Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Arduinon NanoSziasztok!Próbáltam keresni ehhez a kérdéshez megfelelő topikot de nem igazán találtam.,de végül is Arduinoval kapcsolatos kérdés lenne. Van egy cockpit racing szimulátorom. Ehhez vettem DC5V WS2812B 5050 RGBIC LEDsort egy 5M/ 300db led. A PC - vel összekötve Arduinon kersztül 9-es lábra kötve a Din-t ,PC-n a SimHub-programban kiválasztottam a Led típusát, kiderült hogy az Arduino Nano csak 150 Ledet enged címezni. Kiválasztottam a maximumot(150 led). Program elindítva játékkal együtt teljesen jól csinálta a dolgát (vagyis a 150 ledre küldte amit kell). Most jön a kérdésem. Mondom bekötöm párhuzamosan öket így lesz 2x150 és akkor mindkét oldalon fogja futtatni amnit kell. De hogy mégjobb legyen, mivel nem olyan hosszú a Cockpit így négyfelé osztottam a Led szalagot.( 2x1,5M és 2x1M) Kapnak közös 5V , GND (kimértem a szalagnál is-minden rendben) ,viszont a szalagog meg se nyikkannak. Gondoltam megkérdem tőletek,hogy egyáltalán lehet így párhuzamosan kötni négy szálat? Ha nem, tudok valamit tenni vele? Válaszokat köszönöm!
DIn-eket hogy kötötted párhuzamosan? Remélem sehogy. A WS2812B LED-ek igényelnek tápot (0 V & +5 V) és vezérlést a DIn digitális bemenetén. A DOut digitális kimenet a következő LED vezérlésére szolgál. Tehát minden LED (nálad 150 darab) megkapja a tápot, a vezérlő (nálad Arduino Nano) az első LED DIn-jére van kötve. Az első LED DOut kimenete a második LED DIn-jére legyen kötve, így tovább az utolsó, 150. LED-ig. A programban paraméter, hogy hány LED-et kötöttél SORBA (tehát NEM párhuzamosan), mert annyi adatcsomagot kell küldenie a vezérlőnek.
A részleteket a LED dokumentációjában olvashatod.
Ilyesmi kellene neked Bővebben: Link.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |