Fórum témák
» Több friss téma |
Szia,
olvasd át a vezérlés doksiját, van-e lehetőség zárás utáni tehermentesítésre. Néhány Nice vezérlésben találkoztam ilyennel, hátha ebben is benne van.
Hali!
Nekem egy régebbi, SW 200 tip. van. Úgy dobták hozzám egy csere alkalmával. Ez a szerkezet csak olyanoknak való, akik ilyennel (kapu telepítés) foglalkoznak. Szinte állandó oda figyelést igényel. Eléggé primitív, 12V os szerkezet. Ugyan így szenvedek én is a szétkapcsolással, de eddig azért sikerült megoldani, Szerencsére nem sokszor kellett. A Tiéd valamivel újabb tip. Mikor átállítod a kisebb nyomatékra, utána újra tanítod? Egyébként, az a gond a kisebb nyomatékkal, hogy nagy hidegben le fog tiltani. Tapasztalat. A hozzászólás módosítva: Csü, 8:15
Nem látni a motor másik oldali rögzítését...fogjuk rá, hogy a "helyes működés geometriai feltételei" nincsenek betartva? A fotó alapján mintha a motorkar a zsanér fele lejtene...ami szintén hiba.
Csak tipp,
nem fut ki végig az orsó? és nem a kapuszárny feszül be ahogy kellene hanem előtte már maga a tolómotor mechanika is kezd szorulni? A hozzászólás módosítva: Csü, 9:23
Beépítési útmutató azt írta minimálisan lejtsen a kapu felé, hogy az orsóházba jutó víz ne a motor felé menjen, illetve weboldalakon is néztem több helyen írják külföldi oldalak is. A fotó csalóka, max 2-3mm ha van benne a teljes hosszon. A konzolt felhegesztettem. a méretek alapján (amit feltöltöttél táblázat), mivel 4" cső a kapu oszlopom a gyárit nem tudtam használni. Annyi hogy az ütköző az nem lett cserélve, mert be van betonozva egy vas ütköző illetve a kapuk nem zárnak egymásra, hanem egymástól függetlenek. Az orsó nem fut ki teljes végállásra, tehát ahogy a használati írta visszatekertem a teljes végállástól 4 kört és így rögzítettem. Ha a kapuszárny le van akasztva akkor látszik is, hogy tovább tolja a munkahengert a kapun lévő csaphoz képest. Inkább olyan mintha a záráskor a lassú járatban túltolná magát. Ha egyel leveszem a menüben a toló erőt akkor idő előtt megáll terheléstől függetlenül.
Idézet: „A rögzítéseket úgy kell kialakítani, hogy a kitolódó dugattyú kissé lefelé mutasson; csak az ilyen jellegű felszerelés biztosítja a működtető egységen felgyülemlő víz és nedvesség megfelelő elvezetését (5. ábra).”
4 menetet visszatekertem a maximális zárt végállásról, tehát a kapu zár először utána tol tovább a motor. Ha a két szélső fa lecet leveszem, akkor az ütközőt nem érzi így tovább tolja a motor és itt feszül be az orsó. Olyan mintha a jelenlegi ütközőre túlságosan rátolná a motor.
Ehhez nyitási és zárási mechanikus ütköző is szükséges...ha nincs az gond.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |