Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Védőföldelés kialakítása - problémák

A védőföldelés a Te és embertársaid életét védi! Gondold meg mit teszel!

Lapozás: OK   25 / 28
(#) Gafly válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Kapható kozmetikai cucc, de szerintem nem erre kellene fókuszálni.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
(#) Higgs_Bozont hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
Van olyan hely, ahol ezt "ingyen energiának" hívják.
https://www.youtube.com/watch?v=-9tQSHvy-Ko
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
(#) mpisti válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 7, 2021 / 1
 
Az a rozsda mit sem számít a földelővezetőn, a talajban is oxidálódni fog. Az viszont számít, hogy a talajban maga a szonda milyen hosszú. Minél hosszabb annál jobb -persze logikus határokon belül, értem alatta hogy nem mindegy hogy 1,5m vagy 3m . Régen 3m -es szondát kellett telepíteni mindig, nem is volt olyan hogy 2m-es szonda. A földelővezetőt pedig forró bitumennel szoktuk lekenni, és utána betemetni, de ezt a problémát ma már a tüzihorgany megoldja.
(#) mpisti válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Ez vicc kategória. A figura fázist ad az izzónak és a különféle villamos és egyéb készülékek földelt potenciáljához érinti, emiatt természetes hogy világít. Az első próbálkozásnál látszott,hogy nem az izzó szabad lábát hanem a fázist érintette a tusoló karhoz, és azonnal leoldott a dugalj helyi védelme.
(#) proba válasza mpisti hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Viszont, ha valakit nem zavar a csípés ténye, egy megbízhatatlan minőségű, de a felhasználó részére valóban ingyen energia. Igaz kevés, de ha valakinek nagyon kell...
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
(#) Higgs_Bozont hozzászólása Márc 10, 2021 /
 
Meg lett mérve a földelés, az jó: 0,83 ohm. Arra jutottunk hogy a szennyvízen át jön a nem kívánt power. Megoldási javaslat: a lefolyóba beépíteni azt a fém toldót, amire a földelést rá lehet kötni.
(#) Zsolt 73 válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 10, 2021 / 1
 
A 0,83 Ohm irreálisan "jó" egy földelőszondánál ! Biztosan helyes a mérés ?
(#) Gafly válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 10, 2021 /
 
Hát, szerencsére mint mentség, nem értek hozzá.
(#) Higgs_Bozont válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Márc 10, 2021 /
 
Valszeg Valószínűleg rosszul mondtam. Ez az érték inkább a földelés és a csaptelep közötti ellenállás lesz. A szondára azt mondta, hogy azt felesleges megmérni.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) Gafly válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 10, 2021 /
 
Ettől igazán nem lettem boldogabb.
(#) VIM válasza Gafly hozzászólására (») Márc 10, 2021 /
 
Erre én azt mondanám, hogy kénytelenek vagyunk elhinni a járda alá vert homokos talajon mért kiváló értéket, mert azt mondták.
(#) bbb válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 10, 2021 / 4
 
Jól gondolom, hogy itt a fórumban leírtakkal felvértezve tanakodtál a "szakemberrel", aki kiment hozzád elvégezni a csípésmentesítést?
Csak apró jótanácsként javaslom, amit nyolc oldallal ezelőtt is írtam neked - hívj másik villanyszerelőt, aki ért is ahhoz, ami a dolga lenne! Az pedig még jobb lenne, ha hagynád, hogy kitalálja mi a gond, nem pedig az itt elhangzott ötlettömeget felhasználva hagynád magad rávezetni egy olyan dologra, amivel csak a pénzed szórod.
(#) proba válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Zöldsárgának talált helyet?
(#) Gafly válasza proba hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Zöld és sárga nagyjából fél év múlva jön divatba.
Most éppen a drapp lógófülű a menő, mint köztudott.
(#) gyuszo válasza proba hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Csak a földet és a vizet ismerte fel. Kertész a szakmája.
(#) Dióda válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Szenyvízen keresztül ha jön valami akkor már bajok vannak rendesen.
Momentán nemtudom az ottani szenyvízrendszer kiépítését miféle. Láttam már csodabogár megoldásokat de olyan hogy csak nálad ráz mondjuk az egész útcában az kizárt.
Ha esetleg van valahol egy átemelő szivattyú beiktatva a szenyvíz rendszerbe és az beteg és delej kerül a vízbe akkor szerintem azt kellene megszüntetni.
Nálunk a szenyvíz műanyag csőben megy ki a házból de az útcán vannak aknák tisztításhoz (persze bent az udvarban is van egy)azok viszont mind olyanok hogy full beton és baromi mély jószágok. Momentán nálunk hegyoldal így szivattyú nincs beépítve a faluban sehol hanem a szenyvíztelepre megy lefelé a cucc.
Voltam olyan helyen ahol szivattyúk voltak beépítgetve a helyi adottságok miatt én onnan tudnék elképzelni valahogy hogy jön delej de akkor viszont az egész útcát csipkedné.
Viszont ha az most csipked akkor viszont ha gubanca lessz akkor rázni fog és agyon is üthet valakit.Jelenleg éppen csordogáló vízen keresztül csipked akkor ha megömlik a csatorna rendesen mi lessz?
Vagy nálad van valami gubanc a lefolyónál vagy a vízműnél lessz de akkor viszont nagy baj lehet. Ha most esetleg nálad megoldódik valahogy akkor majd 4-5.ik szomszédban Juli nénit fogja agyon verni a delej.
(#) Higgs_Bozont válasza bbb hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Én csak azt mondtam neki hogy miket vettem észre én magam és hogy mikor ráz a csaptelep és a lefolyó.
Amikor a mérőműszerrel (nem sima multiméter, nem tudom mi a neve) nem csak a lefolyó és a földelés közötti feszültséget nézte, hanem konkrétan a lefolyó csövébe (műanyag) nyomta az egyik tűt, akkor volt hogy felugrott az érték 14, de volt hogy 110 voltra is.
Nem tudom honnan kéne még villanyszerelőt hívnom.
(#) Higgs_Bozont válasza proba hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Elmondta hogy mit hova kell kötni, de nem ezek miatt ráz a csap és lefolyó. Két hét múlva jön a lakáselosztót rendesen megcsinálni.
(#) VIM válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
A múltkor kértelek, hogy kösd ki a bojlert de azt nem mondtam, hogy a földelést is ki kellene kötni. Nem elég, hogy az FI-t lekapcsolod. Az volna az elképzelés, hogy csak a víz hálózatoddal ne legyen kapcsolata se a PEN-nek se a földelésnek. Azt pedig csak Te tudhatod, hogy milyen elektromos fogyasztóidnak van(nak) kapcsolata a vízhálózatoddal. Így kellene megnézni, hogy fennáll e még az eset.
(#) sany válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
A szabad s/z vezetékre nem mondott semmit?
(#) Pethical válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Ez megoldja, hogy ne csípjen a zuhanyzó, de a mosogató, a mosdó, a WC? Azok is ugyanabba a szennyvíz hálózatba vannak bekötve. Egy jóféle vizelés reggel mezítláb így kellemetlenné is válhat (szerintem). Jó lenne tudni, honnan jön a 110V, mert az nem kevés, országok élnek ennyivel.
(#) Higgs_Bozont válasza VIM hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
A fürdőszobában a bojler szolgáltatja a meleg vizet, a konyhában egy kis elektromos vízmelegítő van (mondjuk ez eleve használtan került be, nem tudom hol és mennyi ideig működött előtte). Akkor ezt a kettőt kellene teljesen kikötnöm. Szombaton megcsinálom és leírom mi lett az eredmény.

Mivel most úgy tusolok hogy közben egy műanyag lavorban állok (így nem ráz a tus), kíváncsiságból megmértem a lavorban lévő víz és a zuhanyrózsa közötti feszültséget és így is rajta van majdnem ugyanaz az érték 2-től 5 Voltig, pár tizeddel kevesebb mint a lefolyó és a zuhanyrózsa között. Így viszont nem csíp/ráz, gondolom azért mert így csak feszültség van, áram nem folyik.
(#) Higgs_Bozont válasza sany hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
De. Azt abba a sínbe kellene kötni amire értelem szerűen a földelés van kötve. Elmondta mit hova kell kötni, de csak annyira jött el hogy átnézze a dolgokat. Ezért nem is kért semmit.
(#) sany válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Ahol feszültség van, ott áram is.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
(#) proba válasza Higgs_Bozont hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Szerintem feleslegesen ne dolgozz. Az áram a külvilág felől jön, ha nem lopod az áramot, és mindent lekapcsolva is rázott. Majd visszajön az emberke, és saját tudása szerint megoldja. Ha kialakítja/leellenőrzi az EPH-t, beteszi azt az idomot, nagy valószínűséggel megjavul.( vagy ha nem, akkor néhány földelést lever) Ha végképp akarsz valamit csinálni, az egyik hozzászólásban felmerült a kábeltv antenna, na azt az első, és összes lehetséges bejövő ponton húzd ki, kapcsolj le minden biztosítékot, ha akkor is ráz, tovább laikusként felesleges vizsgálódni. ( esetleg egy adag lefolyótisztító segíthet, a tiszta víz azért rosszabb vezető mint a vizes kosz a cső falán.)
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Márc 11, 2021 / 1
 
Csak fordítva igaz. Feszültség lehet áram nélkül, de áram nem. És az áram ráz.
(#) Higgs_Bozont válasza proba hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Ez mind megvolt már. A net és tv meg optikai kábelen jön be.
(#) sany válasza pucuka hozzászólására (») Márc 11, 2021 /
 
Igen, sajnos nem véletlenül nevezték el áramütést áramütésnek.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Márc 12, 2021 / 1
 
Nagyon jól elszórakoztunk, szerintem már csak az szóljon hozzá, aki elment személyesen megszakérteni a "troll csapját".

vedofod.PNG
    
(#) Higgs_Bozont válasza Gafly hozzászólására (») Márc 13, 2021 /
 
Ezt nem igazán értem.
Nem trollkodni jöttem, de ha a moderátorok minden kétséget kizáróan ezt állapítják meg, nyugodtan törölhetik a profilomat. Leírtam mi a probléma, mikor jelentkezik, a kérdésekre igyekeztem válaszolni. Azért mertem ide regisztrálni mert hátha valaki találkozott már ilyen jelenséggel, mert az eddig nálam járt villanyszerelők még nem.
Én is úgy látom fölösleges tovább szaporítani a szót, majd írok ha megoldódott a probléma és megírom hogy mi oldotta meg, ha egyáltalán valaha megoldódik.
Azért köszönöm a segítő szándékot.
Következő: »»   25 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem