Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az előzőhöz visszatérve.
A példák közül vettem elő az alábbit, csak a kimenetet bcd-re átalakítottam. 74ls247.esek hajtják a 7szegmenses kijelzőket. A kijelzők közös anódosok a 12V-ot az tranyok kapcsolgatják at RC portról. Mit rontok el?
Egy időben elég sok 7szegmenes vezérlést tettünk fel ide a témába olvass vissza ..
Sziasztok!
Egy feszültségmérőt kéne csinálnom hétszegmenes kijelzővel 3 digiten 57mm szegmensekkel. Próbálgattam a gyári példákat de nekem mind villog pedig még semmit nem is raktam hozzájuk.(877 proci). A baj az hogy az egész tök sötétben lesz és irtó csúnya a vibrálás. Kerestem a témában elég sok változat van szerintetek melyiket válasszam?
Az LM75 mivel I2C buszos, ezért áramköri környezetben való alkalmazásra szánták. (Pl. ventillátor indítás,...stb) Lehet produkciókat tenni, de ha mégsem sikerülne, akkor itt van egy példa,(61.) aztán ezen az oldalon több "jó példa" is más dologra. 18S20 az 15m-re biztosan elvihető, (két éve "jár" így) nálam. Orosz_projektek
Nem látok mellékelt rajzot, de gondolom a clock és data vezeték felhúzó ellenállásaira gondolsz. Ezeket én inkább a PIC-hez szoktam tenni. Az LM75 nyákjára csak egy 100nF-os kondi kell a tápra és egy 4 eres vezetékkel összeköthető a PIC paneljével. Erre a célra én 4 eres beltéri vékony telefon vezetéket használok. A vezeték maximális hosszát nem a tápfeszültség esése fogja meghatározni, hiszen az LM75 csupán 1mA-es csúcsfogyasztással bír. Az I2C busz lesz ennek a meghatározója. Nem tudom mennyi a maximális áthidalható távolság vele, nálam 5m volt a legtöbb ami kellett, azt biztosan tudja.
Szia!
Pontosságával nincs baj, mondjuk nincs etalonnak vehető hőmérőm amihez viszonyítani tudnék, de nem mutat égbekiáltó hülyeségeket. Viszont a beállítása elég macerás, mint minden analóg hőelemnek, ezért is tértem át inkább LM75-re. Nem kell hozzá műveleti erősítő és kalibrálgatás nélkül is egyből mutatja a "pontos" hőmérsékletet.
Hello !
Ezzel a hőfokérzékelő megoldással mi a tapasztalatod? Mennyire pontos?
Szia!
Világos. Egyébként, csak azért jegyeztem meg a 8-16 bites modulok egyszerre használatát, mert korábban (már nem tudom melyik projektben), én együtt használtam őket, a szimuláció tökéletes volt, sőt a fordítás is ok. volt, de a kész áramkör tiszta hülye lett. Üdv: Zsolt
Nem impulzus számlálásra kell,hanem "csak" beírni a számot mint a Te 876_pwm0.PIC példádba. De amit írtál nem tudtam.Most már tudom.
Azt vedd figyelembe, hogy az eeprom írási ciklus száma véges. Ha olyan adatot akarsz így tárolni ami állandóan változik,(Pl impulzusszámlálás) elképzelető, hogy pár hónap után "kifekszik" a PIC. Kersd meg a topic elején az erre való megoldást.
Értem.Akkor már ezen a ponton tudja hány impulzust kapott,sőt figyelembe veszi az R/V állapotát. Köszi
Ha azt akarod, hogy a programnak ez a része a valóságban is működjön, akkor nézz meg a topic elején egy Eepromos projektet. Pl a modult a ZV2 Clk bemeneétre kell, a modul bementére "gombóc", a ZV2_FD nem kell figyelembe venni...stb
Lassan kész leszek a programommal.Következő problémám a ZV2...ZV7 QS kimenetét "nem felejtősre" el akarom menteni. A mellékelt rajz szerint felcsatlakoztatom az EE modult és beleteszem a ZV2-t (a ZV2 FD nem tudom mit jelent ) Majd elmentem és utána F10 és a program erre az egyetlen részre hibát ír ki.Miért?
A 8 és 16 bites modulok ha nincsenek egymással kapcsolatban, akkor az "úgy is jó" ahogy a rajzon.
Egyébként a program egy hőérzékelőről érkező analóg jelet dolgoz fel. (nekem: PT100 felől jön). Az állítgatásokkal az alsó és felső hőmérséklettartományt illetve a kimenetre jutó PWM jel működésitartományát állítgatom. Konkrétaban, egy ventillátor fordulatát szabályozom a hőmérséklet függvényéban. A ventillátort egy frekiváltó hajtja. (0-5V) Hogy minek ennek ekkora felhajtás, mikor ezt egy műveleti erősítő és kettő potméter is megoldja? A "komfortja" és az állíthatóság pontossága, kijelzés,...stb...
Elsőre nem fogtam fel a feladat lényegét ,remélem most már jó .
Tanulmányoztam.Érdekes,de itt nincsenek meg a B pontok amivel vezérlem az egészet.Nem az lenne a lényeg,hogy az utoljára impulzust kapott valamelyik A bemenet értékét jelezze ki a "végponton" ,de köszi
Köszi.Tanulmányozom,de nekem is lett egy megoldásom.
Ugy látom csak én vagyok ilyen amatőr,de megint lenne egy kérdésem.Itt elakadtam. A kérdés a rajzban
Minden jó tippet előre is köszönök
Nem tudom pontosan mire akarod használni?
Egy példa... Ha a teljes ADC tartományt akarod használni 100-zal oszd el.
Én ezt a két megoldást találtam így első nekifutásra.
Lehet hogy nem túl frappáns, de működik.
A problémámat ráírtam a rajzra.Ha valaki tud segítsen.
Köszi
Szia! Arra a bemenetre adott érték lesz a be és kikapcsolás közötti különbség, azaz hiszterézis.
Példában: Az "IN" bemenetre kerül egy változó érték. Az "SP" bemenetet beállítod 10-re. A "HY" bemenetet 2-re. Ha az "IN" értéke eléri a 10-et a kimenet magasra vált, viszont ha ezután elkezded csökkenteni az "IN" értékét, az csak 7-nél vált vissza alacsonyra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |