Fórum témák
» Több friss téma |
Twiszt 230 vezérlőAdott egy twist230 vezerlő , kérdés az antenna vezetéke mennyi lehet max ?Vannak készre szerelt antennák amik 2-3 méteres vezetékkel vannak.
Ha csak síma drót antennát teszel bele, 433MHz-re 17-18 cm. Én sima villanyszerelő vezetékből szoktam vágni. Gyári szerelt 433MHz-es antennánál bekötheted az egészet, vagy rövidebbre is vághatod. Mivel az koax, az árnyékolását is kösd be.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2025
Egy ilyen kis villogón van egy antenna , ezen nincs gyárilag koax .
A kérdés az lett volna hogy max mennyi koax mehet rá? Vagy esetleg a koax hosszát méretezni kell ?
Elméletileg nem kell. Gondolom a lámpát úgyis a vezérlés felöli oldalra teszed, az meg általában 2-3m kábellel jár. Ha jól emlékszem 50 ohmos kábel kell hozzá.
Több(sok) olyan tip. lámpát szereltem már, amit kábelezni kellett. Soha nem foglalkoztam vele, milyen hosszú a kábel. Tökéletesen működött. RG58 50 ohm árnyékolt kábel.
Ha nem zsaluköves teli betonfal mögött van a vezérlés eldugva, akkor ezt a gyatra antennát nem is használom. A koaxkábelen elveszhet a nyereség, amit az antennával nyerünk. Sokszor kifelejtik a zsalukőből a koaxnak beöntött gégecsövet...a külső kábelcsatotna meg ronda.
Vagy egyenes rézdrót antennát, vagy egy ilyet teszek a vezérlődobozba. ![]() Nem volt a villogó mellé csomagolva egy vékony koaxkábel? A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2025
Semmi nem volt csomagolva , de már elis engedtem ezt a kérdést.
Mivel totálisan nyilt terepen deszka keritésre kerül a vezérlés igy a vezérlő dobozban marad az a darabka vezeték amit antenna gyanánt adtak hozzá!
Nagyon jól csináltad. Ezek a mai vevők nagyrésze, tökéletesen működik ezzel az antennával. Egy 17cm es darab drót.
Nice MC424LSziasztok. Van egy nice mc424r10 kapunyito vezérlőm. (dobozára mc424l, a vezérlőre mc424r10 van írva..)Van egy ketszarnyas kapum, és egy elektromos záras kiskapum. Állítólag úgy lehet programozni, hogy ha a kiskaput akarom nyitni, akkor az egyik szárny is nyílik, tehát nincs lehetőség úgy beprogramozni egy 2kanálos távirányítót, hogy az egyik gomb step by step legyen, a másik meg csak az elektromos zárat nyissa? Nem hiszem el..
Hiszed vagy nem... A vezérlők nem a kiskapuk zárját kezelik, hanem a nagykapukét. Bővebben: Link
A kiskapu zárját kinyitni a kaputelefon dolga...normális esetben. Különálló Nice vevővel meg négygombos távval meg lehetne oldani a vágyadat... A hozzászólás módosítva: 10:19
Elektromos zár... Eszembe nem jutott volna híg, végülis erre gondolnak, amit a nagykapura szerelek. Oké, legyen.
De ha ezek a nice kapuk zárva vannak, ütköznek a saruba. Miért kell külön zár még az aljára, mint az első videót? Ha nincs zár, akkor se tudom kinyitni mint külső behatoló.. Nem? Eleve azt hittem hogy az elektromos zár az, amit a kiskapuba szerelek, és a nice kezeli azt is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |