Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok!
Bocsánat,hogy ismételten zavarok. Úgy adódott,hogy az elébb tárgyalt olajnyomás mérőm - ami szépen működik - sok a kijelzőhöz a vezeték. Multiplexelve szeretném kijelezni az értékeket. Átolvasván a topikot az alábbit alkottam össze. A hiba,hogy az egyik digit mindig csak szellemképesen,nagyon halványan jeleníti meg az értékeket. Ha felcserélem a két digit anódját a helyzet ugyan az. Már próbáltam külön portra tenni az adód meghajtást,de a helyzet ugyan az. A anódokat PNP tranyón keresztül hajtom már meg,azért vannak a digit kimenetek is negálva. 4 vagy 20 MHz kristály csereberével is próbálkoztam már. A szegmensek 390 Ohmon keresztül mennek a kijelzőre. Amit észre vettem,ha TR1 idejét 2 ről pl 10 re emelem,a kijelzés jó lesz,de nagyon vibrál. Ha csökkentem 4 vagy 6 ra, szűnik a vibrálás,de vele együtt az egyik digit is tűnik el. Kifogytam az ötletekből... Mi lehet a baj? Erre a kijelzés meghajtásra pedig írták,hogy működik... Mit ronthattam el?
Uh,megint figyelmetlen voltam... Köszi a kisegítést.
Bocsánat,hogy ismét zavarkodok...
A progi szépen működik,csak érték váltásnál nagyon pereg a kijelzett érték. MX3 be és kimenetét össze kötöttem,hogy tárolja az értéket a következő beolvasásig,de fordításnál az alábbi hiba szöveg van. Gondolom ez így nem megoldható. Miként lehetne az érték tartását korrekt módon kivitelezni? Előre is köszönöm a válaszokat.
Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni és köszönöm a segítségeket. Én voltam a hunyó a sikertelen felprogramozásban. A programozó Vss ( GND ) vezetékét a 8-as helyett 7-esbe tettem. Amint eme bakimat korrigáltam,egyből jó lett a programozás,mindegyik összeállításnál. Tehát a Petitől kapott 3.56+mpasmwin mappás és az én 3.60+MPLAB 8.10-el is.
Szia,
Küldj egy email címet, és elküldöm. Tévedtem, nem telepíti fel, a telepítő mellé van másolva. mpasmwin a neve.
A Pickit már megvan,másik fajta programozóra befeccölni már nem akarok. Úgy látszik,akkor ez a projekt megfeneklett... Köszi az eddigi ötleteket.
Szia,
Nekem régebbről megvan a 3.56-os verzió is. Töröltem a 60-ast,ezt feltettem,de annak a mappájába nem tett fordítót. Esetleg el tudnád nekem küldeni a te verziódat,amibe benne van? Előre is köszi
Én is W 8.1-t Használok Két példányban, Van egy 64 bites partició ez a fő, meg egy 32 bites (8.1) partició. A 32 bitre én könnyedén felrakom a régebbi progikat. Ezzel is próbálkozhatsz. A két rendszer fájljai mindkét oldalról elérhetőek... próbálkozhatsz másik égetővel is, ami nem PIC KIT kategória. Ezek nem vacilálnak ennyit, kisebb hibákkal továbbmennek. PL Mikroklub...
Szia,
Amikor telepíted a 3.56-os verziót akkor a telepítési mappába rak egy fordítót is. Az jól mūködik 32 és 64 bites windowssl is. Peti
Köszi tanácsod leszedtem a 6.60-as verziót,de arra azt mondja a Parsic,hogy a régebbivel,5.xx-el megy. Leszedtem az 5.50-sest,viszont az csal 16 bites windózhoz van,így azt telepíteni sem tudom win 7-re...
Mit tudok tenni ilyenkor? Mondjuk azt nem értem,ha a 8.xx-es verzió hiba nélkül fordít,akkor a beégetésnél mi lehet a baj?
Régebbi ASM fordítót használj. Keress A mikrochip oldalon 6.xx vagy 5.xx verziót, ezt tedd a Parsic mögé fordítani. A program jónak látszik, a proci biztosan nem hibás, az égető helyből észrevenné, ha megnyítod a processzorral online. A Parsic már régen elkészült mikor az adott MPLAB verzió még sehol nem volt...
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2018
MPLAB IDE v 8.10 -et használom fordítónak. Felteszem a progit is amit műveltem,légyszi nézzétek meg,hátha ott a baj valahol.
Előre is köszi. Amúgy ez egy olaj nyomás mérő szeretne majd lenni... A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2018
Küldünk egy rém egyszerű progit erre a procira egy másik rendszerben létrehozva. ezt próbáld meg beégetni. Kedves kollégák kérés adott. Egy led villogtatása PARSIC-al 1000ms. Pl RB.0 kimeneten. Ezt az ASM és hex file-t használd, Melyik fordítót használod? A régebbi Parsic a régebbi fordítókkal működik jól. esetleg keress ilyent.
A helyzet ugyan az,sajnos... Nem lehet esetleg,hogy a vadonatúj kontroller rossz lenne? Ti találkoztatok már ilyen hibával?
Próbáld a "Use vpp First Program Entry" opciót.
Még kristályt nem is látott a kontroller... A Parsic-ban állítottam át. Már a felprogramozásnál elakadok. A hibakódokat a Pickit2 írja ki. Párszor már programoztam,de ezzel a kóddal még sosem találkoztam,ezért vagyok tanácstalan.
Nem értem, akkor most a kristályt is kicserélted 4MHz-esre?
Szia,
Köszönöm válaszod. Átállítottam HS-re és 20 helyett 4MHz-et állítottam be. A helyzet ugyan az,csak a hibakód változott 0x000008-ra. ( Parsic 3.60A-t használok )
Úgy tudom 4MHz és a felett HS-t kell beállítani.
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Két digites 7 szegmenses kijelző programot írtam PIC16F876A-ba. Az MPLAB szépen,hiba nélkül lefordítja,viszont ha a Pickit2-vel be szeretném égetni a vezérlőbe a hex-et,akkor az alábbi hiba üzenet fogad. " Programming failed at Program Memory address 0x000000 " Mi lehet a baj? A vezérlőnél külső oscillátorként XT-t és 20000000 Hz-et Állítottam be. Ez így jó? Válaszotokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Ezúttal tényleg megvan a hiba(: Teljesen átalakítottam a programot, bele raktam a joystick kezelést amit Proli007 adott. Teszt alatt megint minden ok, élesbe rossz. Ugyan az a tünet. Gondoltam kimérem műszerrel a RC.0 lábat. Meglepődésemre 5 voltot mutatott. A PIC egy IR2121 ic-t hajt ami hajtja a Fetet. A PIC induláskor teljes magas szinten van, de a meghajtó ic nem kapcsol magas szintet a kimenetén. Amint le veszem akar csak 99%-ra a kitöltést elindul az IR2121 és szépen teszi a dolgát. Nem nagyon értem miért. Holnap keresek egy másik IC-t, valami helyettesítőt. IC nélkül közvetlenül a Fetet hajtva szépen működik az eredeti program is. Köszönöm mindannyitoknak a segítséget!
Szia,
Próbálkoztam ezzel is, de egyáltalán nem működött jól. Az RC.1 van kialakítva kimenetnek, és úgy csináltam, hogy RC.2-re állítottam a PWM modult, és az utána berakott kaput állítottam RC.1-re.
Elküldöm majd a progit,ha kész lesz. 3.56-ban megrajzoltam amit proli007 küldött, és első ránézésre tökéletesen azt csinálja amit szeretnék, úgyhogy ha lesz időm beillesztem az eredeti programba.
Még egyszer köszönöm! A hibát megírom nekik. Régi gépemen megpróbálkozom egy 32 bites win7-el. Hátha ott jobban működik a szimuláció.
Amilyen kevés típusú kontrollert ismer, csoda, hogy még egyáltalán foglalkoznak vele és az is, ha egyáltalán van még vevőjük.
Szia. nem tudom jól emlékszem-e, az eredeti progidban be van jelölve PWM kimenetnek Pl: RC.2. utána meg ráviszed egy kapura, hogy az legyen a tényleges kimenet, valójában PWM kimenet, ez így nem helyes szerintem. Javíts ki, ha rosszul emlékszem...
El tudnád küldeni, vagy a vonatkozó képrészt becsatolni? Kíváncsi lennék, mi lett a különbség a Proteus szimuláció alatt..
Így van, a program hibája. Nemrég fejlesztették a GUI-t, ott sok (több éve idegeket borzoló) hibát kijavítottak, de maradt még bőven. Egyetlen megoldás, hogy minél többen jelezzük feléjük. Röpke egy-két éven belül szoktak reagálni a hibajavításra (fejlesztésre soha). Ha nincs visszajelzés, biztosan nem fognak hozzányúlni, tehát bátran írd meg nekik!
Szia! Köszönöm, befejezem az újratelepítést és ki is próbálom!
Más téma, még mindig sokszor előfordul, hogy szimuláció közben az DAT modulra kattintva nem adja be a csúszkát, ahol az értéket kell beállítani. Mi lehet ennek az oka? Legfrissebb verziót használom 64 bites win 10 alatt. (4.18.7.21verzió)
Hello! Nem egészen tudom miről van szó, de talán így..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |