Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   23 / 56
(#) jocika57 hozzászólása Nov 21, 2015
Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni! Keresek kapcsolási rajzot egy battery charges- hez. Ez az akutöltő egy takarítógépen van. Az adatlapján ez található: Gyártó: MEG Mechanik Gmbh Gießübel

battry charges SML 2412-ob
input 230VAC/2A/47-63 Hz
primary fuse 250V4AT
output 24VDC/12A

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) jocika57 hozzászólása Nov 21, 2015
Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni! Keresek kapcsolási rajzot egy battery charges- hez. Ez az akutöltő egy takarítógépen van. Az adatlapján ez található: Gyártó: MEG Mechanik Gmbh Gießübel

battry charges SML 2412-ob
input 230VAC/2A/47-63 Hz
primary fuse 250V4AT
output 24VDC/12A

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) kameleon2 válasza yulo5310 hozzászólására (») Nov 19, 2015
Az is felesleges. Alanyi jogon jár az előfizetőnek 32A. Ez lehet egy kettő vagy három fázis is. Lehet 1x32, vagy 1x20 +1x10 (mert ugye 12A kismegszakító nincs a sorban), de lehet 3x10A is. A 32A fölött minden egyes amperért külön kell fizetni. De Nem is értem ezt a több órás történetet... honnan ered?
(#) H2opok válasza reloop hozzászólására (») Nov 17, 2015
Akkor ezek kicsik. ide kell 12A es.
(#) Karesz 50 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Nov 12, 2015
Lekapcsolom a tápot, majd vissza 1ns meredekséggel, akkor 42A csúcsáramot mutat bekapcsoláskor. Ha bekapcsolás élmeredekségét 2us-re növelem, már csak 30A a csúcsáram. Tehát semmilyen bekapcsolási késleltetés nem kell hozzá szerintem.
Miből lesz a cserebogár
De ettől függetlenül, nekem továbbra sem igazán szimpatikus ez a kapcsolás.
(#) bistvan196700 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 10, 2015
4db 100nF –os kondenzátor 2-2 párhuzamosítva, így kb:12A áram folyik tehát 80V a feszültség. Nekem 16A –es gyors diódák vannak kisméretű hűtőbordára szereltem fel, egyáltalán nem melegszenek. Szerintem ha beraknék még 1-1 100nF kondit azt is elbírná, nem próbáltam. A mostani géphez MBR20200 diódákat rendeltem ezzel majd feljebb állítom a gyújtó áramot. Ahogy tapasztaltam jó ha 10A felett van. Vékony lemezeket is szoktam hegeszteni, a megkezdett elektródát csak oda kell érinteni és már gyújt is. Tehát a hegesztési áramot kell beállítani köszi.
(#) etm hozzászólása Nov 5, 2015
Hello! Én 12V 12A/h akksikat szeretnék lemeríteni,majd tölteni.A lemerítéshez készítettem egy kapcsolást. Szeretném ha ránéznétek,hogy jó-e? Ugy kellene hogy működjön,hogy 3 drb egymástól független akksit lemerítsen 11 Voltra,majd amelyik már lemerült azt lekapcsolja ,hogy megvédje a károsodástól,és kikapcsolva is tartsa míg a többi is le nem merül a 11 Voltra.Jók-e a kiszámolt ellenállás értékek,és hogyan tudom kiszámolni a + bemenetre menő ellenálás értékét?
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015

scan0001.jpg

(#) Fenyő válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 25, 2015
Késő. Megrendeltem.
Na nembaj, majd azért kiprószálom, kiváncsi vagyok mit csinál.
Szerencsére csak 300 Ft.

Amúgy step down-nak találtam még egy ILYET
Ez picit olcsóbb, és nincsenek rajta (számomra) fölösleges kijelzők. Meg hűtőbordás, és még 12A-t is tud.
(#) kameleon2 válasza ishaureni hozzászólására (») Okt 16, 2015
1.) Miért 25-ös kismegszakító, amikor alanyi jogon (ingyen) kaphatnál 32A-t? 2.) Ha a fogyasztódnak kell (persze nem - de tegyük fel) 30A akkor sem megy el a 25-ös kismegszakítóról. Ha a házhoz 6-os réz jön be - akkor az a szűk keresztmetszet akkor is, ha van ugyan nagyobb kismegszakítód, de nagyobb fogyasztót táplálnál. A második lakáselosztótól is nagyobb keresztmetszeted kell legyen, ha a fogyasztód ezt indokolja. Különben: 1.) Ha nagyobb a fogyasztód, mint a kismegszakító, sűrűn le fogja kapcsolni (leveri). Ha nagyobb a fogyasztód, mint a vezeték és a kismegszakító is elbírná - leég a vezeték. 3.) Ha elegendő a vezeték a fogyasztóhoz, elég nagy a kismegszakító és elég nagy a szolgáltatói betáp is - mindenki örül. Lehet, hogy én vagyok túl vizuális, de szívesen láttam volna ezeket az adatokat egy ábrán, mert kicsit lassú a felfogásom és nehezen hámozható ki mi is a célod igazán és ehhez mik a pontos adottságaid.
(#) Tas84 hozzászólása Okt 12, 2015
Sziasztok,

van egy gyári csatlakozó dobozom, 32A 3f dugalj, 16A 3f dugalj, 2db 1f dugalj. Ezek már meg vannak szerelve 32A, 16A, 16A-es kismegszakítókkal. A terhelés számomra ismeretlen, de az öreg szaki aki ezt tervezte MT5x6mm2-es kábellel tervezi a betápot ennek a csatlakozó doboznak, 50A-es főbiztosítóval, kábel hossz ~20m.
Vezetékek terhelhetősége táblázatból az látszik, hogy a 6mm2-es vezetékhez 25A-es biztosító kell, de Ő szerinte ne foglalkozzak vele, mert 20 éve szakmabeli. Engem kicsit aggaszt, hogy esetleg túlterhelhető lesz a kábel. Mi a véleményetek?
(#) kameleon2 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 12, 2015
16A -ig azért jó a jó öreg dugvilla. 32A-re is van csatlakozó - ha kell. Teljesen felhasználás és berendezésfüggő. Klímából is van fix és dugvillás.
(#) Fantasy válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 1, 2015
Három fázisnál az egyes fázisokon lehet 40A-nél nagyobb érték, akár 3x400A is, ipari fogyasztóknál nem ritka. A lényeg az, hogyha csak egyfázisú mérő van felszerelve, arra nem engednek 32A-nél nagyobbat, esetleg max 40A-t, de az már egyedi elbírálás alá esik, ennél nagyobb teljesítmény igény esetén áttérés 3 fázisra.
3x80A-ig még direkt mérést alkalmaznak,(az ilyen mérő fázisonként max. 100A mérésére képes), ez felett már csak áramváltós mérés lehetséges.
(#) gyuszo válasza atideath hozzászólására (») Szept 30, 2015
A 32A és mellé egy 16A vezérelt, tehát maradna a két mérő, de 1 helyen nem merűlt fel megoldásként ?
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015

hb11kf.jpg

(#) bobyka23 válasza mythbuster hozzászólására (») Szept 30, 2015
Akkor megnyugodhatok.Mennyi ideig viszi el a keringtető szivattyút/alpha 2 40W fogyasztással az aksik 2 db 12V 12A.....ugy kb
(#) kameleon2 válasza atideath hozzászólására (») Szept 30, 2015
Akkor abból fakad nálad a gond, hogy mindkettő a nevedre szól. Ugyanis alanyi jogon csak 32A jár. Ha két néven lenne, máris lenne 64A-ed. Meg kellene kérdezni valami hozzáértőbbet erről a jogi helyzetről. Mert ugye arról nem te tehetsz, hogy megörököltél egy fogyasztásmérőt és én nem érzem etikusnak, hogy a bővítést meg ezek után kifizettessék veled, ami a 32A fölötti hányad. De ez csak megérzés.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
(#) atideath válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2015
Az lesz szerintem a megoldás ha megnézi egy villanyszerelő. Bár telefonba azt mondta nekem az illető hogy visszafogják venni 32A-re. Ami az én esetemben rosszabb mint a 20A+25A. Ezt semmiképp nem szeretném, viszont mivel szigetelem a házat szeretném ha ez is rendbe lenne és mivel régi villanyóraszekrény van fent (fa az egész) így kicserélném szabványosra hogy későbbiekben ne legyen problémám ezzel és véletlenül meg ne kelljen bontani a szigetelést. Az oszlopról 1 kábel jön be szóval nem hiszem hogy újra kellene nekik húzni, ha csak valami idióta érthetetlen szabályra nem hivatkoznak hogy azóta megváltozott a szabvány és amiatt kell cserélni (bár ez nem hiszem hogy nekem mint fogyasztónak lenne a költségem mert eddig nekem ez a kábel is megfelelt 20 éven keresztül).

A helyzet azért érdekes mert amikor még nem volt az enyém a ház akkor ugye 2 generációsra lett bővítve. A szülők lent laktak (nevükön az egyik óra) a gyerekek fent (övékén a második villanyóra). Ez ugye így szabályos volt. Meghaltak a szülők át kellett íratni a villanyórát a gyerekek nevére, így már két villanyóra volt 1 címen 1 néven. Utána megvettem én a házat így nekem mind a két óra a nevemre lett írva 1 címen. Ami elvileg nem lehetne.
(#) atideath hozzászólása Szept 30, 2015
Lenne egy újabb kérdésem. Megnéztem tegnap a villamos hálózatom hogy van megoldva. Nekem egy lakcímen 2db fogyasztásmérő óra van (2 számlát is kapok havonta) az egyik 20A a másik pedig 25A mind a kettő egy fázis. 20A megy az emeletre, 25A megy a földszintre. Ha én most bemennék az Émászba hogy legyenek szívesek egy villanyóra szekrénybe és egy órára átkötni akkor megfogják nekem tenni? Ezt úgy értem hogy ugye 32A a hálózat bővítés ingyenes. Viszont nekem most 45A-em van amit szeretnék megtartani. Vagy ki kell fizetnem megint a 45-32A hálózatbővítési díjat? Vagy most ez hogy megy? A meglévőt átteszik ingyen vagy akkor is csak 32A-ig kötnek be ingyen? Ergó bukok akkor 13A-t?
(#) kadarist válasza stoky hozzászólására (») Szept 24, 2015
Válassz egy hasonlót: Bővebben: Link. Egyébként a szigetelt kivitelnek 50W a maximális disszipációja, tehát nem kell olyan nagy wattos.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2015
(#) stoky hozzászólása Szept 24, 2015
Tudnátok ajánlani TF12N60 helyett valamit ami kapható is?
TO-220 szigetelt zászlóval N-csat 600V 12A Pd=225W Rds=0,5ohm
Köszönöm!
(#) Koncsar válasza papus51 hozzászólására (») Szept 22, 2015
Szia! Ezt nézd meg légyszives, hogy jót választottam e?
Ime:
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
(#) laacika hozzászólása Szept 13, 2015
DZ 4760 D32
Most gyárilag egy ilyen kapcsoló van benne,ez gondolom 32A-es.
A gépen pedig fel van tüntetve az Áramfelvétel.
(#) Csyby86 hozzászólása Szept 9, 2015
Én itt járok most.csak próbára volt idáig indítva.200 literes tartály 2.4kw motor 1 perc alatt 4barra tornázta fel a 2 db tk 200as.viszont a motor kicsi szerintem mert 12A vett fel.
A fordulatot sem jól lőttem be mert 2200 forog ami ezek szerint sok...
Vettem egy 4kw motort 2890 forog most csináltatok rá szíjtárcsát meg a kompikra is és olyan 1000-1200 fordulatot szeretnék.
Valakinek valami észrevétel jöhet hideg meleg!!!
(#) crazybob hozzászólása Szept 7, 2015
Sziasztok!

Adott nekem egy dupla anódos schoty dióda 2x6 A-el. A kérdés az, ha ezeket párhuzamba kötöm, akkor 12A-es terhelhetőséget kapok? Lehet, hogy nagyon amatőr kérdés

Előre is köszi!
(#) fecus válasza pipi hozzászólására (») Aug 26, 2015
Ricsi89: Ha megnézed az adatlapját, az overcurrent 8-12A. Nem tudom miért nevezték el 5-6A-esnek.

safarpal: 30-40 nap általában.

pipi: Van benne egy "nagyobb" (1210 talán) SMD 0,01 ohm-os ellenállás (R15, felirata:R010). Biztosan az az áramfigyelő. Egy picit söntölni kellene, de nem találtam ilyen kicsi és nagyáramú ellenállást a sublódfiókban és a RET-nél sem. Még dolgozom rajta.
Ha átkötöm azzal valószínűleg kiiktatom. Végső megoldásként.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
(#) cupika97 hozzászólása Aug 4, 2015
Szisztok. Szeretnék a hétvégi házunkban világitást csinálni. Keresgéltem neten szolár paneleket, találtam is, elég olcsón. Van 2 darab akkum is 12v 12A-es. Mi kell még hozzá?

50417060.jpg

(#) holyamoke2045 hozzászólása Júl 31, 2015
Sziasztok.
Elleknkező irányba is működik a dolog?
Tehát egy 24V töltőből lehetséges tápegységet készíteni?
Keresem már egy ideje a leírást,de nem találok.
A töltő egy S.P.E. 24V 12A képes , nekem nagyjából ekkora teljesítményű tápegységre lenne szükségem egy habvágóhoz(vezérlés,motoronként 3A,vágószál fűtés).

Köszönöm előre is.
István
(#) rascal válasza pipi hozzászólására (») Júl 30, 2015
Ebben bízom én is, meg hogy az elején gyorsan esik az akkuk feszültsége. Amiket vettem az adatlap szerint folyamatosan bírják a 30A-t. A NiCd-ket nem mértem. A fúró szabályzó kapcsolójára az van írva, hogy 7-24V, 12A. Meglátom mi lesz, bővíteni később is tudom.
(#) kameleon2 válasza mugab hozzászólására (») Júl 30, 2015
Betonba ágyazott kábelnek jó. Meg a rézkereskedőknek. Ha mindezt komolyan venné az ember, a kábelen megállna a fogyasztó. Csak miheztartás végett: Apósom "tévedésből" 3x0,5mm2-es kábellel kötötte be a 3kW-os bojlert. A hajam égnek állt. Amikor bekapcsolt a bojler, kiegyenesedett a kábel. Kb 5m hosszú volt és 1 teljes évig ment így, amíg én untam meg és lecseréltem. Nyilván ez a másik véglet. Azonban meglepődtem mennyire nem melegedett fel. Az is igaz, hogy a bojler nem folyamatosan ment és szerintem ez itt a kulcs. Mert sehol nem láttam olyan számolóprogramot ami ezzel is kalkulálna. Az egy dolog, ha egy csatlakozó 32A-es. De mikor vesz ki a gyakorlatban az ember 3x32-A-t asszimetrikusan 24 órán át? Ez igen ritka felhasználás.
(#) fecus válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 30, 2015
Az aksik megvannak. Laptopból kiberhelt Samsung és LG. 2200mAh. Ha vennék aksit akkor Li-po modellező akkumulátort tennék bele és nem törődnék a kisütés védelmével. A 2200mAh-s Li-Po 30C-t tud.
philips100 kipróbálta a linkelt védőáramkört (8-12A). A 15A-es védelem már feleslegesnek tűnik. Nincs mit védenie mert az aksik vagy meghaltak addigra vagy úgyis bírják. Csak a balancer funkciójáért meg nem fizetek 1700Ft-ot.
Másképpen kérdezek: sokan használjátok mindenféle védelem nélkül, csak balancerrel (töltéskor) a fúrókat? Bárkinek halálozott el így a cucca a túláram vagy mélykisülés miatt?

Most melyik FET-es balancer áramkört használjátok? (több rajz is van a topicban)
A balancert bent is lehet hagyni? Nem meríti le állás alatt az aksit?
(#) bensepeter hozzászólása Júl 28, 2015
Hello! Felvonulási szekrény manőverbe kezdtem. A legfontosabbnál el is akadtam 3*63A-re kellene vezetéket vásárolnom lehet elég volna 3*32A is, de későbbre is gondolok, mert ugye folyamatosan, bővül a fény és a hangtechnika. Az 5*4mm-es nem elég igaz ? Vagy 5*10mm es kellene?
Következő: »»   23 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem