Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem egyáltalán nem gond, csak megfelelő védőcsőben legyen, és jól méretezett huzal-keresztmetszet legyen.
Több féle módon lehet spórolni, és szerintem nem feltétlenül kell hozzá "okosbojler":
- vezérelt/éjszakai áram (ha elegendő vizet tud tárolni a bojler akkor elegendő lehet önmagában is) - átváltás nappali és vezérelt között, ha a vezérelt önmagában kevés - átváltás + hőfokvezérlés kiegészítéssel, hogy a vezérelt jobban ki legyen használva: tehát pl. vezéreltről mondjuk 70°c-ig fűt fel, nappali áramon pedig csak nem hagyja leesni a hőfokot 50°C alá. Így a vezérelt jobban ki lesz használva, nappaliról pedig csakakkor fűt ha az előbbi kevés lenne. (persze lehet, hogy van olyan "okosbojler", ami pontosan ezt tudja) - a vezérelt áram jobban is kihasználható, ha más fogyasztókat (vagy akár mindent) is átkapcsolsz nappali áramról, amikor elérhető a vezérelt, de ez áramszolgáltatótól és lakhelytől függően "szürkezónás" dolog is lehet (tehát jár némi kockázattal). ITT írtam erről pár oldalnyit.
Nem tudom milyen berendezésről van szó, de az aszinkron motorok többsége működik generátorként is. Ha meg lehet forgatni a gépet, külső erőforrással, akkor meg lehet nézni a csatlakozási pontjain a kialakuló fázissorrendet, és össze lehet vetni a hálózati csatlakozás fázissorrendjével. Ezután már beköthető elsőre is, hibátlan forgásiránnyal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |