Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanyszerelés

Témaindító: kumpl, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
  1. A témában tilos, a villamosenergia termelésének, elosztásának, nagyipari alkalmazásának kitárgyalása! A mélyreható szakmai kérdések, magyarázatok kitárgyalása: Szakmai.
  2. A forrasztott / rossz a wago / jó a wago kötés témakörök többször kitárgyalásra kerültek, ezért arról kérjük ne nyissatok új vitákat. Műszaki tény, hogy gyári vezetékösszekötők (pl. rugós/csavaros kapcsok, stb) a szabvány megfelelősség miatt kerülnek alkalmazásra (MSZ EN 60204-1:1995 15.1 szakasza, illetve MSZ HD 60364-5-52:2011 szabvány 526.2. pontjának 1. megjegyzésében felsorolt követelmények/indokok a forrasztott kötés elkerülésére épületvillamosság esetében) mert tanusítottak, míg a forrasztott kötés alapesetben nem tanusított, csak és kizárólag akkor ha külön bevizsgáltatod az adott forrasztott kötést. Ide kapcsolódó általatok írt hozzászólások: #1, #2, #3, #4, #5
Lapozás: OK   994 / 994
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») 8:55 / 3

Akkor egyszerre mindenkinek.

Szerintem is a fél milla teljesen reális, bár nagyon optimista becslés.

Nem fogom átfesteni, mert anyagában nem vékonyodik/engedi át a vizet.
Meg a fene sem csiszolja fel azt az üvegszálas vackot, hogy zongoralakk minőségű elektrotechnikai szürkére polírozza.
Akkor már inkább a kerítést kellene lefesteni, mert 28 év után a Hammerite is veszít a fényéből.
Tömítés soha nem volt benne, mert "alakzáró".

Amit azóta sem sikerült kitalálnom, hogy mivel kellene kitölteni az alját. Végül nagyalakú kaviccsal szórtam tele, röhincséltek is ELMŰ-sök, amikor kötötték be, hogy nézd má' dunakavics. Lehet ki kellett volna betonnal önteni, akkor talán békák lennének benne.

Gyakorlati tapasztalatok alapján egy gond van vele, nagyjából évente, amikor becsöngetnek:
- Tessék
- Villanyóra leolvasó
- Megyek, viszem a kulcsot
Alighogy megtekerem a kapuban a kulcsot, töri rám a kaput az öreg csaj, és ront be.
- Vigyázzon már, kiszökik a kutya
- Kösse meg
- Nem kötöm meg
- Akkor megmar
- Nem marja meg, mert ide nem fog bejönni
- Márpedig én bemegyek, mert én vagyok a villanyóra leolvasó, és le kell olvasnom a villanyórát
- Olvassa le, de be nem jöhet az ingatlanomra
- Nekem jogom van hozzá, mert én vagyok a villanyóra leolvasó
- Nincsen joga hozzá, de nyugodtan olvassa le a villanyórát
- Én akkor is bemegyek, akkor mit csinál, rám engedi a kutyát
- Fejbe vágom a kisbaltával
Még egyszer sem hívtuk egymásra TEK-et, de számottevő szórakozást jelent a környéknek.
Amúgy soha nem tanul belőle.
Következő: »»   994 / 994
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem