Fórum témák
» Több friss téma |
Rosszul nem lehet rádugva, 6 éve működik és most megbolondult.
Mindkét végállás jó. A ledek is jól mutatják hogy működnek. Agybaja van szerintem, megkattant az mcu benne. Végignéztem az optokat is, mind jó, és megvan a tápja is rendesen. Szerintem elengedem, holnap veszek egy legmezeibb Rollt, 18-ért, a falunkba van egy kapus bolt úgyhogy még postára se kell várnom. És megy be a helyére mert bakker nagyon megszoktuk a kényelmet ![]()
Kizárt a processzor hiba, de te tudod. a roll230 nem fékez végálláskor ezt jó ha tudod, valamint vevőt is vehetsz akkor, ha csak nem külsős vevője van.
Esetleg nem videoznád le? Milyen dip kapcsolók vannak felkapcsolva? csinálj pár képet és szerintem ne add fel ilyen könnyen.
Külső vevőm van amúgyis meg egy nyomógomb kézzel kezelni.
Levideózom, ahhoz vissza kell tennem a helyére, a tesztasztalon van jelenleg a panel. 1-7-9 dip van felnyomva. 1 a normál üzem, semmi csicsa, se társasház se semmi, 7 a lágyindítás, 9 a motorfék. Oké futok még vele pár kört, ha nem megy, ilyet néztem ki a Roll helyett. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2025
Doku szerint lassit a roll230. Dip switchről tiltható
Igen, de nem fékez, a 9-es kapcsoló a nice-n pont erre szolgál, szóval enélkül hol itt, hol ott állna meg.
Huh... meg van a hiba, hát szivatós volt. van két optokapu, ami a 220-felöl küld jelet a vezérlés felé, gondolom ebből számolja aztán a 0-átmenetet, ezeknek van 1-1 graetz smd diódákból összeállítva és mindkettőbe volt 1-1 zárlatos, ezt kicserélve faxa lett.
Ja és eddig vibrált a 2 digites lcd kijelző, amire azt hittem multiplexelve van és azért, de nem ezzel is összefüggésbe van, mert ez is jó lett ez által.
Összedobtam 2 100W izzóval az asztalon.
Végállást egy 3 állású kapcsolóval szimuláltam. Bármelyik végállást kapcsolva, jelre az izzók világítanak, megy ugye a motor. Végállást nyitva, ez ugye azt jelenti hogy a kapu valahol a két végálls között épp megy, a motor megáll, 2 másodperc vissza és és itt finito. Innen nem lehet semmit kezdeni vele, hiába nyomkodom a start bemenetet, nem csinál semmit pedig ez olyan mintha megállt volna valahol félúton és indítanám. Ha másik végállást szimulálok, elindul, azonnal megáll és itt megfagy. A visszjelző ledek, végállások, start, OK led rendesen működnek. Megyek kapunyitót venni.
Videozd le
3 állású kapcsolóval? Az úgy nem lesz jó, mert mindkét végálláskapcsoló Normal Close (nc) nak kell lennie. Alapból világitaniuk kell a ledeknek A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2025
Bakker tényleg.
Most már mindegy, már fel is programozva és működik a gatepro Mono. Ha gondolod elküldöm neked a Nice panelt, ha meg tudod javítani, tiéd ingyen. Ha érdekel, privizz meg. Nem vagyok vérprofi kapunyitó javítgatásban, inkább az analóg erősítők volt mindig is az erősségem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |