Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   366 / 366
(#) scooby_ válasza szitko hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
De bizony, az az! Édekes, hogy 2011-es panel, legalább is a leírása szerint. Eddig nem találkoztam vele. Ahogy elnézem ebben már brutálisabb optocsatolók vannak, ezáltal valószínűleg stabilabb is. Az enyémben még PC817-ek vannak csak.
(#) kameleon2 válasza KKobra hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Szia! teljesen igaz amit írsz, ezért is számolják a pontosságot generációkban. Ha van egy 0,6mm pontosságú géped, azzal már tudsz olyan alkatrészeket is gyártani, amivel növelheted a pontosságot és a gyártás sebességét. Így egyre több generációval egyre pontosabb gépeid lesznek. Ez a természetes evolúciós része. A másik, hogy veszel egy pontos gépet, ami a piacon már a sokadik generáció, de nyilván az ára is ezt fogja tükrözni. A hobbi gépeknél marad az evolúciós fejlesztés - de ezt mi élvezzük is .
(#) KKobra válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
A mai tapasztalotom alapján nem költeném olyan alaktrészekre az a kevés pénzem ami erre a célra amit később kidobtam. Inkább legyen 2 hónappal később kész. Hosszabb távon olcsóbb ha kihagyok néhány lépcsőt a fejlesztésben. Én sem a DVD mechaninál kezdtem Ki kell javítsalak !
Nem 6 tized hanem + - 3 század pontos a gépem.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2022
(#) benko_balazs válasza benjami hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
Igen, az LPT porton step dir jelek vannak, amelyek a motorvezérőt vezérlik. Csak az a gond hogy kevés szabad pin marad a végállás és egyéb kapcsolóknak, ezért egy próbálkozás után ezt feladtam és egy MESA kártyával építettem gépet. Az én evolúcióm úgy volt hogy első gépen grbl volt, nagyon szerettm, egyszerű, jól működött, csak kellett negyedik tengely. Na itt kezdődött a bonyodalom, ide már nem volt elég a grbl. Végüla Linuxcnc mellett döntöttem. Nem egyszerű, de mindent meg lehet csinálni benne. Azóta már van automata szerszámbemérőm, 3d touch szenzorom, és tervben van az ötödik tengely is, de ez szerintem már nem kimondottan a hobbi kategória.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2022
(#) Sinike válasza szitko hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Szia. A Turtle3d oldalán is sok jó cucc van, szerintem korrekt árakon.
(#) kameleon2 válasza KKobra hozzászólására (») Dec 11, 2022 /
 
Nem biztos, hogy átment... Ahhoz, hogy pontosabb géped legyen, kell egy eleve új generációs szerszám, ami képes eleve létrehozni azt az alkatrészt amihez te hozzá fogsz jutni. Azaz várhatsz akármennyit, ha nem egy tízezred pontosságú gépen munkálták meg az alkatrészedet, hogy elérd az ezredes pontosságot. Ehhez kellenek a generációk. Én is hitegetem magam, hogy építek egy MPCNC-ből újat, ami pontosabb lesz, de nem lesz az, ha a 3D nyomtatóm, amivel nyomtatom, nem elég pontos, beleng, dugulása van stb. De ha egy 8k műgyantással készül, eleve pontosabbak lesznek az alkatrészei,
Következő: »»   366 / 366
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem