Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok!
Csinált már valaki parsic alatt véletlen szám generátort?
Ezekkel a megoldásokkal csak az a baj, hogy használhatatlanok. Nagyon alacsony a frekvencia és nem stabil, megszakításfüggő. Maradjunk csak a hardware-es PWM-nél.
Sziasztok!
Köszönöm mindkettőtöknek. A kissi féle megoldást értem, de hogy ez Parsicban hogyan mehet, csak tippjeim vannak. A dcsabi féle verziót, még nem próbáltam, de meg fogom, csak össze kell dobnom hozzá egy próba áramkört. Korábban, már gondoltam ilyesmire, de az eltérő processzorstruktúrák miatt megrekedtem. Üdv: Zsolt
Ha mindenképpen kisérletezni akarsz és a Parsic-al, akkor a Pl a modell... projektek közül kiválasztasz egyet, az RB...portokat átírod GP.1, GP.2...stb. A készülő asm fájlt kimásolod a program alól. (Pl: megkeresed az elérési út szerinti helyén a program file alatt) Ezt a fájlt beilleszted egy MPLab projektbe, ott pl 12c509 alatt kezeled. Az ASM fájl fejlécében a processor és include részeket átírod a másik processzorra. Továbbá, ha szükséges a konfigurációs beállításoknál is ügyanezt. Aztán lefordítod és beégeted a "régi" PIC-edbe. Ez járható út, mert már 12f675 és 683 procikba tettem be így PARSIC-os (projektet) "rajzot"...
Szia!
Kell egy változó ( mindegy, hogy mennyi a kezdeti értéke!) , amihez hozzáadod a PWM értékét ( megfelelő gyakorisággal!). Ha az összeadás után van carry (C), akkor a kimenet '1', ellenkező esetben '0' ! A PWM értékének a változtatásával tudod a kimeneti arányt változtatni! u.i. : ennek a megoldásnak az az érdekessége, hogy a kimeneti impulzus nem összefüggő, de a jel/szünet arány a PWM változó értékétől függ! Steve ASM-ben programozok, grafikusan nem tudom, hogyan kell !
Szia!
Megnézem az alappéldákat, de 8 lábúról beszélek. Tulajdonképpen 628-nál, a gyári modul tökéletes, csak kíváncsi lettem volna.
Lehetséges, hogy a gyári példák között van ilyen a 16F84 re. A modell1...4 nevőek között keresd.
De szerintem egy 16F628 csere szerintem nem okoz gondot. Ebben van Hw Pwm. Vagy 8 lábú a cucc?
Sziasztok!
Ha szoftveresen akarok PWM-et csinálni (nem a beépített modullal, mert az adott PIC-nek nincs ilyenje), hogyan oldanátok meg? Üdv: Zsolt
Köszönöm!
Közben én is hasonlót gondolkoztam csak a multiplexer szelektjét nem tudtam hogy kéne csinálni. üdv:tsava
Hello!
Hogy ne legyen üres a kezed.. üdv! proli007
Ha jobban átolvasod , simpi az elvet írta le ez bármilyen programban felhasználható . (ott a komparátor modul pont erre való)
Esetleg valami parsicos ötlet mert az asm még sajnos nem nagyon megy.
Sziasztok!
Azt kéne valahogy megoldanom hogy egy adott idő alatt mi volt a legnagyobb érték ami az ADC bemenetére kerül, és azt kijelezni.Az ADC 16 bites. A kijelzés nem gond de hogy jutok hozzá a max értékhez?
Való igaz,nálam is ez volt a baj. A tranyok amik az anódra mennek nem nyitottak ki rendesen.
Viszont kaqkk megoldása (kipróbáltam) teljesen jó úgyhogy a ls247 elfelejtve.Betettem egy ULN2003-at a port és kijelző közé.Így most 12V-ról járatva teljesen jó. Semmi villogás és a fényerő is egyenletes. Köszi kaqkk.
Hello!
A szegmensek fényereje, nem is a programtól, hanem az elégtelen meghajtó miatt változhat. üdv! proli007
Én több programban próbáltam az általam feltett filét
nem vettem észre hogy a fényerő változott volna .
Azért a eredmény nem igazán szép.
A villogás ha gyengén is de látható és a szegmensek fényereje is változik, attól függően hogy éppen hány szegmens aktív. Kaqkk néztem a 4digit-es filet, annál nem léphet fel hogy a szegmensek fényereje változik a kijelzés függvényében? Azt írtátok hogy nem villog azt hiszem este kipróbálom.
A fene egye meg én vagyok a hülye!
A tranzisztorokat egy lábbal arrébb raktam a nyákon.
Igazad vagyon az átnevezéssel nem foglalkoztam, de a kérdés továbbra is hogy miért van az hogy minden digitre ugyanaz a szám kerül ki?
Csak nem nevezted át a tabulátort , ez zavart meg minket (ha nem nézel bele a nevéről nem látszik mit csinál)
Szerintem én ezt csinálom.
Ha nem javíts ki.
Végülis ez is jó megoldás, itt le van integrálva néhány dolog és így helytakarékos. Ebben az esetben nem a hétszegmens képet kell a közös elektróddal egyidőben összekapcsolni, hanem a éppen aktuális digit (szám) BCD kódját. Árban a tranzisztorokkal jobban jössz ki. Éppen a múltkoriban csináltam egy ilyen cuccot. (nem PARSIC-os).
Azért gondoltam az ls247-re mert a kijelzőhöz 8V kell minimum (4Led van egy szegmensben) és 5V-al lehet vezérelni. Mást nem nagyon találtam ami ezt tudná, hacsak nem rakok be egy kazal tranyot.
Ha tudtok más megoldást javasolni ami szoba jöhet azt megköszönném.
Mit csinál vagy mit nem ? Erre a példaprogramra mondtuk
hogy villogtatja a kijelzőket ...
Mondjuk a program beillesztését , mert itt semmi nincs ,ebből nem tudjuk kitalálni hol hibáztál
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

!