Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális TV megosztási korlátozás
 
Témaindító: phoenixke, idő: Ápr 16, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 6
(#) Action2K válasza attila0115 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Idézet:
„de egy kis okossággal pénzt sporolni és a szolgáltatást növelni az igen.”

Pénzt spórolni lehet, mert a PVR-es beltéri helyett (ami egy drágább havidíjhoz jár) a sajátom használom. De ehhez kell vennem egy sajátot uszkve 18000HUF-ért. Ami 18 hónap után kezdi a havi ezreseket spórolni. Ha HD-s is kell, az meg 43000 körül van. De ehhez meg a HD-s csomagra is elő kell fizetni havi 1500-ért, de nem ér annyit az M1, DunaTV, meg az a pár természet csati, hogy havi 1500-at kiadjak érte. Ha szép képeket akar nézni az ember, akkor azt a PC-n ingyen megteheti, ráadásul jobb minőségben mint a HD TV-n.
Azt, meg hogy a PVR egy szolgáltatás növelés? Ja szórólapokon jól hangzik, hogy megállítom, visszatekerem... Apaaaaa, kezdődik... De amikor elmagyarázom, hogy hogy is működik, meg mikor élvezheti a HD lényegét, az ügyfelek 99%-a nem él vele.
De a topik nevével egyező téma is legyen:
Idézet:
„És ez még részben legális is. Az internetes megosztás már nem!”

Mint írtam előrébb:
Idézet:
„Egy háztartáson belül megengedett (szemet hunynak a szolgáltatók), más módon illegális.”
(#) gabiii válasza Action2K hozzászólására (») Szept 11, 2010 /
 
Hello
Megkérdezhetem h mi az egyszerübb módja?

Nekem is digi volt,de már sajnos nem megy.

Most gondolkodok, hogy mit lehetne helyette.

3tv van, max 1 előfizetést akarok kötni...
Mivel lehetne megoldani?

Vagy még arra gondoltam, hogy nem lehet kártyát másolni? Ismerősöm kölcsönadná, le is másolhatnám ha lehetne.....
(#) Action2K válasza gabiii hozzászólására (») Szept 12, 2010 /
 
Szia. Milyen beltérieid vannak?
(#) gabiii válasza Action2K hozzászólására (») Szept 12, 2010 /
 
Most egy echosmart dsb 770,
de beltérit az szerzek amikor tudom, hogy milyen kell, meg a másik 2 tvhez akkor akarok beltérit, ha már tudom, hogy milyen megoldással, lehet megoldani...
(#) Action2K válasza gabiii hozzászólására (») Szept 12, 2010 /
 
Mivel nincs semmilyen használható cuccod, elsőként azt ajánlom, hogy egy 3TV-s előfizetést köss. Ez csak havi 1000-el több, mint egy 1TV-s, s nem kell beltériket vásárolni, ad mindent a UPC. Persze a saját beltériknek is van előnye, ha hosszú távon gondolkodsz. Egy ethernetes beltéri 30e körüli, s ebből 3 kéne, vagy egy sima kártyafogadós + 2 FTA-s, de ezek össz. ára is kb: 40000. Ez több mint 3 év alatt lesz csak nullszaldós, s akkor reméljük, nem romlik el még egyik beltéri sem, vagy nem csap bele a ménkű. No ezért javaslom az "A" verziót.
(#) gabiii válasza Action2K hozzászólására (») Szept 12, 2010 /
 
FTA-s ból egyiknek jó a mostani nem? meg még egyet tudok szerezni, meg szrintem sima kártyafogadósat is.. Ha nek kell semmi extra csak 1 kártyafogadós meg 2 fta az megoldható olcsóbban is.. talán még ingyen is.
És hoyan lehet megoldani? Mi kell még hozá?
(#) Action2K válasza gabiii hozzászólására (») Szept 12, 2010 /
 
Megfelelő szoftver, amik kommunikálnak egymással. Meg egy splitter közéjük.
(#) Gál Norbert válasza Action2K hozzászólására (») Szept 12, 2010 /
 
Nekem van egy kártyás beltérim UPC előfizetéssel, és van egy amibe nem megy kártya, mindkettőn van RS232 mindkettő okosítható eddig a dili ment rajtuk.... megoldható a kártyamegosztás a kettő között?
(#) Action2K válasza Gál Norbert hozzászólására (») Szept 12, 2010 /
 
Ha van hozzájuk megosztó szoftver.
(#) hege88 hozzászólása Szept 18, 2010 /
 
Sziasztok!

Elnézést a modiktól, ha rossz helyen kérdezek.
Egy "ócskás" ismerősöm ajánlott nekem egy Nokia Dbox2-est. állítólag még rögzíti is a műsort a vinyóra ha teszünk bele. Bár én hardverileg nem hiszem, ahhoz elég ólcsó. A fentieket olvasva nem hiszek én a csodákban sem, hogy ezzel ki lehe kerülni a "vámot".
Viszont az a kérdés vetődött fel bennem, hogy ha HDD-t tud fogadni, alkalmas-e egy ilyen kütyü NASnak?
(#) Action2K válasza hege88 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /
 
Elvileg alkalmas FTP-s file szervernek. Bár luxus csak erre használni egy linuxos mediacentert. Amúgy mennyiért árulja?
(#) StMiklos válasza Gál Norbert hozzászólására (») Szept 19, 2010 /
 
A kérdés az, milyen kártya van, milyen beltériben..
Csak a Cryptoworks kártya osztható, még talán az is beltéri függő...
CW kártya Dreambox500-ból osztható Dreamboxba közvetlenül vagy routeren keresztül, Opticumra, meg sok másra PC-n futtatott /fausto stb. / programmal.
Üdv: StMiklos
(#) gabor83 hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Sziasztok!

Nem szeretnék új topic-ot nyitni, szerintetek ezt a vevőt lehet használni a DIGI mpeg4-es kódolású adásaihoz is, vagy csupán műholdas vételhez?

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.39965#open full view

Üdv: Gábor
(#) kadarist válasza gabor83 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Szia!
A földi sugárzású MinDig-tv vételére alkalmas ez a vevő. Műholdas vételhez nem jó.
(#) gabor83 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Köszi, DIGI (vagy UPC) HD-s (mpeg4?) adásainak vételére?
(#) kadarist válasza gabor83 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Nem, parabolás vételhez nem jó. Földi sugárzású vételhez való ez a felszerelés.
(#) zzub válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Szia!
Hozzánk tegnap kötötték be upc-ék a digitális kábelt és a médiaboxot. Most nálunk is pontosan ugyanez van, hogy a digitális adáson látszik az analóg adás szellemképe. Megpróbáltam egy másik scart kábelt bedugni a médiabox és a tévé közé, de azzal sem lett jobb. Sajnos a médiaboxnak nincs hdmi kimenete. Még az éjjel írtam az üfsz-nek de eddig nincs válasz. Nálad sikerült orvosolni a problémát?
(#) elektromos válasza zzub hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Próbáltad, hogy kihúzod a TV-ből az antenna csatlakozót, ha bent van? Akkor szokott áthallás lenni, ha a tv antenna csatlakozó és a scart is be van dugva. Egy próbát megér.
(#) zzub válasza elektromos hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
Hello!
Igen, próbáltam ezt is. Ugyanaz történt mint horvathrobert2006-nál, vagyis a fehérzaj szellemképe látszik a nézett adással együtt. Voltam ma a közeli antennaboltban, és megkérdeztem mi lehet a gond és mi lesz a megoldás. Azt mondta az ember, hogy a médiaboxnak nincs baja, szerinte a tévé hibás mert nem tudja rendesen leválasztani a tévétuner jelét a scart bemenettől. Ebben az esetben a tévé garanciáját kell érvényesíteni, ami nem lehet gond mivel csak pár hónapos. Azonban eddig a médiabox helyén a dvd lejátszó volt ugyanabba a scart bemenetbe dugva és annak a képét mégsem zavarta az analóg tévéadás. Szóval nem túl egyértelmű a probléma oka.
(#) BarnaPili válasza zzub hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
Szia!

Ha lehúzod a mediaboxot a kábel végéről,akkor is látszik?
A TV-n nincs olyan scart,ami csak bemenet.Ott nincs jelen az analóg jel.Még egy:Ha a TV-t üresen,scartkábel nélkül AV-re nyomod,akkor is látszik a szellemkép.Ha nem akkaor a scart kábelben van az áthallás.
István
(#) zzub válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 7, 2011 /
 
Nem teljesen értem a kérdést. Azonban ma kísérleteztem a tévé alatti dobozokkal. A dvd-játékosban elindítottam egy lemezt és kerestem egy részt, ahol fekete volt az egész kép. Először megnéztem ezt úgy, hogy a dvd-ből a scart kábel közvetlenül a tévébe ment. Ekkor a kép egyenletesen fekete volt. Aztán kipróbáltam két scart kábellel. Az egyik a dvd-ből a médiaboxba ment, a másik a médiaboxból a tévébe. A médiabox ki volt kapcsolva. Így a fekete képen világos vízszintes sávok voltak, vagyis a dvd képéhez a médiabox adja hozzá a szellemképet. Vajon hibás a médiabox vagy ez az elvárt működése?
(#) Massawa válasza zzub hozzászólására (») Máj 7, 2011 /
 
Nagyon valoszinü, hogy itt kerül a rendszerbe a föld hurok. A Mediaboxrol vedd le az antenna kábel(eket). Ha még igy is csinálja az egyik SCARTban ki kell venni a földet (árnyékolást).
(#) zzub válasza Massawa hozzászólására (») Máj 7, 2011 /
 
Ha a tévé felé menő koax kábelt húzom ki a médiaboxból, akkor kissé mákos lesz a kép (kb mintha a fehérzaj szellemképe adódna hozzá). Ha a lakásba bejövő koax kábelt húzom ki, akkor a mákoshoz hasonló lesz, csak darabosabb (mondjuk rizses). Ha jól értem, akkor kellene hoznom egy scart kábelt amit meg lehet bontani, és abban átvágni a földvezetéket? Ebben az esetben vennem kell egy olcsó scart kábelt. Vajon ez a probléma másnál is fennáll, vagy csak nálunk? Egyébként köszönöm a segítséget!
(#) Massawa válasza zzub hozzászólására (») Máj 8, 2011 /
 
Rajzold le hogy kötötted össze a dolgokat, mert igy nem világos. A koax kábel nem okozhat mákosságot.

Sajnos nem vagy egyedül, és a vevöegységek (STB) sem állnak gyakran a helyzet magaslatán ilyen szempontból. Igen gyakori, hogy a beépitett áramforrás okozza az egész zürt. (Nekem is van egy ilyen készülékem - amint kiszereltem belöle a tápegységet egyböl megjavult .. , igy most egy kábelen át kapja a tápot)

Lehet, hogy az egyszerübb SCART kábel is segit (amin pl. nem lehet a TV-böl felvenni, azaz csupán a video meg a 2 hangcsatorna van bekötve.)

(#) zzub válasza Massawa hozzászólására (») Máj 8, 2011 /
 
Készítettem két móricka-ábrát. Remélem megjelenik Meg hogy érthető amit rajzoltam.
A koax kábel nálam sem okoz mákosságot, hanem a koax kábel hiánya ami okozza. A STB-t nem szeretném átalakítani, mert az UPC tulajdona. Az egyszerűbb (egyirányú?) scart kábel sajnos nem segít, mert ilyennel próbáltam. Legalábbis az enyémnek az egyik vége IN, a másik vége OUT.
Egyébként nem vagyok hasraesve a digitális tévé nyújtotta plusztól. Ugyanis lett plusz egy doboz a tévé alatt, meg plusz egy távirányító az asztalon. A STB és a tévé között pedig van egy felesleges digitális-analóg-digitális átalakítás, pedig a tévé akár STB nélkül is alkalmas lenne digitális adás vételére. A csatornák sorrendjét nem lehet megváltoztatni. Egyetlen konkrét pozitívum az analóg kábelhez képest, hogy így tudjuk nézni a Rai Uno-t.
Ezt pedig a fiam kedvéért:
(#) Massawa válasza zzub hozzászólására (») Máj 8, 2011 /
 
Szerintem (épp ma nálam is megjelent amikor ujra összeraktam a TV láncot) az UPC SCART képeden, ha mind a két helyen csak lejátszo SCART kábelt használsz (Ohmmérövel mérd le, hogy csak pl. az 1, 3, 4, meg a 19-es tüskék vannak átkötve, akkor eltünik a szellemkép.)
A baj az, hogy a TV-böl vagy a médiaboxból "áthallatszik" a kimenet, és ez okozza a szellemképet. Ŕltalában minden SCART kábelt meg lehet nyitni, le kell tekerni a kábelszoritót, és kinyitni a müanyag házat. A kontakusokat tüvel ki is lehet huzni.
(#) zzub válasza Massawa hozzászólására (») Máj 9, 2011 /
 
Ma felhívott az ügyfélszolgálat. Azt mondták, végezzem el a médiabox beüzemelését. Ehhez a "gyári beállítások" menüpontot választottam, utána pedig úgy csináltam, ahogy a kézikönyvben írva van, de nem változott ettől sem semmi. Igazából amikor a "Válassza ki az országot" képernyő megjelent, már az is szellemképes volt.

Eztán nekiálltam a scart kábelem rongálásának. Először az 1, 3, 4, 19-es tüskéket hagytam meg, pontosabban a 2, 4, 6, 20 tüskéket az IN oldalon, ami szerintem ugyanaz. Mivel így sem tűnt el a szellemkép, kihúztam a 4-es tüskét is, ami a wikipedia szerint az audio föld. Ugyanúgy semmi sem változott.

Kissé tanácstalan vagyok. Említettem a munkatársaimnak a dolgot, és egyikük azt mondta, nála is ugyanez történt, csak másik szolgáltatóval. Váltott analóg kábeltévéről digitálisra, és szellemképes volt a digitális tévé. Így most ott van nála a set-top-box, de az analóg adást nézi.

Esetleg vennék egy normális STB-t, ha lenne olyan, amibe bele lehet tenni az UPC-s kártyát. Nem tudsz véletlenül ilyet mondani?
(#) Massawa válasza zzub hozzászólására (») Máj 10, 2011 /
 
A másik STB sem igen fog segiteni a dolgon, mert az éppenolyan lotto, mint az UPC STB-je.
Vagy szerencséd van, vagy nekifogsz áthallást keresni, amiböl sajnos a TV készüeket sem lehet teljes mértékben kizárni. Igy rengeteg befektetés után ugyanoda juthatsz ahol ma vagy.
Ezért inkább azt ajánlom, hogy probáld ezen a rendszerenen behatárolni a hibát, mert azután esetleg javitani lehet, Minden más csak további fejfájást fog okozni.
(Tudtommal az UPC hivatalosan még nem támogat rendszerfüggetlen vevöegységeket - azaz még mindig jobban jársz, ha tölük kapottal vivod meg a harcot.)

Probáld még kivenni a videoföldet is a mediabox felöli oldalon.
(#) strange hozzászólása Máj 10, 2011 /
 
Most akkor meg lehet osztani házilag a upc digitalis adást vagy nem?
(#) Massawa válasza zzub hozzászólására (») Máj 14, 2011 /
 
Ma sikerült megoldanom egy nagyon hasonlo problémát.
Itt is az antenna átment a vevöegységen, majd innen ment a TV-be. Ráadásul az STB-ben aktiv erösitö is volt, azaz, csak akkor ment jol, ha be volt kapcsolva.
A háttérben azonban láthato volt némi áthallás. (csikok mentek vizszintesen a képen).
Kicseréltem a SCART kábeleket - sajnos eredménytelenül.

Ami viszont segitett, az egy egyszerü elösztó volt a falicsatlakozon, ahonnan az egyik koax a beltéribe ment a másik meg a TV-be vezetett. Ez messzemenöen megoldotta a kérdést, és még a beltérinek sem kell állandoan bekapcsolva lennie, mert már nincs átvezetve rajta a koax.

Minden egyébb funkcio (DVD, DVB-T, DVB-S vevö stb.) most már hibátlanul megy.
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem