nem féloldalas, nem mászott el, csak éppen halk és torz. Egyébként meg szűk haromujjnyi SMD az egész panel (összesen 5 IC-vel).
Akkor kidobhatom végre???
(#) F-Yoci válasza Gafly hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Tőlem nyugodtan kidobhatod bármikor. De hogy ne legyen egyszerű a dolgod, lehet szar az IC-is (kb 100Ft https://www.hqelektronik.hu/info/hu/mc4558cd.html ), vagy esetleg a digitlapon elkóhiba is okozhatja még a jelenséget...
(#) pixels válasza Gafly hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Hasonló problémám volt. Ha semmi sem fog segíteni, próbálkozz meg ezzel a módszerrel
(#) bountyka17 hozzászólása Máj 16, 2011 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van Egy Panasonic sa-pt465-ös Házimozi rendszerem. Az a probléma vele, hogy mikor dvd-t szeretnék rajta nézni megnyomom az open/close gombot open helyet close -ot ír ki és ki se adja a tálcát csak kerreg meg kattog. Probáltam, hogy mikor megnyomom az open/close gombot és close -ot ír ki újra megnyomom, hogy open -ra váltson de semmi .. gondolkodik kattog és nem adja ki egyáltalán a tálcát . Ha valaki tudja mi a baja vagy mit kellene vele csinálni az segítsen.

Köszönöm előre is
(#) batajohn hozzászólása Máj 25, 2011 /

Üdv mindenkinek.Lenne egy Orion 4200M-típusú DVD asztali lejátszóm.Az lenne a hiba vele hogy nincs digitális kijelzés, bár be van kapcsolva csk a led világít de a motor nem megy.Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:batajohn
(#) attila1 válasza batajohn hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Üdv. A tápegységet mérd át szépen.Én először ezzel kezdeném. A csatlakozóknál meg vannak írva,hogy hol mennyi feszkónak kéne lennie. Attila
(#) Auf hozzászólása Jún 2, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Orion 5000A típusú dvd lejátszóm. Egyszercsak azt csinálta, hogy nem csinált semmit.
A tápot megnéztem, az rendben van, egy másik lejátszóban kipróbálva. A kijelző panel is működik.
A főpanelen MT1389DE chip van, nem melegszik.
A készüléken nincs power kapcsoló, egyböl standby-be lépett régebben, bedugás után.
Szerintetek mit lehet a fő ok? Találkozott hasonlóval valaki?

Köszi előre is!
(#) F-Yoci válasza Auf hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Üdv! Az alaplapon a proci mellett szoktak lenni kis stabilizátorok (3,3V, 2,5V, 1,8V), vagy az 5V-os táppal sorosan diódák feszültségcsökkentés céljából, Átkéne bogarászni ezek után, hátha valamelyik megszakadt, és nem kap tápot a proci.
Következő: »»   46 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem