Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autóelektronika
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Nem teljesen igaz ez sem.
A szgép is elfelejti a beállításait, ha nem kap áramot. Csak ott egy kis gombelemszerűség biztosítja a dolgot. A rádiótelefonoknál is lehet hasonló, de azt nem tudom. Az autórádió minimálisat fogyaszt készenlétben (ha jól van bekötve), a telefon"madzag", GPS semmit, ismétlem: ha minden jól van bekötve. Három év állásában (ritkán beindítgatva) nem az autóradió miatt ment tönkre az akku a Fiat-ban, én úgy gondolom. A ritka (szinte semmi) hasznalat miatt inkább.
De ez megoldott dolog az autókban. Leginkább az "ACC"-ra szokás kötni ezeket a dolgokat, vagy gyújtásra. Gyárilag is így van kitalálva, például a szivargyújtó aljzat is.
Azaz nem kell feltalalni semmit a kerdező kérdezőjének. Persze a hazilagos bekötéseket is erre figyelemmel kellene.
Normális autórádióün két pozitiv csatlakozás van, az egyik az állandó 12V a memória számára, és másik külön a működéshez ami az indítókulcs / kormányzár oldásakor lesz aktív. A legtöbb autóban ugyanis nem kell gyújtáson lenni a rádió működtetéséhez. Amúgy tényleg elég béna dolog, mert minden más eszközben ez már huszonXéve megoldott dolog belső, szupercappal, vagy kicsi aksival, vagy flashel/eeprommal.
De nyilván vannak állandó fogyasztók, pl. a riasztó, vagy az ajtónyitó távirányító vevője, és még pár dolog. Ha hónapokig áll, akkor vagy illik időnként rátölteni, vagy tényleg áramtalanítani kell annak minden következményével számolva (autórádió kód, öntanuló vezérlések alaphelyzetbe állása, stb...). A hozzászólás módosítva: Vas, 13:11
Idézet: „Különben elfelejti a felprogramozott állomásokat és az aktuális beállításokat.” Van azért kivétel. Pl. a VDO Dayton CD440x sorozat, illetve az egyik elődje ami nekem volt kazettás változatban. 15+ év használat alatt egyszer sem kellett újra beállítani rajta semmit akku csere, vagy másik autóba átszerelés miatt sem. Mondjuk érdekes is lenne, ha pl. a CD4403-as mérőmikrofonnal beállított öntanulását el kéne játszani egy lemerült akku, vagy csere után. Most került ki végleg az autómból, nosztalgia miatt nem adtam el vele. A műhelyben rádióként funkcionál tovább, minden nap áramtalanítva van, következő bekapcsoláskor folytatja ott, ahol abbahagyta.
Igen, nekem is volt (talán Pioneer) rádió a Renault-ban, nem felejtett akkucserekor. Valószínűleg volt benne gombakku.
De ez a ritkább, hiszen egy naponta használt autóban nincs is erre szúkség.
Szia! A szivargyújtó aljzat bekötése nem egységes! Autótípusonként más. Van olyan típus, ahol mindig áram alatt van, gyújtáskapcsolótól függetlenül (gyárilag)!
Ó.
Mindig talalkozom olyanokkal, akik ültek mar hazilag megbarkácsolt autóban. Es terjesztik, hogy ez a standard. Nem.
Én meg már megfogadtam, hogy nem írok, mert mindig van egy okosabb, egy mindenttudó, de mégis amiben tudok, igyekszem segíteni
Pedig nem egységes a szivargyújtó bekötése. Az én autómban gyárilag független a gyújtástól. A mai legtöbb autóban pedig a gyújtással együtt van. Aztán van olyan autó is, amiben mindkétféle megtalálható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |