Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Szúnyogriasztó PIC-el
Szúnyogriasztó PIC-el
Szerző: whalaky, idő: Máj 29, 2013, Olvasva: 30213, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 5
Egyszerű szúnyogriasztó PIC-el

Szúnyog riasztó készítése topicban megjelent egy, több fórumtárs által megépített ultrahangos szúnyogriasztó készülék. Az alapgondolat tetszett, de ... Bevallom első ránézésre inkább egy alkatrész temetőnek tűnt, mint egy korszerű kapcsolásnak. Elkezdtem gondolkodni a dolgon, hogy hogyan lehetne egyszerűbben, olcsóbban, kisebb méretben és - ha lehet - okosabbra megoldani.
A működési elvet tanulmányozva arra jutottam, hogy ugyan ezt el lehet érni egy egyszerű PIC-el is. Elkezdtem hát kotorni a fiókban, hátha találok valami hasznosítható lomot. Az alapkoncepció megvolt, egyszerűen az egyik lábat kell 50% kitöltési aránnyal és változó frekvenciával kapcsolgatni. Ehhez semmi más nem kell, erre bármelyik PIC képes. Rövid turkálás után a kezembe akadt egy évek óta heverő PIC12F683. Ő lett a kiszemelt áldozat. Mindössze 8 láb, kicsi és a célnak tökéletesen megfelel.
Megépítettem a kapcsolást, és immár második éve beválni látszik, így feltöltöttem a honlapomra is. A fórumon ajánlottam a másik kapcsolással küzdőknek, hogy próbálkozzanak meg vele.

Sajnos ismét beleestem abba a hibába, hogy figyelmen kívül hagytam a jó magyar mentalitást. Ha valakinek azt mondom, hogy menjünk, igyunk meg két sört és megcsinálom neki, minden további nélkül boldogan húzunk az első sarki köpködőbe. Ezzel nem is volna gond, én sem meggazdagodni akarok, szívesen segítek ha tudok, de a neten keresztül ez kicsit nehezen kezelhető, így a letöltést beáraztam 2‑3 sör árára (2,49 € napi áron kb. 710 HUF). Ez semmivel nem több mintha bemennénk egy csehóba sörözni, de sorra kaptam a priviket, hogy ha nekem megvan a program, ugyan küldjem már át neki is, ne kelljen "megvenni". Sajnos még mindig itt tartunk... Nem kereskedni akarok, mindössze a feltöltött cuccokból próbálom (sikertelenül) fenntartani a honlapot.
Úgy döntöttem, feladom ezt a projectet (nem egy nagy durranás, de amit kapni szerettem volna érte az sem egy egetverő, horrorisztikus összeg) ingyenessé teszem, tekintve hogy igen hasznos tud lenni, és úgy tűnik, nagy rá az érdeklődés is. Majd ha egyszer valahol véletlen összefutunk, letöltjük azt a pár söröket.

Ennyit a morgásról, jöjjön az a rész ami másokat is érdekel.


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 5
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem