Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Előerősítő
 
Témaindító: Bukall, idő: Feb 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 72
(#) ricsippi hozzászólása Nov 20, 2011 /
 
Köszönöm a gyors és kielégítő választ!
De a további értelmetlenségem és problémám fent áll!

Jelenleg a : Bővebben: Link Erősítő elkészítésén ügyködöm!

A problémám pedig az hogy akkor hogy tudnám a hangerőt változtatni?A számítógép menüjén kívül!--->(pl:számítógép hangfal)

Ebben a topikban találtam egy előerősítő leírást,ami a TDA-2030-as végfokhoz lenne!(Csatoltam)

(#34675) csiga123 Júl 30, 2006---től töltöttem le!

Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
Tisztelettel:Ricsippi
(#) Imi65 válasza ricsippi hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Ha megépítenéd az előerősítőt, nem lennél vele előbbre. A hangerőt ugyanúgy nem tudnád szabályozni (gondolom, nem csatornánként, csavarhúzóval szeretnél bíbelődni). Erre a legegyszerűbb megoldás egy sztereó hangerő poti, amit a TDA-s végfok elé teszel. Az előerősítőre ez esetben semmi szükség.
(#) zsozso72 válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Szia! Ha mindenáron előerőssítőt akarsz a 2030-as elé építsd meg az "Alkotó"által áttervezettet van benne hangerő szabályzó potméter és egy ballans azt hiszem ennél több nem is kell.A kapcsolást előrébb megtalálod.Nállam nagyon korrekten teszi a dolgát egy A osztályú elött.
(#) Bencey66 hozzászólása Dec 12, 2011 /
 
sziasztok!
szeretnék építeni egy stereo előerősítőt. hangszínszabályzással. RCA be és kimenetet szeretnék, lehetőleg 12Vos legyen. ha egy nyáktervet linkelnétek, azt nagyon megköszönném.

üdv. Bence
(#) maddriver hozzászólása Dec 12, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy Daewoo Hc-6220X "házimozis" DVD-m 5.1 -es hangfalakkal. A gép hátulján ugyebár csak kimenetek vannak. Az előlapján viszont van 2db jack aljzat mikrofonnak és mindegyikhez van külön hangerőszabályzó poti is. A problémám a következő: Szeretném a számítógép hangját rákötni a házimozira. De a fent említett mikrofon bemeneten csak a rádióval együtt hajlandó szólni a mikrofonbemenetre kötött hang és az is elég rossz minőségben szól mintha valamelyik kondi is ki lenne benne mert olyan pattogós, szakadozós a hang, mint amikor a cd- lemezen kicsi fóliahibák, lyukak vannak és úgy ciripelve szól. Az egész cuccot szét akarom majd szedni és az összes elkót kicserélni, mert nem mai darab a masina, de akkor egyúttal ez a hangbemenet dolgot is jó lenne megoldani ha lehetséges. Esetleg van valakinek ötlete arra hogy hogyan lehetne erre a cuccra bemenetet varázsolni, még ha csak sztereót is. Mellékeltem a service manualját a gépnek amelyben az egész kapcs. rajz benne van. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni. Üdv: Maddriver
(#) kadarist válasza maddriver hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Szia!
Azok a bemenetek a karaoke-funkcióhoz tartoznak, ezért "simán" nem használhatóak.
(#) maddriver válasza kadarist hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Szia!
Lehet hogy kissé laikus a megfogalmazás, de oda ahová a dvd olvasó hangja csatlakozik, oda nem lehet rácsatlakozni? ( lehet hogy rossz hasonlat, de annak idején a kazettás magnó olvasó fejének a helyére egy sztereó jack aljzatot forrasztottam és ebbe csatlakoztattam egy mp3 lejátszót. ) a megfelelő hangerő beállítása után tökéletesen megfelelt a célnak és nem is torzított. Itt nincsen valami hasonló megoldás?, esetleg a rádió helyére?
(#) Directors hozzászólása Jan 9, 2012 /
 
Sziasztok!

Mi a véleményetek erről az előerősítőről? Jó minőségű szép hangú ? Bővebben: Link

Szól olyan szépen mint az OPA2134-el épített előerősítő?
(#) saba válasza Directors hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
OPA2134-el sokkal jobb
(#) Directors hozzászólása Jan 10, 2012 /
 
Értem,köszi.
Nos nekem az-az előerősítő van megépítve amit linkeltem egy külön kis dobozba mint egy keverőpult.Erre az előerősítőre 2db sztereó erősítő van rákötve és szerencsére nincs semmi problémája. Az OPA 2134-es IC vel épített előerősítő is elbírna 2db sztereó erősítőt? Vagy akár többet is?

Ám én az OPA2134 helyett OPA2107-es IC-vel helyettesíteném.Természetesen csak ha lehet. Ezt építeném meg: Bővebben: Link
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Vagy OPA2132-vel tudom helyettesíteni az OPA2134-et.
Ezekből van itthon.
(#) mmajka hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
Kedves reloop!

Mivel nem volt .lay formátumú file, azért átrajzoltam ja meg kicsit átrendeztem a potik csatlakozásait mivel úgyis ki lesznek vezetve a házhoz. Szerintem jól sikerült, de megkérnélek nézd meg és véleményezd.
(#) mmajka hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
Lemaradt a kép.
(#) reloop válasza mmajka hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
Szia! Jó lesz!
(#) mmajka válasza reloop hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
Köszönöm a gyors segitséget, meg a fáradtságot.
(#) compaqamplifier hozzászólása Márc 3, 2012 /
 
Szevasztok, előerősítőt még nem gyártottam de most úgy néz ki hogy kelleni fog, érdemes-e ezt utánaépíteni: Quad 33? Elkészítésében esetleg van-e valakinek tapasztalata?
(#) reloop válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia! A bonyolultsága miatt nem érdemes. Ma már elképesztően jó műveleti erősítők szerezhetők be, diszkrét alkatrészekkel esélytelen felvenni velük a versenyt.
(#) compaqamplifier válasza reloop hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Kösz a választ, a TDA az eléggé pocsékul szerepelt le. Akkor mivel próbálkozzak? lényeg hogy hasonló legyen a quad 33 hoz vagy akár a 22höz is ami igazság szerint csöves.
(#) voodoo hozzászólása Márc 23, 2012 /
 
Sziasztok !
Adott lenne egy LM1036N IC hozzá egy NE5532P műv. és a kérdésem pedig az hogy nem ad magáról életjelet, mivel ez egy ismeretlen gyártású KIT így nem tudom beazonosítani a bekötési pontokat. Csak IC adattáblázatból és kapcsolási rajzokből következtettem vissza. Picit langyosodik. Annyit csinál ha rá / elveszem a tápját akkor picit zizzen a hangszóró semmi több....

Válaszokat köszi.

Üdv. Tibi
(#) reloop válasza voodoo hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Szia! A langyosodás jó jel, kell is neki. Itt nézz szét a képek között. Esetleg tegyél fel fotót.
(#) voodoo válasza reloop hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Itt egy pár kép. Nem a legjobb minőség.
(#) reloop válasza voodoo hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Meg van a doksija Küldöm valamilyen formában.
(#) voodoo válasza voodoo hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
...Amúgy kell búgnia, ha csak simán az előerősítőt indítom be, ráteszek egy kishangszórót a bemenetét megérintem vagy rádugom a gépre? Semmi.... ezt nem értem.
(#) voodoo válasza reloop hozzászólására (») Márc 28, 2012 /
 
Köszi a doksikat! Átnéztem amúgy teljesen ugyan ez, és be is kötöttem vettem bele 2 új IC-t, egy fokkal jobb már ad magáról életjelet de használhatatlan továbbra is. Zúg és ha valamelyik potit tekergetem hirtelen kopog, berreg és leoldja az erősítőt. Hang nem jön át rajta. Gyanakszom a 78L05-ös harmadik IC-re. Lehet most elugrok veszek egyet gyorsan valahonnan, hátha az megoldja.
(#) reloop válasza voodoo hozzászólására (») Márc 28, 2012 /
 
Szívesen! A leírtakból arra következtetek, hogy nem használsz feszültségstabilizátort az előerősítő tápjában.
(#) voodoo válasza reloop hozzászólására (») Márc 28, 2012 /
 
Igen, nem használok, viszont ma elmentem megvenni bele és az a helyzet hogy kicseréltem és ha ráadom a tápot akkor egyszerűen fogja magát és leold a koppanásgátló relé. Fordítva is próbáltam hogy előbb ráindítom a +12V-ot a koppanásgátlóra majd csak utánna kötöm rá az előerősítőt, de úgyis lecsekkolja. Szóval most megint meg nem értem mi lehet a probléma?
(#) reloop válasza voodoo hozzászólására (») Márc 28, 2012 /
 
(#) voodoo válasza reloop hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Nem lenne baj, ha 78L05-öt raknék be a 7812-es helyett?
Miért vannak bekeretezve pirossal 1-2 alkatrész?
(#) reloop válasza voodoo hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
A 78L05 a potméterek 5 (5,6)V-os stabil feszültségének kialakításához alkalmazandó. Az LM1036 táplálásához 12V szükséges.
A pirossal bekeretezett alkatrészek az általam javasolt módosításokat jelölik.
(#) voodoo válasza reloop hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Szóval van a kistrafó ami szolgáltatja az egész erősítő segédfeszültségeit ami kíván +12 ill +18 Vdc-t. (relé, valamint további védelmek). Azt olvastam több topicba, hogy a 7812-IC-nek igazából több Volt kéne hogy leadja a stabil 12Voltot tehát kb +18V? Vagy kössem ezt is a koppanásgátló 12V-jára és így fogja táplálni az előerősítőt?

Nem értem. 18Voltból stabkockával csináljak az előerősítőnek vagyis az LM1036-nak 12Voltot hogy majd a stabilizált 12Voltból a kis 78L05 készítsen 5.6Voltot a potiknak?
Ez az elgondolás helyes lenne? Vagy mindent egy kalap alatt a sima 12Vdcből kinyerhetem?

(bocsi valamiért nem küldi el a hsz-mat.)
Következő: »»   16 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem