Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás
 
Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   77 / 199
(#) Placi84 hozzászólása Júl 31, 2018 /
 
Sziasztok!

Jelenleg csak szemezgetek a 3D nyomtatók között és mindenképpen ki szeretném kérni a tapasztaltabbak véleményét.
Ezt a nyomtatót ismeri valaki?

...és ez miben másabb? Jól látom, hogy csak az áruk más?

Üdv.: Placi84
(#) attika válasza Placi84 hozzászólására (») Júl 31, 2018 /
 
Szia, igen jól látod, hogy csak az ára más de az első linkel valami nem stimmel.
Ilyen nyomtatót nem hiszem, hogy veszel ennyiért, ott valami sumák van, azt szerintem sose kapod meg.
(#) Tinky válasza Placi84 hozzászólására (») Júl 31, 2018 /
 
Nézd a szállítási intervallumot. Akkor reklamálhatsz ha már a szállítási időszakból kifutottál, itt 1-2 hónapot mond a szállításra. Mire reklamálhatnál addigra már ebay nem tudja vissza adni a pénzed. Kollégám már párszor így járt.
(#) bbatka válasza Placi84 hozzászólására (») Júl 31, 2018 /
 
Én ismerem. Nekem ilyen van. Az előző oldalon találsz is képeket a kinyomtatott darabokról. Jó nyomtató.
Az elsőt szerintem KIT-ben árulják. Neked kell összerakni. Persze amelyik nem KIT azt is össze kell szerelni, mert a dobozba csak két darabban fér el.
Itt most lejebb ment az ár, mióta megjött a 4MAX.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2018
(#) HERC válasza Placi84 hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Hali az első azért ennyi mert az csak a "metal frame"..
(#) gerleimarci válasza HERC hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Nem csak az, mert a végén felsorolja mit kapsz. De ebben a hírdetésben valami egyértelműen nincs rendben, főleg az ár.
(#) HERC válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
És tényleg! 7 egyén már meg is vásárolta.
(#) kameleon2 válasza Placi84 hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Én is olvasgattam - tényleg nem csak keretnek tűnik a lista alapján, bár upgrade-t ír, de nekem nem egyértelmű. Ha netán mégis megvetted volna - kíváncsi vagyok rá - mi lett a fejlemény. Ez nagyon alacsony ár. A fémvázakat szokták ennyiért adni és ez nem tűnik rossz nyomtató konstrukciónak.
(#) Placi84 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Egyelőre nem tervezem, hogy megvegyem.
(#) kameleon2 válasza Placi84 hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Akkor mi végre a kérdés ?
(#) Placi84 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Most csak barátkozom a gondolattal, hogy vegyek egy 3D nyomtatót.

Az első kérdés arra irányult, hogy a linkelt gép megfelelő-e, kinek milyen tapasztalata van vele. A második pedig egy olyan kérdés volt, amire sejtettem a választ, de megerősítést vártam.

Igazából azért kérdeztem, mert gravírozó-maró gépek esetében hasonló árkategóriában csak olyat kapni, amire aztán még bőven kell költeni, hogy tényleg használható legyen, így nem tudtam, hogy 3D nyomtató esetében a 100.000,- Ft mit is jelent.

Üdv.: Placi
(#) Placi84 válasza bbatka hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Kíváncsi leszek mennyi lesz a hivatalos ára a 4MAX-nak. Meg ha jól láttam, akkor jön a Chiron is.
De ha már rendelni kell, akkor inkább az Anycubic-tól fogom megrendelni, minthogy 90.000,- Ft-os felárral cégtől vegyem

De pár kérdést még hadd tegyek fel:
- Mennyire fűtenek/büdösítenek/zajosak ezek a gépek? Mindenképpen célszerű "műhelyben" használni őket? Átlag társasházi lakásban használhatóak?
- Hogyan kell elképzelni a kinyomtatandó alakzatok "bevitelét" a programba? Meg kell tervezni őket CAD-ban, vagy letölthetőek valahonnan egy nagyobb adatbázisból? Vagy hogyan?

Üdv.: PLaci
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2018
(#) bbatka válasza Placi84 hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Az árnál azért számoljál a szállítási költség + VÁM + ÁFA költséggel. Aztán még az is ott van hogy esetleg valami hiányzik a dobozból vagy sérülten érkezik. Ha arról a linkről rendelsz , amelyet beszúrtam , ők átnézik a tartalmát.

Nem különösebben büdös és még a ventilátorral együtt sem zajos. Társasházi lakásban lehet használni nyugodtan.
3D-s tervező programmal meg kell tervezned (pl.FreeCAD) az alkatrészt és utána szeletelő programmal (Cura) generálnod kell egy G kódot, amit az AnyCubic nyomtatóknál SD kártyán is be tudsz vinni. Oda figyelést és előtervezést igényel. (pl. A levegőbe nyomtatás nem túl szerencsés) Azt javaslom olvasgass 3D nyomtatással foglakozó leírásokat.
(#) Placi84 válasza bbatka hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Ha Németországból rendelsz, akkor nincs egyéb költség.

Köszönöm a választ, utánaolvasok a dolgoknak.
(#) bbatka válasza Placi84 hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Igen már látom. Az enyém Kínai nyomtató.
(#) kameleon2 válasza Placi84 hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Nem is a nyomtatás az annyira ami gáz. Bár az ABS már kifejezetten büdös, hanem az apró kis maradék "szemetek, amit csipesszel leszedeget az ember mielőtt nekilódul a fej, vagy éppen a támaszanyagok lefejtés után. Kist szúnyogháló és rétegmaradványok - szóval koszol. Én a Google Sketcup porgramot szerettem meg a legjobban. Nem ma kezdtem - még AutoCAD 1.0 DOS-os verzión a modellezést. 3D studio Max, SolidEdge (CAM), CYCAS, és jópár program után kötöttem ki a Sketchupnál. Kezes, egyértelmű és jól használható. Le kell tölteni hozzá egy stl konvertert és mehet nyomtatásba Cura, vagy Repetier segítségével. Thingiverse-en is van sok kész modell, de ezek már eleve nyomtatáskészek. Sok modell fent van a 3D Warehouse-n is sketchuphoz, de eddig mindig a saját volt a legjobb. Ha böngészed a youtube-ot - ott is vannak jó tippek - például csavarokhoz, menetes dolgokhoz, amit nem könnyű rajzolni, ha nincs megfelelő szoftvered, vagy plugined. SolidEdge is nagyon jó, csak sajna fizetős a 3D verzió. Yobi3D Firefox plugin is segít az objektumok keresésében - egyből látod a 3D képet azért szeretem. Jó az SD kártyás megoldás, de én inkább USB-n szeretek nyomtatni - ha gáz van gyorsabban megoldható.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2018
(#) iamrob hozzászólása Aug 3, 2018 /
 
Sziasztok!

Akit esetleg érdekel: SLA nyomtató 433 helyett 270 $-ért a banggood-on előrendelhető.
Ha valaki belevágna, természetesen várjuk a véleményeket és tesztnyomatokat róla.
(#) t4nt1zjeee válasza iamrob hozzászólására (») Aug 3, 2018 /
 
Engem érdekelne az SLA. Csak sajna nem olcsó mulatság. Valamint a műgyanta anyag sem olcsó hozzá. :/ Minőségi anyagot pedig itthon nem fogsz kapni. Hisz még elég sok PLA és ABS is igen silány. Nekem eddig a kínai jött be hibátlanul az ABS vagy PLA anyagokból. Esetleg még a 3dee.hu-s cuccok jók de sok helyről rendeltem feleslegesen sz...t. Viszont SLA nyomtatóhoz nem fogsz itthon anyagot találni. Illetve találni, csak nem olcsón. Mivel ugye műgyantával dolgozik a gép így nem olcsó. 1 patron darabja olyan 85-170ezer forint körül van. Szóval én részemről és a közalkalmazotti fizetésem részéről a 3D nyomtatós hobbi ezen szakasza még igencsak felejtős egy jó ideig...
(#) gerleimarci válasza iamrob hozzászólására (») Aug 3, 2018 /
 
Én már régebben néztem ezt a nyomtatót, de egy csomó negatív véleményt olvastam róla.
(#) kameleon2 válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Én most próbálkozom sokadjára az anyagokkal PLA-val. Ég és föld tud lenni a különbség. Most Filamentummal nyomtatok és mint az álom. Az eredmény is lenyűgöző. SLA is lehet jó, sőt sokszor kellene. Nem tudom mennyi az anyagigény, mert 0,5l folyadék 22-33eFt-ért van hirdetve például ehhez a kis SLA nyomtatóhoz. 0,5kg azért nem kevésnek tűnik és nincs annyi hulladék talán. Bár támaszanyag sokszor kellhet. Viszont tud gumit és nylont.
(#) t4nt1zjeee válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Filamentum? Azt honnan rendelsz? Én nemrég vettem a 3dee.hu HT-PLA anyagából egy gurigát. Ez amolyan prototípus még csak. Nem igazán dobták piacra. Jónak tűnik, de azért mintha levegős lenne az anyag és sokszor nyomtatás közben pukkog a nozzli és alig jön anyag majd egyszer meg csak megindul. De ezt legalább adagolja az extruder rendesen. A Herz-es cucctól mindig kattogott az extruder...
(#) kameleon2 válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Őszintén - már nem is tudom, A Variometrumnál nem volt fehér és valamilyen magyar webshopban vettem. Hozzá kell tennem, hogy lehet - nem csak a filament tehe a jó végeredményről, mert előtte a fejet telefújtam szilikonnal próbából. Olvastam, hogy repceolajjal szokták átöblíteni, hogy nem tapadjon le a filament, de ez is formaleválasztó és hát ez is lehet a dolgok olajozója ... Szebb lett sokkal az eredmény ez kétségtelen. De nagyságrendekkel. Ha a mechanika imbolygása nem lenne, elégedett is lennék. Így marad a lassabb nyomtatás. De legalább szép.
(#) t4nt1zjeee válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Na most megint tanultam valamit. Erről még nem hallottam, hogy a nozzlit olajozni kell vagy ilyesmi. De lehet kipróbálom. Köszi a tippet.
(#) gerleimarci válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Hogy tárolod a filamentjeidet? Nem kéne kiszárítani?
(#) t4nt1zjeee válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Kiszárítani? Megveszem felteszem a gépre aztán kész.. Ha ezt még adott páratartalom meg hőmérséklet mellett kell tárolni akkor le is mondok a 3D nyomtatásról mert akkor az nem családi házba vagy panelba való hanem laboratóriumba.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2018
(#) gerleimarci válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Ha sikáig van szabadon tárolva vagy sérült volt a vákumcsomagolás, akkor megszívhatta magát.
Keress rá: filament dry box
(#) t4nt1zjeee válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Rendben. Köszi!
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Aug 4, 2018 /
 
Hali! Kérnék egy kis segítséget. Miért lesz minden ilyen amit nyomtatok? Mintha hol adagolna, hol nem. Extruder működik pedig rendesen. 2A-el megy. Ne már, hogy az kevés lenne neki... Ötlet valakinek valami? mindent cseréltem az extrudertől a nozzliig. De semmi változás. Mindent tökéletesen beállítottam. Sajna semmi változás. Miért csinálja ezt a gép? Szétszedtem, kipucoltam a fejet. Semmi nem változott...
(#) attika válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Tárgyhűtés mennyire van állítva?
Nem lehet, hogy túlságosan visszahűti?
(#) t4nt1zjeee válasza attika hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Gondolkodtam rajta, hogy az lehet a baj. Igaz fullon megy. Lehet visszább kéne venni? firmware szerint a PWM értéke 255 ez a max.
Következő: »»   77 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem