Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Visszhangosító építése
 
Témaindító: Müszi, idő: Jún 29, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) peti333 válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Köszi a linkeket! Elég sokat keresgéltem már, de erre a rugós leírásra sajnos még nem találtam rá. Eddig főleg az EI vasmagos megoldásról találtam leírásokat, ahhoz szereznem kéne először megfelelő méretű EI magokat, illetve nem tudom hogyan lehetne megoldani a "lazán rögzített" I darabot. Ezt a hangszórós megoldást már többen felvetették és olvastam róla pozitív tapasztalatot is és mellesleg tele vagyok kisebb hangszórókkal, mert szájharmonika mikrofonhoz vettem őket, több mint 2 kiló volt az egész és eddig mindössze négyet használtam fel.
A szalagos delayhez még annyit, hogy találtam egy leírást a szalag végtelenítéséről.
Majd ha jutok valami érdemire, vagy megint elakadok, akkor még írok.
(#) Pietr80 hozzászólása Júl 4, 2013 /
 
Szevasztok!
Valaki épített már visszhangosítót ES56033E ic-vel?
Talán jobb mint PT2399-el, és az alapkapcsolás is ugyanolyan egyszerű.
http://www.youtube.com/watch?v=ORCSmMRCBWo
http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_es56033.html
(#) Zsarka hozzászólása Jan 28, 2014 /
 
Összekalapáltam a képen látható kapcsolást. Nem tudom miért de a viszhang(kicsengés) eléggé torz és halk . A 82nF kondik helyett 100nF tettem ,lehet e ez oka a dolognak?
(#) bboy123 hozzászólása Okt 1, 2015 /
 
Sziasztok!Van nekem ilyen PT2399-es IC-m.Azt szeretnèm kèrdezni,hogy melyik a legmegbízhatóbb kapcsolás, illetve mennyire megbízható "az" a kapcsolás?Neten rengeteget találtam, tudnátok ajánlani egyet, amely már meg lett èpítve ès jól is működik?Ugyanis èpítek egy 2 csatornás stereo keverőt ès abba kellene, èn minden csatornához 2-2db PT2399et gondoltam, mert ugye stereo ès mind kèt csatornánál van R meg L.
(#) pjg hozzászólása Júl 6, 2016 /
 
Sziasztok!
Gondolkodott már valaki számítógép merevlemez visszhangosítóként felhasználásáról? Persze átalakítva.
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2016 /
 
Szoftverből mindent lehet
Ha hardveresen magnófejekkel és fordulatszám változtatással gondolod, azt is lehet, csak akkor tovább tart...
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Júl 6, 2016 /
 
Nem szoftveresen. Analóg.
(#) kovács sándor hozzászólása Aug 2, 2016 /
 
Sziasztok! olyasom, hogy megbizható visszhangosítót illetve kapcsolást kerestek én ebben szeretnék segíteni én sikeresen megépítettem a PT2399-el egy jól működő visszhangosítót volt némi kis kisérlet de hamar sikerült életre kelteni:ezt szeretném megosztani veletek felteszem a kapcsolásirajzot és a nyákot és a beültetési rajzot
(#) kovács sándor hozzászólása Aug 2, 2016 /
 
utólag felteszem a kész áramkör képét:
(#) pjg válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
(#) Zsarka válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 3, 2016 / 1
 
Mikrofonnal milyen a hangja? , egy két hangmintát kérnénk .
(#) kovács sándor hozzászólása Aug 3, 2016 /
 
Üdv: összehoztam egy rövid hangmintát közvetlen a számitógépre a minőség erősitőben hangfallal kitűnő finoman jó hangzásokat lehet beállitani
(#) pjg válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Hosszabbat nem tud? Mint a tihanyi echo?
(#) Zsarka válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Csináltam egyet én is korábban de most ennek hallatán nekifogok ennek ... köszönöm szépen .
(#) tothbela válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Üdv. Ezekből a PT IC-kből ha 5-6 darabot párhuzamosan járatsz, persze különböző órajellel, mindegyiket egyedileg visszacsatolva, a leghosszabb késleltetésű órajelét ízlés szerint hangolhatóvá téve, rendes teremhangot is elő lehet állítani. A PT-k kimeneteit felváltva (egyet jobbra, egyet balra) ki lehet panorámázni a két oldalra. A hangolhatónak a kimeneti jelét még egyszer globálisan vissza lehet csatolni a bemenetre egy hangolható magas, és egy hangolható mély vágó szűrőn keresztül. A szűrők hangolásával változik a hangja a térnek. Magas- és mélyvágás nélkül betonépület szerű a hang, mélyvágással acéltartály szerű, magasvágással barlang, vagy stadion szerű. Volt a hálón egy projekt, ahol a ma már nehezen beszerezhető MN3011 kiváltása volt a cél, onnan van az ötlet. Ott szigorú késleltetéseket kellett beállítani a PT-ken, de kiderült, hogy csak az a fontos, hogy lehetőleg minél kevésbé essenek egybe a késleltetett hangok. Akkor jó, ha a lecsengés vége felé már összemosódó zajszerű krémmé alakul a hang.

Érdemes kicsit játszani az aktív szűrők töréspontjaival. mert a gyári ajánlás a leghosszabb késleltetéshez van kiszámolva. Ha fele, harmada, tizede késleltetés szükséges, akkor kétszeres, háromszoros, tízszeres órajelre van szükség. Tehát kétszeres, háromszoros, tízszeres lesz a mintavételezése a belső konverternek. Ezért a szűrők kapacitiv tagjait is csökkenteni lehet ennek függvényében. Nagyobb sávszélesség, szebb hang.

Nem tudok adni sem nyáktervet, sem hangmintát, mert több mint 5 éve épült egy kétcsatornás énekerősítő, és ebbe készült ez a reverb. Akkor még 1500 Ft volt darabja, most meg már nagyon olcsó. Nálam minden PT külön kis nyákra lett téve, és négy lábbal (+, ki, gnd, be) dugaszolható volt az anyakártyához.
(#) tothbela válasza tothbela hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Ez volt az eredeti projekt, ez lett módosítva néhány ponton.
(#) kovács sándor válasza Zsarka hozzászólására (») Aug 4, 2016 /
 
üdv: ha még nem szedted szét a 0,082 helyett 10n próbáld meg 2 teljesen egyforma értéküt és a 0,01-et 560p-re ezeknél a kapacitásoknál van a működés lényege próbáld meg
(#) Zsarka válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 4, 2016 /
 
nagyon szépen köszönöm .
(#) Pujc hozzászólása Márc 7, 2018 /
 
Üdvözlet mindenkinek !
Megépítettem a PT2399 IC-s áramkört, de nekem nem működik. Mi lehet a hiba ?! Mellékeltem képet ami alapján készült, ill a nyákterv amit alapul vettem.Utolsó képen az elkészült áramkör. A digitális és az analóg földelés ez esetben a be táp nullája. Vagy nem jó és kettős táp szükséges ?! Esetleg nem lehet közvetlen jel bemenetként a gitárt rákötni , szükségeltetik előerősítő?!
(#) Pujc válasza Pujc hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Meg is találtam a hibát, táp csere és működik.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem