Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   378 / 378
(#) Régi motoros válasza mex hozzászólására (») Sze, 12:42 /

Nekem semmi értelme kiadni most + húszezret csak azért, hogy gyorsan cserélhetős tartóm legyen.
Amennyit én használom a gépet, bőven ráérek a normál csavaros befogatással kést cserélni.
Közben megtaláltam ez a fajta tartó kell hozzá (legalább is remélem), a WTD1616-12 méretű.
A hozzászólás módosítva: Sze, 12:43
(#) Régi motoros válasza kila hozzászólására (») Sze, 12:56 /

Megmértem pontosan, a kés távolság az egyenes, meg a furatkés között síkra fektetve 6.2mm.
De mivel a befogóba csak 18mm magas késszár fér, így a WTD1616-12 lesz a nyerő azt hiszem.
A WTD2020-12 biztos nem fér már be.

Ui.: Mondjuk az kicsit aggaszt, hogy pont a késemelkedési magasság nincs megadva...
A hozzászólás módosítva: Sze, 13:03
(#) kila válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 15:29 /

Én igazából WTD1616-12 -ről azon kívül hogy a felsorolásokban szerepel képet egyebet nem találtam. -De ha létezik akkor a furatnak középen kell lennie, és így alul-fölül 2,5-2,5 mm, két oldalt 2-2 mm lehet a fala, tehát keveset emel. A 2020-12 -ről viszont van rajz, de ez után munkálandó.
(#) Régi motoros válasza kila hozzászólására (») Sze, 16:16 /

És az után munkálást mégis hogy érted?
(#) Régi motoros válasza kila hozzászólására (») Sze, 16:32 /

Ha számolok, akkor kijön az, hogy lehet inkább valami ilyesmivel kellene megoldani gyárilag a kés emelést. Ez elvileg többet is tud emelni...
(#) kila válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 16:36 /

Mivel a késtartódba nem fér csak 18 mm, le kell munkálni az aljából 2-2,5 mm-t Eszterga tokmányban keresztben befogva szépen leesztergálható, vagy marógépen ütőkéssel. De mivel hogy éppen ezáltal lesz ismét 2-2,5mm -el alacsonyabb a lapka éle a csúcsmagasságnál, ezért ha ezzel a késbefogóval dolgozol, a késtartót is alá kell hézagolni ennyivel. Ha a körponti szorítókart lazítva fentebb emelhető a késtartó, (az enyém ilyen) akkor jobbról- balról alátolok két egyforma, és megfelelő vastagságú lemezt. Elég kókány, de megélek vele...
(#) kila válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 16:50 /

Igen én is néztem már ezeket, és mivel itt a készszár középpontja a befogó tetejével egy sík jó is lehetne. De kell hozzá 20/12 es illesztő.
(#) Régi motoros válasza kila hozzászólására (») Sze, 17:16 /

Ahogy elnézem az lesz a legolcsóbb megoldás, ha veszek egy WTD1616-12 tartót,
és hegesztek rá egy fület, ami kitartja a szerszámtartóból, és annyit emel rajta, amennyit kell.
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:16
(#) kila válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 17:45 /

A kés rögzítése még így is gond...
(#) Régi motoros válasza kila hozzászólására (») Sze, 17:48 /

Igen, arra valóban kell valami szorító...
Ui.: Vagy mondjuk a forgatható késtartó egyik részének a tetejéből kimarni vagy vágni, és akkor bele férne a 20x20 -as tartó ami magasabbra emel...

Na ezen még egy kicsit agyalni kell.
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:53
(#) kila válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 17:59 /

(#) Pali79 válasza Régi motoros hozzászólására (») 7:30 /

Ezzel sem biztos, hogy teljesen központban lesz. Én vettem 7db-os kés szettet, egy családból valók, de a 7db késnek 3 féle központmagassága van. Ha a csavaros megoldásnál akarsz maradni, mindenképp kell valami laposacél darabokat nézni a hézagoláshoz.
(#) Régi motoros válasza Pali79 hozzászólására (») 14:17 /

Így van, azért írtam, hogy még egy kicsit agyalni kell rajta.
Jó lenne tudni, hogy ezek a betétek pontosan mennyit emelnek a késen, úgy lehetne pontosan számolni.
Na de pont ez az adat nincs megadva sehol, vagyis én még nem találtam.
Következő: »»   378 / 378
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem