Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfok javítás
 
Témaindító: microfrost, idő: Feb 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 12
(#) doggy1001 válasza reloop hozzászólására (») Márc 28, 2013 /
 
Az a baj hogy előttem van, és nekem sem. Ott tartok hogy elkezdem kicserélni egyenként az alkatrészeket, majdcsak beletrafálok alapon. C718-100pf gyanús nekem, de ha szakadozik a Q708, az is tud érdekes dolgokat produkálni. Köszönöm a fegyelmedet, és továbbra is várok bárkitől okfejtést, ötletet.
(#) reloop válasza doggy1001 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /
 
Azért vaktában mégse dolgozz! Az irreális feszültségek bizonyára egy kellemetlen oszcilláció effektív értékei. A két 100pF és 10pF legyen az első csapás. A Zobel kondikat(2x220nF) is rángasd meg. Nem tudom milyen állapotú a készülék, egy fotóval tudnál szolgálni a végfok részről?
(#) doggy1001 válasza reloop hozzászólására (») Márc 29, 2013 /
 
Ha minden igaz délután ráérek vele foglalkozni, és szemléltetem hogy hol tartok.
(#) doggy1001 válasza doggy1001 hozzászólására (») Márc 29, 2013 /
 
Na végre van eredmény!
A 2db. pnp végtranyó volt a ludas. E-B között szivárogtak. Multival mérve sem mindig mérhető!
Az üzem közbeni mérési eredmények nagyon nem erre tereltek. Továbbá hogy kis hangerőn időszakosan normálisan működött, eléggé megzavart, mindenre gondoltam, de erre nem. Jól megszívatott, de örülök hogy sikerült. Közzétettem, valakinek még jól jöhet. Továbbá köszönöm szépen a figyelmet, és hadd mondjam el hogy tetszik az oldal, azon belül ez az erősítős rész is. Ha időm engedi visszalátogatok vagy segíteni, vagy segítséget kérni. További szép napot!
Ha esetleg valakinek volna észrevétele hogy tipikusan mitől mehettek tönkre, szívesen veszem.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2013
(#) reloop válasza doggy1001 hozzászólására (») Márc 29, 2013 /
 
Gratulálok, ilyet tényleg nehéz nyakoncsípni.
(#) doggy1001 válasza reloop hozzászólására (») Márc 29, 2013 /
 
Köszi. tényleg nem volt egyszerű, a félvezetőkészlet cseréből az utolsó előttiek voltak.
Egyébként nagyon jó kis erősítő, jó paraméterekkel, mégjobb hanggal.
(#) bandee001 hozzászólása Okt 12, 2013 /
 
Hello Mindenkinek!
Keresnék 2 erősítőhöz service manualt. Ezek lennének: Pioneer A-202 és Akai AA-R1 típusúak. Mindkettő kiveri a biztosítékot bekapcsoláskor, ugyanannál az embernél mentek tönkre....

Előre is köszönöm.
Üdv!
(#) aurex69 hozzászólása Dec 26, 2013 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem egy IC beazonosításában. Az IC én az szerepel hogy R5 080 nyolc lábú . Én TL 080 ra tippelek de nem vagyok benne biztos .És kérdezném ezt lehetne e helyettesíteni TL 071 IC vel mert az van otthon.
(#) pilka hozzászólása Dec 30, 2013 /
 
sziasztok
nekem van egy technics sa202 erősitőm
bátyámitt volt tergnap és kelett neki hangszóró kábel mondtam vágjon le a hangfalébol de kapcsolja ki az erősitőt
de nem kapcsolta ki és mikor elvágta történhetett valami mert mikor visszakötöttem a hangfalat a bal oldali csatorna nem szol
mi lehet a baja ?
a végfok mehetett ki?
segitsetek pls
(#) levaitamas válasza pilka hozzászólására (») Dec 30, 2013 /
 
Erre azt tudom mondani, hogy ha ilyen mostohán bánnak egy készülékkel javíttassa meg az aki tönkretette. Az történhetett vele, hogy egyszerűen rövidrezárta az erősítő kimenetét.

Egyébként meg kellene mérni a kimenetet, de valószínű hogy az AN7060-as végfok IC mehetett ki.
(#) pilka válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
erre az van irva hogy stk0029
akkro az nem a végfok ?
melyik az?
(#) pilka válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
megtaláltam honnan tudom hogy jo e?
(#) Beringer 600 válasza pilka hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
Szia! Mérd meg azon oldali kimeneti DC-szintet,és ha nem olyan mint a másik oldalé,akkor el szállhatott a végfok ic.
(#) kowi válasza lehello10 hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
Szia!Ha jól láttam senki nem írta még az elkókat cseréld ki pár forintos dolog nekem ilyen hibánál ez segített. Írj hogy mi lett vele.
(#) pilka válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
Megmértem a jobboldali
main és remote csatornán ha mérek jelez a multiméter
ha a baloldali main és remote csatornán mérek akkor nem
(#) Beringer 600 válasza pilka hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
Mennyi a hibás csatorna kimeneti DC szintje?
(#) pilka válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
Nem jelzett semmit a multiméterem !
a jobbos csatornánál,volt feszültség.
(#) pauer98 hozzászólása Jan 23, 2014 /
 
Sziasztok! Van egy valószínűleg házi gyártmáynyú végfokom amely egy Behringer PMX 2000-ben van. Ha elkezdem adni rá a hangerőt, egy ideig jó aztán elkezd torzítani. Van benne pár égett ellenállás, ettől függetlenül szól de kicserélem amint lehet. A pufferkondik 10000uf-osak ezek lehetnek a probláma okozói?

Köszönöm a segíséget!
(#) reloop válasza pauer98 hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Szia! Az égett ellenállásnak általában magasabb az értéke, így előfordulhat, hogy az áramkorlátozó nagyon hamar beavatkozik, innen a torzítás. A puffer kiszáradást sem lehet kizárni, azt a tápfeszültség jelentős esésén érheted tetten, mikor felveszed a hangerőt.
(#) roland92 hozzászólása Júl 17, 2014 /
 
sziasztok elromlott szeretett végfokom nem értek az electronikához egyáltalán de szerintem az elfekedett részel lesz a baj valaki valamit ért hozzá ha igen akkor legyen szves valami jó tanácsot adni a javitásával kapcsolatban erősitő adatai házi épitésű KB 250w kimenetelenként stereo eddig hatalmasat szolt most pedig szolni szol csak nagyon halkan.
(#) reloop válasza roland92 hozzászólására (») Júl 17, 2014 /
 
Szia! Úgy látom ez egy Quad 405-ös. Hozzáértés nélkül nem nagyon lehet megjavítani. Gyere át a témájába, ott felmérhetjük mi szorul cserére.
(#) Youme hozzászólása Dec 9, 2014 /
 
Kaptam javításra egy Evans Creative Sound Musical Amplifer Model EG-401 gitár erősítőt. Ami biztos tönkrement benne, az egy D613 és B633 tranzisztor páros, közöttük egy ugyanarra a hűtőbordára szerelt diódával. A meghajtó tranzisztorok D438 és B560. A D613 és a B633 úgy olvastam helyettesíthető BD233C és BD234C párossal. A meghajtó tranzisztorokra viszont nem találtam helyettesítő típust, meg a diódára is csak annyi van írva hogy 05C. Ez a dióda a két meghajtó tranzisztor bázisa között van egy ellenállással sorosan. Szerintetek mivel helyettesítsem? Meg azt nem tudom, hogy a két vég tranzisztor valahogy be van pattintva egy aluminium házba és az van felcsavarozva. Ez valahogy kiszedhető? Néhány képet is beteszek:
(#) fecameca válasza Youme hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
2SD 438-helyettesítői2SB560-helyettesítői Ugye tudod hogy ezek japán tranzisztorok, amikor rájuk keresel, akkor oda kell tenni eléjük a 2S-t ahoz, amit a házon olvasol. A dióda számomra is ismeretlen. Ilyen kétfüles tranzisztort láttam már, de nem emlékszem, mit csináltam. Elég az egyik furathoz rögzíteni az egylyukút szerintem. Kicsit böngészni kellene hasonló erősítők service manualjait, hogx oda mit szoktak?
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Nem megy ez a linkelés nekem. Azt írd be a Google keresőbe, hogy: 2SD438 equvalent. Úgyis csupa távokeleti helyettesítőt kínál, lehet ha magad választasz a paraméterek alapján katalógusból, jobban jársz.
(#) CHZ válasza Youme hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Ha a diódát szakadtnak mérted, nem biztos, hogy rossz, több sorosan kapcsolt SI diódát tartalmaz. Nem 0,7V a nyitófeszültsége.
(#) Youme hozzászólása Dec 11, 2014 /
 
Köszönöm a válaszokat! Szerencsére csak a két végfok tranzisztor szállt el. A meghajtó tranzisztorok jók voltak, bár sikerült azokból is rendelni végül, de nem kellettek. A dióda is jó volt! Ahogy itt írta CHZ több dióda van benne sorba kötve. Le is fogom mérni mennyi a nyitófesz, és akkor talán az is kiderül hány darab. A tranzisztorokat a két szélső fül csavarjaihoz tettem és kissé ferdén de patentul "tapadva" fel lehetett őket szerelni bordára.

Köszi még egyszer a segítséget mindenkinek!
(#) pandras hozzászólása Jún 19, 2015 /
 
Sziasztok. Van valakinek tudomása ( rajza!) 2 * 3 Nfetes bass erősítőről?
Az egyik oldalon 3db BUZ11-es van, a másik oldalon kinyíltak, így azonosíthatatlanok.
A tápja 12V gk akkuról csinál +- sok voltot.
Mi lehet ennek a fet -nek a P csatornás párja.
Kösz a segítséget. Püski
skss@tvn.hu
(#) bajuszrichard hozzászólása Jún 21, 2015 /
 
Sziasztok
Egy 2.0-ás usb-s hangfalszett hibája hogy magasabb hangerőn az egyik oldal elhalkul és nagyon halkan szól csak ,torzít is és a hangszóró ugrál mintha valami lökéseket kapna de hangja nemigen van olyankor vagyis van csak torz és halk.
ha a hangerőt csökkentem egy szint alatt újra szépen szól és lehet hangosítani de tulnagy hangergőn újra előjön ez a hiba! Az egész végfok panel pár kondiból és ellenállásból áll ,egy végfok ic vel és egy potival. a hűtőbordát én eszkábáltam rá hátha a melegedés a baja mert eléggé feltud forrósodni. Nem tudom gyárilag miért nem raktak rá...
(#) reloop válasza bajuszrichard hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Szia! Ha tartalmaz túlmelegedés elleni védelmet az IC, akkor az aktiválódik, jelen állapotában persze hibásan. Tegyél bele új integrált áramkört!
(#) Csabesz666 hozzászólása Aug 11, 2015 /
 
a képen látható ALTO PBM8 500 MKII típusú végfok jobb oldala elszállt a végfok tranzisztorok (2SC5200 , 2SA1943 ) gyakorlatilag zárlatosak. A kérdésem az, ha cserélem őket, a fényképen is látszik egy trimer potméter, gondolom munkapont beállítására szolgál, hozzá kell e nyulnom, vagy maradhat, az eredeti gyárilag beállított állapotban.
Következő: »»   9 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem