Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Hanglejátszós ajtócsengő
Hanglejátszós ajtócsengő
Szerző: MaSTeRFoXX, idő: Aug 31, 2007, Olvasva: 38424, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 4
Ha meguntuk az unalmas, hagyományos csörgő-zörgő, vinnyogó ajtócsengőnk hangját, akkor ezzel a kapcsolással fel lehet dobni egy kicsit a lakásunkat.

A lakásunkban hagyományos villanycsengő volt eredetileg felszerelve ami kb. 20 év használat után végül megadta magát. Ekkor kiváltottam csengőreduktor és autósziréna kombinációra. Ez hatásosnak bizonyult mind nekünk, mind a vendégeknek, mind a szomszédoknak.. Pár hete jött egy ötlet hogy ennél egy kicsit szolídabb (őrültebb) megoldás lenne, ha előre felvett hangot játszana le a csengő. Erre a feladatra elsőnek az ISDxxxx sorozatú IC-k kínálkoztak. Azonban a realtíve magas áruk, a felvehető hang rövidsége, és a hang felvételének a komplikáltsága visszatartott.

Később megtaláltam az ATMEL gyártmányú Dataflash soros memóriákat.  Kis méretűek, viszonylag nagy kapacitásúak (akár 64Mbit), és az áruk is barátságos (~700Ft). Pár napos kísérletezés és programozás után végre megvalósulhatott az elképzelés, ráadásul egyszerűen számítógéppel sorosporton keresztül összekötve mehet a hang felmásolása.


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem