Fórum témák
» Több friss téma |
Ja, csak mint te magad jegyezted meg, ahhoz kell tudni, mi a helyes:
ami csak helyes sorrend esetén ad áramot A kérdés meg az a lap tetején, hogy honnan tudni, mi a helyes?
Egy street food (pót)kocsiban dolgozótól nem várható el hogy értse, mit takar a három fázis esetén a forgásirány. Mégis, mit csinálnál velük? Elmagyaráznád nekik, hogy ha ez a lámpa világít, akkor az 1-es, ha a másik, akkor a 2-es irányba kell fordítani a kapcsolót? Ne viccelj. Ez soha nem működött üzembiztosan. Ha dolgoztál volna operátorokkal ahogy állítod, akkor tudnád.
Nem teljesen értem ezt a hozzászólást.
Ha nem jó a fázissorend, minden bizonnyal egy vagy több gép fordítva forog, tehát az a helytelen, a másik irány a helyes. dugvilla - fázissorrend fordító - fázissorend figyelő - mágneskapcsoló - fogyasztók
Szia!
Ez azért igy nézett ki; Daf 164---323 stb dugalj ebbe csatlakozott a gép dugvillája --a működtetó dobozon volt a 1-0-2 jelű főkapcsoló--ez után bekötve a forgásirányjelző--s tovább a működtetés. A forgásirányjelző 2db izző +egy kondi volt.Ha a megfelelő izzó világitott teljes fénnyel , akkor kellett volna a BE gombot megnyomni. Hát nem mindig sikerült ! ill. a dugaljak dugvillák bekötése 1/2 --3/4 év alatt megváltozott.Magától? De a legbiztosabb motor leégető megoldás az egyirányű csapágy volt. A Német gépeken volt ilyen. Rossz irányban állva maradt a vill.motor! Megvárták amig füstöl.
Ezt a hozzászólásod végképp nem értem. Korábban leírtad, oktatás, és minden meg van oldva. Itt meg azt írod, hogy régen sem működött a módszer.
Szia!
irtam a Pékséget--az ottani remek munkaerő-miatt nem volt tökéletes. Ha akkor lett volna rendes fázissorrend figyelő .--de csak ilyen egyszerű jelzőeszközök voltak, amik nem kapcsoltak . De Piaci lángossütő utánfutónál rendben működött.
A pékek nevében tiltakozom a degradálás miatt! Vannak mindenféle szakmával, diplomával rendelkező ismerőseim, az ilyen dolgok nem attól függnek, ki mit tanult.
Ha valahol működött a tanításos módszer és valahol nem, akkor az azt jelenti, megvan a hibázás lehetősége, amit előbb-utóbb ki fog valaki használni.
Szia!
Tiltakozhatsz --elfogadom?- De a véleményem ettől nem változik meg. Én olyan céget láttam ahol mindenki kisegitő iskolából jött.( ott és akkor ) A Piaci lángosonál meg magasabb volt a szinvonal. Amúgy igen 1000 bekapcsolásból , hány % lesz hibás?Ez a lényege. Idézet: „De a legbiztosabb motor leégető megoldás az egyirányű csapágy volt. A Német gépeken volt ilyen.” Trabant szabadonfutó fordított irányban? ![]()
Elég furcsa útvesztő kerekedett itt ebből a témából, mindenféle kioktatott ember és hasonló miatt.
Bolond biztos megoldás szükséges! Egy fázissirrend és kiesés figyelő + mágneskapcsoló elvégez minden feladatot… csak akkor ad ki feszültséget ha jó az irány… plusz kell még egy forgásirány váltó az automatika elé, ha nem lenne jó az irány, és nem ad ki áramot. A helyes betáplálást lehet egy zöld lámpával is jelezni… sőt! A rossz betáplálást pedig piros fénnyel! Idézet: Semmilyen szokatlan dolog nem történt. „Elég furcsa útvesztő kerekedett itt ebből a témából” ![]() Idézet: Nem mindenki érti ennek szükségességét/hasznosságát. „Bolond biztos megoldás szükséges!”
Ne te figyeld, van erre elektronika. Bemész a szakboltba és veszel egy fázissorrend érzékelőt, és ha nincs benne 3 áramkörösrelé, akkor azt is. Ez a kütyü egy fázis kimaradást is érzékeli a helytelen sorrend mellett, és a relé letiltja a3 fázisú részt. Átlag villanyász a szerelést megoldja.
A hozzászólás módosítva: 9:59
|
Bejelentkezés
Hirdetés |