Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanyszerelés

Témaindító: kumpl, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
  1. A témában tilos, a villamosenergia termelésének, elosztásának, nagyipari alkalmazásának kitárgyalása! A mélyreható szakmai kérdések, magyarázatok kitárgyalása: Szakmai.
  2. A forrasztott / rossz a wago / jó a wago kötés témakörök többször kitárgyalásra kerültek, ezért arról kérjük ne nyissatok új vitákat. Műszaki tény, hogy gyári vezetékösszekötők (pl. rugós/csavaros kapcsok, stb) a szabvány megfelelősség miatt kerülnek alkalmazásra (MSZ EN 60204-1:1995 15.1 szakasza, illetve MSZ HD 60364-5-52:2011 szabvány 526.2. pontjának 1. megjegyzésében felsorolt követelmények/indokok a forrasztott kötés elkerülésére épületvillamosság esetében) mert tanusítottak, míg a forrasztott kötés alapesetben nem tanusított, csak és kizárólag akkor ha külön bevizsgáltatod az adott forrasztott kötést. Ide kapcsolódó általatok írt hozzászólások: #1, #2, #3, #4, #5
Lapozás: OK   1011 / 1011
(#) Bakman válasza Atis57 hozzászólására (») Pé, 21:52 /

Idézet:
„Esetleg félreértettem?”
Igen, nagyon. Olvasd vissza, mire válaszoltál.
(#) proba válasza diginewl hozzászólására (») Pé, 21:54 /

Pedig egyszerű, régen sok okosság volt rá. Ha van vezérelt, minden arról megy, ha nincs vissza a rendes hálózatra minden. A felhasználó csak a csökkentett számlát érzékeli jó kialakítás esetén.
(#) erbe válasza kendre256 hozzászólására (») Pé, 22:09 /

Az a legfelső, az gyanús.
(#) kendre256 válasza erbe hozzászólására (») Pé, 22:37 /

De az a leggyanúsabb, ami nem gyanús...
Nem pontosan egyformán mérnek, meg az is lehet, hogy az érzékelő nem ér be pontosan a bojler palástjáig. Gondolkodtam már rajta, hogy újból megtisztítom a lyukakat a purhabtól, meg teszek szilikonpasztát az érzékelők végére.
De aztán abban maradtam magammal, hogy nem ér annyit a bele fektetendő további munka, a lényeg látszik így is. A tizedfokok ebben az esetben teljesen feleslegesek, de azt sem akarom minden áron megszüntetni.
(#) ötfelezős válasza diginewl hozzászólására (») Pé, 22:45 /

Azért adja olcsóbbanm, hogy szükségesetén rendelkezhessen vele. Nem értem, mit lehet ezen nem érteni.
(#) ötfelezős válasza diginewl hozzászólására (») Pé, 22:48 /

Hát ezt írtam én is neked magyarázatként, nem?
(#) ötfelezős válasza Ge Lee hozzászólására (») Pé, 22:57 /

Nem csak. A vezérelt azért vezérelt, mert benne van a haváriatervekben a terhelés gyors ledobásának ez a lehetősége is. Ha azt néznénk, mennyit lehetne elvileg ledobni, akkor a kb 7 GW-nyi csúcsterhelésből kb 1,4 GW-nyit. Nyilván ennek egy része nem valósulna meg bármelyik időpillanatban se.
Annak idején ezzel az indokkal kaptak világbanki hitelt a rendszer kiépítésére.
Következő: »»   1011 / 1011
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem