Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Gondolom nem nekem szántad, de a kérdező azt írta, hogy a
Idézet: : akkor be lehet állítani a frekit és annak megfelelően számolja a késleltetést ?! „PARSIC alap esetben 4MHz-es quartz-ból számol mindent.”
Az lcd időzítései nem változnak a kvarc frekvenciával , nyugodtan használj bármekkora kavicsot amit a pic megenged . Az lcd egy kész függvény állandó időzítésekkel .
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Nem ismerem a PARSIC-ot, de a kijelzőhöz szükséges min. késleltetés az adott ( vagy olvasd a 'busy' bitet! ). Ha a programod 4MHz-es hardware-t feltételez, akkor biztos, hogy nem jók az időzítései a 20 MHz-es alkalmazáshoz !
Steve
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: A PARSIC alap esetben 4MHz-es quartz-ból számol mindent. Amennyiben feljebb megyek a osci frekivel (mondjuk 20MHz-re), akkor LCD használatnál jók lesznek az időzítések, vagy ilyenkor az "Output delay" feljebb állítandó? Csak azért kérdezem, mert még nem próbáltam, és hátha van valakinek tapasztalata. Üdv: Zsolt
Szia!
Először a második kérdésre válaszolok: A linkelt adó/vevőpárosból rendeltem 2 párost. 1200 baudig tökéletesen működik. A hatótávot nem teszteltem, de elvileg 100-200m-ig mennie kellene, ha jó az antenna illesztés. Az első kérdésre: A linkelt gyári komlett adóval nem fogod tudni alapból megoldani, viszont ha írsz egy viszonylag egyszerű UART kezelő progit (saját adó/vevő), menni fog. Én próbálkoztam 4db AD jelátvitellel és ment. Adó oldalon 4db poti, adó és vevő oldalon 1-1 LCD, hogy lássam az átvitelt + beletettem egy címellenőrzést is. Amennyiben egyedül én adtam tökéletesen ment, de ha üzem körben elindítottam a második adót (folyamatos adásban), akkor leállt. Mondjuk az kipróbálhattam volna, hogy ha a második adóval egy másik címről adok, akkor mennyire stabil az átvitel. Üdv: Zsolt
De az már megoldható lenne hogy az adó PIC monjduk ZV1en keresztül mondjuk 0-9ig számot küldene, és a vevő meg fogadná ezt, és a kimeneten mondjujk 10 relé? Az adó PICen 10 gomb, az küldené a jelet ezzel a 433MHzes adóval, a vevő PIC meg ugyanígy venné a jelet a vevővel, és a programban, attól függ miylen szám érkezik az UARton, azt a relét kapcsolná. Lényegében ez megoldható nem?
Szerintem nem, ugyanis az adatátvitelhez pl: "mencseszter" kódolás kell, amit a PIC-nek kell előállítania, ezt Parsic-ból modullal nem tudod megcsinálni. Keress olyan cuccot ami direkt soros adat átvitelére készült. Bár lehet, hogy ez is az csak én vagyok figyelmetlen. De ha ennyiért ezt tudja, akkor rendelj belőle egy jó nagy dobozzal.
Helló. Egy ilyen távirányítót össze-e lehetne hozni parsicban egy ilyen vevővel? Ha az utóbbi adóját rákötöm egy PIC Tx lábára, és a vevőt rákötöm egy másik PIC Rx lábára, akkor az első PIC amit UARton küld a máisk PIC,be elméletileg át kellene vinnie vezeték nélkül ennek az adó-vevőnek. Viszont a vevő PIC, csak azokat az adatokat veszi, amit megadok neki. Pl: ZV1, ZV2, stb. Hogyan tudnám az első linkelt távirányító jeleit befogni?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Sziasztok, parsic 3.6-os program megszerzésében tudna valaki segíteni privátban? Köszi.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
Hát ha flowcode-ban akarod, azt nem itt kell kérdezni.
Egyébként sok sikert hozzá.
16F76-os van itthon, de a szoftver már megoldódott. Már csak ki kellene bővíteni a progit, hogy 2db potival lehessen szabályozni egyik kimenetet hogy meddig legyen magas szinten és meddig alacsony szinten. Szenvedek vele, meg nézegetem a példaprogikat flowcodeban, de mire rájövök..
Működik rendesen, vagyis majd megépítés után kiderül, de a Parsic-on belül működik rendesen.
Egyébként ez egy 5 zónás riasztó aminek az első zónája időzített.
Azt, hogy hogyan kell működnie, te tudod, mint írtam, nem ellenőriztem.
Én elsőre ezt láttam benne.
A PARSIC útálja a nem bekötött lábakat.
Köszönöm a gyors reagálást!!!
Csak a testelés volt a hiba benne?
Javítva, de nem ellenőrizve.
Üdv mindenkinek lenne egy kis problémám!
Parsic nevű progival összehoztam egy riasztó programot de valamiért nem tudja lefordítani a parsic a pic-be ténylegesen égethető programot, híbát ír ki ha megpróbálom mégpedig a hiba a következő: no bit-name at object ZV1 itt a progi is Nagyon megköszönném ha valaki kisegítene, ez az első program amit próbálok megírni és már kicsit zavar hogy ennyire nem megy.
Én valamikor a PARSIC-os kezdésemkor csimáltam 16F628A-ra ilyet (a fiamnak kellett quad-hoz).
1db 7 seg kijelző, 8db kapcsolható bemenet, 1db "fel" nyomógomb. A működés: 1-8 -> 1-8 (tehát visszafele nem ment, mert elfogytak a PIC lábai, mivel a 628 csak 18-al rendelkezik).
Bocsánat, nem figyeltem a témát. Köszönöm szépen, meg nétem!
Igen ez teljesen ugyan az, ami nekem kell. Már alakul a dolog meg is rajzoltam, csak másik PIC-el. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Ember, ha már vettem a fáradtságot és összedobtam neked egy rajzot, Te is vehetnéd a fáradtságot és leírhatnál pár betűt, hogy jó vagy nem, vagy valami!
Valami ilyesmi?
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
Ilyen kapcsolást és programot nem fogsz találni,de ha gondold privátban megbeszélhetjük a programírást és a kapcsirajz készítést
Sziasztok!
Valaki nem tud egy progit és kapcsirajzot arra a célra, hogy 2db nyomógombbal (fel és le) lehessen léptetni 8db kimenetet és ezt kijelezni egy 7szegmenses kijelzőn 1-8ig? Sajnos programot nem tudok írni, de van PIC égetőm, Először IC-kel szerettem volna megcsinálni, de át lettem irányítva ide. Még annyi lenne a lényeg, hogy pici késleltetés kellene a relék behúzása és ejtése között, hogy ne nyissanak egybe.Előre is köszönöm a segítségeteket! mhatalyak
Hello!
Használt már valaki LCD kijelzőt PIChez Flowcode-dal? Nekem egy ilyen van: QC1602A A képen jól látszik hogy elég sok csatlakozója van. Többségét értem. A bajom csak az, hogy van 8 db adat csatlakozója. Míg ha FlowCode-ba behozok egy 16x2-es LCD-t, akkor ott csak 4 (vagy5) adat csatlakozó jelenik meg. Ezt hogy lehet kezelni?
ok , bár Ti sokkal ügyesebbek vagytok .
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
Hello!
Most jó. De én máshogy látom a dolgot. Ezeknél az egyszerű lelkületű ebkódereknél, mechanikus kapcsoló van, ami minden átváltásnál "kontakthibázik". Vagy is hiába ugrabugrál egyik pontról a másikra, váláskor akárhány impulzust adhat. Mint ahogy egy számlálót sem lehet léptetni mechanikus kapcsolóval. üdv! proi007
Akkor fejlesztgesd tovább és lássuk mire jutsz vele
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
Szia!
Attól függ milyen a jeladó. Az egyszerű pl.: digi potmétereknél van mechanikus pozícionálás, a nagyobb felbontású jeladóknál már nincs. Amiket mi használunk ipari elektronikában, ott bizony sokszor álló helyzetben is (PC-s program szerint) "vacillál", bár ezt az elektronika nem veszi figyelembe, meg itt nem is ford/1000 osztásról beszélünk. Na mindegy, itt szerintem nincs jelentősége. A progid, szerintem jó, de felizgattatok, így csinálok egy teszt kütyüt (sajnos jeladóm nincs itthon, így egy egérből), aztán megnézem a gyakorlatban a megoldásokat. Majd jelzek. Üdv: Zsolt
Ezt én értem, de nagyon kicsi az esély arra, hogy megállítod úgy a jeladót, hogy az egyik jel "vacilláljon". Mechanikailag pozícióba ugrik. De ha mégis sikerülne, akkor a mellékelt kapcsolásban a megoldás
|
Bejelentkezés
Hirdetés |