Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóelektronika

Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   351 / 351
(#) hal111 válasza proli007 hozzászólására (») Pé, 14:33 /

Az adatlapja 1.5V-ot ír a csipogóra, az úgy nem igazán relé kompatibilis az én olvasatomban. Ilyen csipogókat keresgélve meg nem igazán találtam mélyebb tónusút.
(#) pipi válasza hal111 hozzászólására (») Pé, 14:37 /

Csipogi helyett dióda, kondi tranyó vagy fet, relé...
(#) hal111 válasza pipi hozzászólására (») Pé, 18:42 /

Közben csináltam egy prototípust, ehhez egy asztali PC csipogóját, illetve némi szivacsot használtam. A zümmer lapkáját picit meghajtogattam, elé raktam a szivacsot, majd epoxyval vissza ragasztottam a fedelét amit levágtam előzőleg, most elviselhetőbb hangja lett. Most jön az ötletelés a folytatáson, hogy a magas tartomány ki legyen gyomlálva a következő csipogóból.
A hozzászólás módosítva: Pé, 18:42
(#) jani1987 válasza hal111 hozzászólására (») Pé, 18:46 /

Még egyszerűbb megoldás: teszel rá egy "kupakot" aminek lyukas a közeoe. Némiképp gyengülnie kellene a magas hangnak.
(#) hal111 válasza jani1987 hozzászólására (») Pé, 19:37 /

Több hasonló próbálkozásom volt, valamit gyengült, de ugyanaz az idióta pittyegés maradt a végeredmény. Most a lapka kicsi meghajtogatásával egy kis kattanás is hallatszik, az valamennyire elnyomja a magas hangot, illetve befért a műanyag házba így a panel, nem igényelt faragást. Még agyalok milyen másik módon lehetne ilyen kis méretben barkácsolni valamit.
Következő: »»   351 / 351
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem