Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton EA-7386-s erösítő
Lapozás: OK   19 / 21
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Mondom, cseréld össze a végfokok bemenetét.
De ebben most akkor eredeti modul van, csak végtranzisztorokat cseréltél?
Végmeghajtó tranyókat és a többit a végfokban ellenőrizted?
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Megcseréltem,nincs változás.Eredeti a modul,csak a tranzisztotrokat cseréltem. Egyéb alkatrészeket nem ellenőriztem, de nem gondolom,hogy azt kellene, tökéletesen működött, a pattogó hang miatt cseréltem a végfoktranzisztorokat,azóta a pattogás megszűnt de nagyon halk lett az az oldal.
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Hát ha a végfokok bemenetét megcseréled és ugyanott marad a hiba akkor a végfokon belül vagy a hangszórókimeneten van a hiba...
Tranzisztorokat vakon csak úgy nem kéne cserélgetni.
Ha a végfokokat cserélted meg és úgy nem változott a hiba, akkor meg a végfok előtt van a hiba és fölösleges volt a tranzisztorokat cserélni.
Ha a pattigást a tranzisztorcsere megoldotta akkor vagy más is hibás még a végfokban vagy kontakthibás volt és cserekor megpiszkáltad csak.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2021
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Pontosan ugyan azt a végfok tranzisztort építettem be ami eredetileg benne volt. Nem gondolom hogy az hiba lenne.
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Kicserélem az összes alkatrészt a panelen. A stiroflex helyett lehet más tipusu kondenzátort bépíteni?
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
A LINEAR és MONO kapcsolók pontosan egyformák,ugyan azon pontokat kapcsolják?
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Nem a tranyók cseréje a gond, hanem a mérés nélküli cseréje, simán lehet a hibás vezérlés kinyírja az újat.
Csak elkót cserélj, fóliákat teljesen fölösleges, nem romlanak el.
Fogalmam sincs fejből milyenek a kapcsolók, isostatnál 3 láb közül a középsőt váltja felváltva, szét kell szedni és kipucolni, ha nem érintkezik. De nagyon egyszerű, fogod az egyik végfok bemenetét, és összekötöd a másik bemenetével, az előfok felől jövő részt leválasztva (mondjuk a jelbemeneten lévő ellenállás lábát kihúzod és azt kötöd rá. Onnantól mindkét végfok ugyanazt a jelet kapja, lehet méregetni. Ez nem elektronika még csak hibakeresés logikával.
Csak úyg ne cserélj minden alkatrészt, ha tényleg végtranyó halott lett volna nem puffogott volna hanem simán nem ment volna a végfok, ott valami más lesz, a meghajtó tranyókat bemérném.
Ha tényleg végtranzisztor elszállt akkor az áramkorlát tranyókat az ellenállásaikat és a szimmetriát állító tranzisztort is meg kell nézni, illetve a poti is néha kontaktos.
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Köszi a sok hasznos infót, kicserélem az összes alkatrészt.üdv
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
nem igazán ezt javasoltam, de valószínűleg megoldja a gondot, viszont labortápról indítva állítsd be a szimmetria potit, különben el fog szállni azonnal.
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
Túl sok volt a hasznos info?
Letiltod a válaszadást privátban és van képed ilyesmiket írni úgy, hogy ne lehessen válaszolni?
Bármi egybeesés az üzenet tartalmával a véletlen dolga, hiszen sosem raknék ki privátot. Szóval képzeletbeli Sanyika ezt írta:

"Az Orion 1025 SE hirdetésemben a címsort tévesen írtam valóban, de a leírásban már erősítőként volt megnevezve. Ez magát természetesen nem érdekelte,csak a fikázás volt a hajtóerő a maga részéről.Tesztelni nem tudom ezeket a régi modelleket,erre nincs technikai felszerelésem, (pl. a DIN szabványú csatlakozók) és ezzel nem is akarok foglalkozni,szerencsére van munkám ,néha sok is, hétvégére is jut belőle. A leírásban minden esetben pontosan megadom az általam ismert esetleges hibákat is, ha van ilyen, ahogyan ezt megadtam az Orion erősítő esetében is, nem szándékom senki félrevezetése, csak azért,hogy bármi áron eladjam a hirdetett árut, ez nem lenne tisztességes és én még tudom ,hogy mi az. PL. semmilyen körülmények között nem fikázom másnak a hirdetését,nem piszkosodok , nem teszek megjegyzést sem a termékre sem az árára vonatkozóan,mint itt egy másik „kedves „ felhasználó. Tudom nehéz nagyon kibírnia,hogy unatkozik, hogy erősen frusztrált, és ezt ki kell adnia valahogyan, de tisztelettel kérem, önelégültségének ne az én hirdetéseimben, hozzászólásaimban adjon hangot, keressen valami más szórakozást magának, de ahogyan látom ezen kívül ,hogy szinte folyamatosan itt jelen van ,semmi elfoglaltsága nincs, lehet hogy nyuggerként éli mindennapjait, ezért érthető , hogy mivel értelmes munkát már nem végez, semmilyen sikerélménye nincs, időtöltésnek ,szórakozásnak remek móka mások cseszegetése. Bizonyára sok mindenben jól tájékozott, sok mindenhez ért is, de arra kérem ezt a jól tájékozottságát ne az én hirdetésemben villogtassa, hozzáértését pedig ,ha szabad kérnem ,ne az én egyéb rovatokban feltett kérdéseimre adott válaszaival akarja bizonyítani. Bocs,hogy ilyen hosszúra sikeredett az üzenetem, de tényleg azt kérem, a továbbiakban kizárólag másokat tiszteljen meg hozzászólásaival, másokon vezesse le frusztráltságát. Ezzel együtt tudomásul veszem , hogy sok olyan téma van amiben jártasabb mint én, nagyobb tudása is van, amit elismerek és értékelek, kizárólag ezen ismereteinek megmutatása ellen van kifogásom, konkrétan a cirkó problémával kapcsolatos hozzászólásai irritálóak leginkább, de a mostani Orion megjegyzését is említhetném.
Bizonyára ismeri a mondást: A stílus maga az ember (Georges-Louis de Buffon)
Mindenben a legjobbakat kívánom magának, sok-sok tartalmas hozzászólást minden témához,amiben jártas ahhoz leginkább, sikereket és örömöket, de tényleg kérem, ne velem/rajtam élje ki az életének azt a részét ami félresikerült,amivel elégedetlen…ezen én nem tudok segíteni, és saját magán sem segít ezekkel az ekézéseivel…sőt
Nagyon igyekeztem hogy egyetlen szó se legyen kicsit sem sértő a maga számára, ha véletlenül mégis úgy érzi megsértettem volna,itt kérek elnézést, de időnként érthetően én sem vagyok talpig nyájas és állhatatos a beszélgető partneremmel.
Biztos vagyok benne,hogy megértette a kérésem lényegét, és ezt figyelembe is veszi a továbbiakban.
Tényleg minden jót kívánok magának, legyenek tartalmas, örömteli ,víg napjai"

Idézet:
„Tudom nehéz nagyon kibírnia,hogy unatkozik, hogy erősen frusztrált, és ezt ki kell adnia valahogyan, de tisztelettel kérem, önelégültségének ne az én hirdetéseimben, hozzászólásaimban adjon hangot, keressen valami más szórakozást magának, de ahogyan látom ezen kívül ,hogy szinte folyamatosan itt jelen van ,semmi elfoglaltsága nincs, lehet hogy nyuggerként éli mindennapjait, ezért érthető , hogy mivel értelmes munkát már nem végez, semmilyen sikerélménye nincs, időtöltésnek ,szórakozásnak remek móka mások cseszegetése.”

Idézet:
„Nagyon igyekeztem hogy egyetlen szó se legyen kicsit sem sértő a maga számára”


Úgy látom a pofátlanság határtalan és az emberismerete nagyon gyenge, elárulom, hajnalba nyúlóan dolgozok néha, azért szoktam változatos időben írni.
Az árult erősítő pedig még mindig tévesen a ritka és értékes 1025, az egy 1025b volt erősen kopottan, teszteletlenül. Ha egy kazánt össze tudott rakni (valahogy, picit működően), egy din dugóba 2 szál drót bedugása bizonyára nem okozna nagy problémát. Mint ahogy erre fel is hívtam a figyelmet, hogy a készüléket tesztelni illene, illetve hogy nem a leírásban szereplő készülék van a képeken, de ez valahogy"cseszegetés" lett...

----------------------------------------------------------------------
Mindenki mástól pedig elnézést kérek, máshol nem tudok válaszolni neki, mert annyira korrekt hogy privátban kioszt és letiltja a választ.
Majd később töröltetem, próbáltam egy kisebb forgalmú topicot választani, hogy kevesek kapjanak értesítést irreleváns témáról.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2021
(#) btamas81 válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
A mute kapcsolót nézd meg.
(#) Profisixx válasza btamas81 hozzászólására (») Aug 14, 2021 /
 
Szia! Köszi a válaszod! A Linear kapcsolót kicseréltem, újat forrasztottam be,most megszűnt a pattogás, a rádió bemeneten mindkét oldal szól,igaz az egyik kicsit gyengébben, CD-ről viszont csak az egyik oldal. A kijelzőn sem látható és nem is hallható. A Mute kapcsolót is cseréljem? Mit gondolsz?
(#) Moderátor hozzászólása antiktelefon hozzászólására (») Aug 16, 2021
 
Privát üzenetek nyilvánosságra hozatala - a levelezőtárs előzetes beleegyezése nélkül - nem csak a szokásjoggal, de az etikettel is szembe megy.
(#) antiktelefon hozzászólása Aug 16, 2021 /
 
Mert privátban gerinctelen tapló módon zaklatás és hazudozás nem? Mint írtam barmi hasonlósag a véletlen műve, akármennyire egyezik bármilyen üzenettel. Csak hogy a tagok lássák, kivel van dolguk, miután segítenek neki.
(#) Perlaki Antal hozzászólása Szept 30, 2021 /
 
Üdv mindenkinek. Jó látni, hogy nem csak én ragaszkodok a régi jó dolgokhoz.
Talán már a kezdetektől nem volt egyforma a végfoknak a kimenete. Az egyik oldalt nem lehet lehalkítani teljesen, nem egyforma a két oldal hangereje. Az egyik mindig gyengébb volt. Én a potira gyanakszom. Egy kis külön panelon van. Kérdés, be lehet valahonnan szerezni egy ilyen panelt, vagy csak a potmétert. A segítséget előre is köszönöm.
(#) péter71 hozzászólása Jan 27, 2022 /
 
Sziasztok. Vettem egy EA7386 erősítőt. Működik rendesen, viszont a korából adódóan, szeretnék kondikat cserélni benne. A kérdés az,hogy ebbe a közel 30 éves technikába érdemes a minőségi audio, vagy minőségi sima kondikat venni, vagy az átlag áron kaphatók is jók lesznek bele?Mennyire lenne hallható a különbség?Árban nagyon sok. Ha valaki tudna erre válaszolni megköszönöm: Péter
(#) Gafly válasza péter71 hozzászólására (») Jan 27, 2022 / 1
 
Idézet:
„Működik rendesen”

Ami működik rendesen, azt minek kell piszkálni?
(#) Suba53 válasza péter71 hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Ha megnézed, ebben sima kommersz MM elkók vannak. Abban az időben nem nagyon foglalkoztak vele sem a Vidiben, sem más szocialista nagyüzemben, hogy az elkókat ilyen szempontok alapján minősítsék.

Én max azokat cserélném, amelyekről biztosan tudható, hogy már rossz. De ezt csak kiforrasztással, méréssel, tudod megállapítani, vagy ha már szemmel látható baja van. Például az elkó alatt kifolyt elektrolit, kitüremkedő gumi tömítés, stb.
De akkor sem érdemes drága minősített elkókat rakni bele.
(#) péter71 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Köszönöm a megerősítést,én is így gondoltam,de inkább kérdeztem, én nem vagyok annyira jártas ebben. És esetleg a videoton ra7300s tunerhez is tudsz segíteni? Ott csak annyit vettem észre,hogy az adók rendesen bejönnek,de a sztereo led sosem világít,és a térterő jelző sem, egy kocka sem világít.
(#) Suba53 válasza péter71 hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Nem RT7300s ?
(#) péter71 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
De. Bocsi.
(#) Suba53 válasza péter71 hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Ezeket nyomtasd ki, és rakd össze. Talán segít.
(#) Suba53 válasza péter71 hozzászólására (») Jan 28, 2022 /
 
Ez még jobb, és a djvu file-ban benne vannak a modulok is. A djvu megnyitható például a sumatra PDF progival. A portable letöltést javaslom.
(#) CHZ válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 29, 2022 /
 
PDF...
(#) péter71 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 29, 2022 /
 
Köszönöm szépen.
(#) péter71 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
Szia. Van djvu olvasóm, de nem nyitja meg amit küldtél.
(#) Suba53 válasza péter71 hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
A sumatra megnyitja. De CHZ berakta pdf formátumba is. Ugyanaz.
(#) péter71 válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Köszönöm. Megvan.
(#) KrisElementalist hozzászólása Feb 26, 2022 /
 
Sziasztok! Nekem is van egy ilyen erősítőm. 3 hónapja jelentkezett az a problémám, hogy az egyik oldalon a magas és a középtartomány gyengébb, mint a másik oldalon. Kicseréltem a hangfalamban a hangváltót, illetve egy teljes hangszóró készlet cserén esett át. A beavatkozás megoldotta a probléma 70%-át, de még mindig érzek egy kis különbséget. Ez az eltérés semmilyen hangerőn, linear/mono/mute gomb benyomásával sem szűnik meg. A végfok tranzisztorát is felcseréltem már a 2 oldal között, de maradt ugyan azon az oldalon a probléma. Ezen kívül az összes gomb és potméter kapott kezelést, hiába.
Ha valaki tudna rá megoldást, legyen szíves válaszolni, mert ezzel egy gyűjtői, felújított állapotú VT erősítőt tudhatném magamnak tökéletes működéssel.
Visszajelzéseket előre is köszönöm!
(#) CIROKL válasza KrisElementalist hozzászólására (») Feb 27, 2022 /
 
Teli van csatoló kondenzátorokkal, meg minfeféle kondenzátorral ott is lehet kutakodni.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Következő: »»   19 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem