Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UPS javítás tuning
 
Témaindító: zoly15, idő: Feb 24, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 13
(#) didyman válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
És a trafó majd mit fog szólni a dupla akkora terheléshez? Hagyd ezt így és használd máshoz.
(#) didyman válasza Damian666 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
Egy fotó sokat segítene.
(#) Damian666 válasza didyman hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
Melyik részéről kellene fotó?
Már ezerszer kutattam de nem találok rajzot róla
(#) didyman válasza Damian666 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
Az égettről és környékéről.
(#) levaitamas hozzászólása Dec 5, 2010 /
 
Üdv!

A segítségeteket szeretném kérni APC Back UPS CS350-es ups-el kapcsolatban. A benne lévő két fehér relé és a mellette lévő kondenzátor elég rendesen fűt. Ez normális vagy egy hiba kezdete?!

apc cs350.JPG
    
(#) 187BodyGuard válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
A relé az még oké hogy fűt, habár annak sem szabad nagyon melegednie, de hogy a kondi is?! Nem lehet esetleg, hogy a relé melegét veszi fel a kondi? Mondjuk régen rossz ha egy elkó melegedik.
(#) levaitamas válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
Erre gondolok én is hogy valami nagyon nem stimmel. Megpróbálom kiforrasztani a kondit és egy vezetékkel meghosszabbítva üzembe helyezni. De ha a kondi a relétől melegedne, akkor esetleg a relé beteg. Annyi még hozzátartozik, hogy amikor bekapcsolom az UPS-t vagy visszaáll akku üzemről hangos zúgás hallatszik, ami idővel meg is szűnik és biztosan nem a trafója zúg. Ezért gondolok a relékre. De üzemszerűen nem volna szabad melegedni vagy zúgni egyiknek sem.
(#) 187BodyGuard válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Nekem van egy 420-as APC-m amiről megy a szerver. Annál úgy van megcsinálva, ha bekapcsolom akkor nem ad egyből feszt, teszteli magát. Villog a zöld LED jelezvén a 230 meglétét aztán bekapcsolja az aksiüzemet sárga LED világít (ez alatt zúg) aztán ha megvolt a TESTING átkapcsol 230V-ra és abba marad a zúgás és a zöld LED folyamatosan világít. Ha nem a trafó zúg nálad akkor ott valami gáz van szerintem. Méricskélj a relék mágnesmeghúzó lábán, hogy esetleg nincs-e valami rövidzár, esetleg egyéb nem kívánatos feszültség túltengés.
(#) nahun hozzászólása Dec 21, 2010 /
 
Sziasztok,

Egy APC 1500 RS UPS került hozzám, a hiba jelenség az volt normál üzem közben egyszercsak az Overload kigyulladt, visított és a kimenetek elmúltak.
Az első dolog volt, hogy az akksit leszedtem akkor nem volt overload, de új akksi visszadugása után is terhelés nélkül is overload és visítás megint. Méricskélés után találtam két döglött FET-et (18N50) ezeket cseréltem más típusra de 20A 500V-ra. A tokozás nem TO220 mint az eredeti volt de sikerült megoldani mint a képen látszik .
A jelenség most az, hogy akkuról működik terhelés alatt is, tehát ez megjavult, viszont on-line állapotban nincs a backup kimeneten feszültség csak a surge-on, ahogy elveszem tőle a tápot akkus üzemben ismét megjelenik a fesz a backupon. Annyit csináltam még, hogy mind3 relét megcsattogtattam 24V-al, azok behúznak.
Ötlet???
Előre is köszönöm:
Attila
(#) tamitsrob hozzászólása Dec 27, 2010 /
 
Mostanában szert tettem kb 20db szünetmentes tápra.
Az összes hibás 15-ből 14-nek az aksia mondott csődöt.
Találtam egy akkut amin nincs szemmel látható sérülés repedés, és a feszültségét is tartja.

Ezzel az akkuval kezdtem tesztelni az első tápot minden ment rendben terhelés nélkül, beállítottam a nyákon található poti segítségével a kimeneti feszültséget 225V-ra, de amikor kipróbáltam terheléssel (számítógép) akkor a gép és a UPS is kikapcsolt.
Mi lehet ennek az oka?

Az hogy a gép nincs összekötve soros porton a táppal?
Vagy az aksi nem bírja már?
Esetleg a táp elektronikájával van hiba?
(#) vilmosd válasza tamitsrob hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
En kb 2-3 ev utan minden UPS-t kiselejtezek, mert egyszeruen sz@rok( az elektronika,es az akkuk). Esetleg talahato 1-2 akku ami mukodokepes, ezeket egy 12 V 21 W egovel szoktam tesztelni. A maradek szemetbol ujrahasznositast csinalok. A trafok altalaban jok (nincs bennuk chip), hasznalhato meg a hutroborda, FET, doboz. Aki csinal elektronikat, meg letermelheti a panelokrol a hasznalto SMD cuccokatt, es a tobbi kuka. Sajnos a javitas 80-90 szazalekig remenytelen, mert beleterveztek a max uzemidot az alkatreszekbe.
(#) xyxx válasza tamitsrob hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Hello
Valószínű, hogy az akku nem bírja a terhelést. Én a helyedben izzóval próbálgatnám pl:60W. A másik gond, hogy ha nem szinuszos a kimenete a szünetmentesnek akkor túl magas feszültséget állítottál be rajta, ugyanis az egyszerűbb digitális multiméterrel nem tudod pontosan megmérni a kimenő feszültséget. Próbáld ki úgy, hogy az akku feszültséget méred és ráteszel a kimenetre egy izzót terhelésnek, ha 10V alá megy a feszültség az akkuban akkor már nincs kellő kapacitása.
A soros portnak nincs köze a működéshez, csak a szünetmentes állapotáról tájékoztatja a gépet és esetleg leállítja mielőtt teljesen lemerül az akku.
(#) didyman válasza nahun hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Ne csattogtass, mert az semmit nem mesél el a kontaktusokról...Mérd ki, ha már ott van a műszer, hogy valóban zárnak is a kontaktok meghúzott és elengedett állapotban. A 230-as körben meg keress biztosítót, szakadt tekercset, vagyis mérj ki a relékig mindent, a relékontaktusokon meg kell jelenjen a hálózati fesz.
(#) didyman válasza tamitsrob hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Jó ég, és mivel állítottad be a 225V-ot? Mert egy négyszöges kimenetnél a digit multiméterrel mindent kapsz, csak pontos értéket nem! tekerd vissza azt a potit, ahol volt (remélem, megjelölted) és a kimenetet szkóppal figyeld meg, csúcsérték és átlagérték fog érdekelni, de nem hsizem, hogy komoly állításra szorulna..
(#) didyman válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Pár 20Ft-os kondi és néhány repedő forrasz miatt termelsz szemetet a 80-90%-ban.. Az izzóval tesztelés nudli, nem 2-3A folyik el egy akkuból üzem közben, hanem 20-30, így tesztelésnél ha az izzó jól világít, a feszültségesést akkoris mérni kell: Ha 2-3A-nél leesik olyan 2-300mV-ot a kapocsfesz, az 20-30A-nél rögtön 2-3V, az UPS nem fog működni. A tesztet ezzel lehet leginkább elszúrni.
(#) vilmosd válasza didyman hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Az a baj, hogy altalaban az akkuk doglenek meg. Nalunk egy akku 40$, egy UPS 45$, plusz a munka, utanajaras. Itt sokszor esik ki a halozat 1-2 percre, tehat hasznalni kell az UPS-t. Az emberek seggbe rugnak az adatvesztes miatt. Inkabb uj, es nincs problema.
(#) didyman válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Értem, de az előbb nem ezt írtad. Itt mondjuk olcsóbb az akku, no meg dealextreme-en/Alibabán érdemes rendelni, vannak ott jó beszállítók és az a helyzet, hogy pl. egy APC gyári akkuja ezektől már semmivel sem különb. Amúgyis, ha a a rendelkezésre állás kritikus, akkor nem 45 dodós UPS-eket rak oda az ember, mert azzal gyakran csak a szívás van.
(#) vilmosd válasza didyman hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Probaltam en 200$-os UPS-eket iis. + 1/2 ev az elettartam. Az akkuk java resze kinai, es ezen nem lehet segiteni. Meg valamikor 2000-ben vettem 10 UPS-t, azokban japan aksi volt, es meg ma is mukodik 6-7. De a mai 200 $-os nem bir ki 3 evet.
(#) didyman válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Nem azért kell 200 dodósat venni, hogy az akku jobban bírja. Azoknak 2-3 év a kihordási ideje, a többi ajándék. Ellenben a 200 dodós UPS talán szinuszos, talán normális bemeneti védelme van, talán menedzselhető, stb, stb., egyszóval minőségibb. Egy gagyi UPS a rajta spórolt összeg sokszorosát tudja elbuktatni, amikor vagy nem fog meg egy tüskét, vagy éppen képtelen időben átkapcsolni. Otthonra bohóckodni valók sajnos az ilyenek, dehát az olcsó nagy úr, a semminél meg többet ér, amíg működik.. Aztán az APC sem olyan, mint régen volt, alsó kategóriát abból sem vetetnék senkivel. Egyébként ezek az akkuk rendesen savazhatóak, ezzel akár simán duplázva élettartamukat.
(#) vilmosd válasza didyman hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Hali
Nalunk sajnos a 200 $-os annyiban kulonbozik a 45 $-tol, hogy van rajta kijelzo (kek, mert ez a divat), ami mutatja a halozati feszt (nem tudom miert nem az aksiet). Megneztem az olcsokat, ezek PWM-el nyomatjak a szinuszt. Nem rossz az elektronikajuk, de mint irtam az akku ara miatt kidobasra kerulnek. En probaltam ezeket az akkukat javitgatni, de csak a baj volt veluk(van vagy 100 a muhelyben).
(#) rockersrac hozzászólása Dec 27, 2010 /
 
Én most egy Effekta ME1000 ups-hez jutottam hozzá, faterom által, usb-s kommunikáció van hozzá, és a szoftverét leszedve, látom hogy a szerkezet használt, de 100%-os kapacitásúak az akksik, szóval most örülök mint majom a farkának!
(#) nahun válasza didyman hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
szia, köszi azóta már ki is szedtem az egyik relét mert le volt tapadva az egyik érintkező, vettem egy újat beraktam de azóta érdekes változás van. Megjelenik feszültség a kimeneten de csak 160 volt terhelés nélkül, ami leesik 10 voltra terhelés esetén, mind akkus mind on-line üzem esetén. Azt hiszem lassan feladom, pedig már raktam bele két új fetet meg 1 relét is...
(#) didyman válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
Érdekes. Dealextreme/Alibaba akkor, biztos van egy jó ajánlatuk akkura. A savazás az inkább TMK-ként járható, már eldöglő akkuknál ritkán segít, hiszen ott már van károsodás is pl. a megnőtt belső ellenállás miatt.
(#) didyman válasza nahun hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
Hacsak nem online elvű az UPS, a 230 és a kimenet között rövidzárnak kell lennie normál üzemben. Vagy a másik relé is kuka, vagy valahol ki kell mérjed az elvesző feszültséget, ha áram is folyik, akkor az még érezhető is lesz.
(#) tamitsrob válasza didyman hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
Ilyen multiméterem van most kaptam
Négyszögnél ezek szerint 50V-nak kell lenni a kimenetnek? Mert annyi mutatott a műszer. Vagy ez a komolyabb műszer már rendes értéket mutat?

Négyszögnél az effektív értéket gyök kettővel kell számolni?

Beállítani meg egy poti segítségével állítottam be. 2db van az egyikre oda van írva hogy ferki a másikhoz meg a feszültség.

Holnap kipróbálom izzóval
(#) didyman válasza tamitsrob hozzászólására (») Dec 29, 2010 /
 
Ezt az UPS pontos kimeneti jelalakja nélkül nem tudjuk, ráadásul a műszer pontos algoritmusa sem ismert nem szinuszos jelekre. A műszerről ezért mindig feltételezzük, hogy szinuszt tud pontosan mérni, amire ebben az esetben szükséged lenne, az a true rms mérő. A kimeneti jelalakot meg kell nézni szkópon, és úgy beállítani a csúcsértékét, hogy a látott görbe integrálja adja meg az effektív értéket, vagyis a 230V-ot. Hozzávetőelegsen az izzó is jó, hiszen az remekül átlagolja a jelet tehetetlensége révén. Még relatív pontosabb mérést is tudsz vele végezni: Fogj egy lencsés fehér LED-et és kösd rá a műszerre, DC 200mV méréshatárban. A LED-et rögzítsd az izzó körül, közelben fixen (az izzót is persze célszerű fixen kezelni). Normál 230V esetén a műszeren leolvasott feszültséget igyekszel beállítani akkus üzemnél is. Az izzó 100W-os legyen legalább.
(#) speki hozzászólása Jan 14, 2011 /
 
szeretnék egy APC-t használni ledes lámpákhoz de a kimenő veszültsége ilyen kis terhelésnél nagyon magas 260 volt lehet ezt valahogy lejebb szabályozni valahogyan
(#) rockersrac válasza speki hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Szerintem az nem 260V, annyi NEM lehetne! Digit multiméterrel felesleges méregetni rajta, mivel az szinusz jelet tud ,,hitelesen" mérni, trapéz/négyszögjeleket nem igen tud rendesen mérni!
(#) rockersrac hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Van nekem egy APC BACK-UPS 300VA 230V UPS -em, és valami módon szeretném megoldani a hidegindítás lehetőségét. 4 kis DIP kapcsoló van rajta, ebből egy a csipogóé, a többi pedig hálózati feszültség, és hálózati frekvencia választó kapcsolók! Hordozható áramforrásnak szeretném használni, és lehetőleg minél kisebb mértékű átalakítást szeretnék eszközölni rajta, hogy tudjam használni hálózatról is! Ebben kérnék tőletek segítséget!
(#) speki válasza rockersrac hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Nem csak müszerel mértem, hanem amit konektorba való teljesitmény mérő azzal is néztem,vagy az se méri rendesen?
Következő: »»   3 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem