Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fényképező hiba
 
Témaindító: kuvikk, idő: Jan 25, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 8
(#) Lucifer válasza fejci20 hozzászólására (») Dec 3, 2007 /
 
Mi kellene belőle?
(#) ensium válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 3, 2007 /
 
Hello!

Én elolvastam az első odlalt, mert most aktuális a problémám.

Először a hiba: hasonló mint a topiknyitó problémája, de nálam nem mindig ilyen. Csak amikor "rendesen" kellene használni (Murphy).. Szóval, a probléma az, hogy átkapcsolom a fényképezésre, ugye bejön a kamera képe. Általában becsíkozódik, mint roszabb mobiltelefonokban a kép, de volt olyan amikor, mint egy horror filmben elkezdett ugrálni. Rövid ideig csinálja (?egyenlőre? kop-kop). A csíkozódás is elmúlik 2-3 másodperc múlva, roszabb esetben egy perc, de itt valami nem oké, erre nagyon okosan rájöttem. A topic első oldala szerint CCD hiba van, én nemtudom..

Ez egy Canon termék. Durván 3-4 éve megvan.

Van egy multifunkciós HP gépünk, ami szintén három éves. A scanner volt használva, nem aztmondom agyon, de volt/van. Még mindig működik.

Haverom scannere Canon, szintén ez a hiba, hogy csak egy szürke csíkos téglalapot szkennel.

Nem azt modnom, hogy innentől cska HP-t vegyél, de nem lehet általánosítgatni, mert mindegyik elromlik.. 21. század átka

Bezzeg az orosz mosógép 20 évig bírta
(#) Lucifer válasza ensium hozzászólására (») Dec 3, 2007 /
 
Nekem az imént említett HP 735-ösöm járt így. A CCD, meg az ADC egy fólianyákra van építve. Ez elöregszik gondolom nem jól bírja a hőméréskletváltozást meg a hasonlókat. Először jön a hol jó hol nem jó, utána meg abszolút elromlik. Legalábbis én így jártam. HP 735-el. 5000 kép után....
Került mindez anno 80000 HUF-omba.
Remélem azért a tiéd még bírja egy darabig.

A multifunkciós HP termékek tápjáról is tudnék mesélni, de nem ez a téma itt. A mutyi készülékes topikban egyszer már amúgy is kipanaszkodtam magam.

Fogyasztói társadalom korát éljük, ez van ezt kell szeretni...
Sajnos.
(#) jdani hozzászólása Dec 3, 2007 /
 
hellósztok. Nekem is van egy problémám. Van egy Fuji Finepix A820-as gépem,és egyszer egy közeli térgy fotózása után, elromlott. A probléma: felotóztam, megnéztem, és amikor akartam ujra fotózni, akkor már csak egy fehér kép jött ki. De a szövegek, hogy hány megapixelen fotózos stb.. , az kijött. Tehát,
1: ha megnézem a képeket, amit fotóztam azt kimutatja.
2: amikor akarok fotózni, a szokásos szöveget kiirja, de hófehér a kép. Ha belevilágitok az optikába, avyg eltakarom, semmi változás.
3: fókuszáláskor olyan feketés(nagyonhalvány barnás)
4: Fotózás vakuval, vagy vaku nélkül tök fekete
(#) fejci20 válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 3, 2007 /
 
pü. ment
(#) benjami hozzászólása Dec 11, 2007 /
 
Sziasztok!
Van nálam egy samsung digimax301-es gép. A vele készült képek csíkosak és szellemképesek. A hiba nem mindig jelentkezik, hanem ütegetésre előjön/elmegy. A kontakthiba megkereséséhez viszont szét kellene szednem. Az összes csavar kicsavarása után sem akar a tetejénél szétjönni. Van felül rajta egy műanyag sáv ami nem igazán akar lejönni, eltörni meg azért nem akarom.
Aki szedett már szét ilyen vagy hasonló típust, leírhatná mi a menete.
Tudom hogy nem egy nagy értékű gép, de ha lehetne pár képet még csinálna vele a tulajdonosa.
(#) benjami válasza benjami hozzászólására (») Dec 12, 2007 /
 
Ma sikerült szétszedni, a felső műanyag lapot kellett levadászni.
A hiba valszeg a CCD fóliakáblének csatlakozásánál volt mert azt kihúzva és visszadugva a hiba megszünt (egyenlőre). Hosszabb távú tesztelés majd a gép tulajdonosára vár.
(#) kismisi hozzászólása Jan 3, 2008 /
 
Hp 320-as hoz keresek lcd kijelzőt,enyém teljesen összetört.
(#) kismisi hozzászólása Jan 8, 2008 /
 
Tudja valaki hol tudok HP320-as fényképezőgéphez lcd kijelző venni?
(#) bbb válasza kismisi hozzászólására (») Jan 8, 2008 /
 
én komplett gépet találtam vaterán 9000-ért, de annyit szerintem már nem ér.
amúgy ha meglesnéd milyen lcd van benne, lehet találnál a neten hozzávalót más készülékben. (esetleg mondjuk mobiltelefon használhat ilyen lcd-t? akkor speedshop.hu egyébként meg csak reménykedhetsz)
(#) kismisi hozzászólása Jan 11, 2008 /
 
Igen én is láttam kilencért a vaterán de annyit valóban nem ér hogy csak a kijelző miatt vegyem meg.A telefon kijelzőnél ahol jó a méret meg a csati ott biztos rövid a szallagkábel,ahol jó a kábel ott a csati nem stimmel.Kivan ez találva jól.Reménykedem.
(#) mikulás hozzászólása Jan 11, 2008 /
 
Sajnosnekemis problémámvan.Vanegy kanon c330-as gépem.Kijelzötörésel,volna valakinek örömmel megvásárolnám.Köszkemindenkinek.
(#) bbb válasza kismisi hozzászólására (») Jan 11, 2008 /
 
egyáltalán milyen kijelző van benne? és melyik telefoné lenne jó bele, ha a szalagkábel nem lenne rövid? (amit persze kis forrasztgatással meg tudnál oldani)
(#) Norberto válasza bbb hozzászólására (») Jan 11, 2008 /
 
Digit. fényképezőkbe mobiltelefonok kijelzőjét szokták kötni? :eek2:
(#) mikulás hozzászólása Jan 11, 2008 /
 
Kijelzöszáma (a015an03).Hátérvilágitással egybevan.Sajnos mársok telokijelzötnéztem egysempaszolt.Enekalényege tán azon volna hogy,kábeljobb oldaltlent jönki.23-eres szalag kábel.Megprobálokképet felraknirolla detelovalnem szép.
(#) bbb válasza Norberto hozzászólására (») Jan 11, 2008 /
 
ezektől minden kitellik
ha a siemens telókba képesek volt sharp kijelzőt pakolni, az én yakumo fényképezőmben meg casio van, akkor gondolod, hogy sokat gondolkoznak rajta? én simán el tudom képzelni, hogy ugyanazt a kijelzőt lelkiismeretfurdalás nélkül felhasználták más eszközökben is (más hp gépekben, telefonokban...)
és ne feldjük el, hogy egy relatíve régi gépről van szó, amiben még nem akkora hű de hatalmas felbontású lcd van, amit lehet, hogy valami német csodába is beleraktak... (egyébként meg csak tipp volt, hogy hol kell körülnézni )
(#) bbb válasza mikulás hozzászólására (») Jan 11, 2008 /
 
a telós dologhoz még egy kis adalék:
a 2002-ben kiadott siemens s55 telóban ugyanazt a kijelzőt használták, mint később az m55-ben és még pár típusban. ezek akkoriban is már 101*80-as felbontásúak voltak. (telefonban!) ez a kijelző, amit ebben a hp gépben használnak pedig a kswdisplays szerint (első találat a yahoo keresővel) 280*220-as 1,5"-os kijelző. (az alcatel 2003 körül már ekkora kijelzőt használt pár divattelefonjában)
szóval korántsem elképzelhetetlen, hogy belerakták más eszközbe is.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jan 11, 2008 /
 
megtaláltam az adatlapját is, most már csak találni kellene hozzá beszerzési forrást

A015AN03.pdf
    
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jan 11, 2008 /
 
közben találtam még érdekességet, hogy hol használják még:

Kodak EasyShare C330 (az is fórumhozzászólás, csak lengyel, és ott is törött kijelző)
vaterán egy kodak gép
(#) fnszunyo hozzászólása Márc 20, 2008 /
 
Sziasztok! Óriási problémám van. Talán ti tudtok segíteni. Technaxx LS-23 típusú digit fényképezőm van. A baj az, hogy nem tudom bekapcsolni. Úgy kezdte, hogy bekapcsoláskor elkezdett világítani a led, de a kijelző sötét maradt. Most már a led sem világít és a szgépem sem látja.
Ha nem tudtok ötletet, hogy mi lehet, megelégednék egy szervíz címmel is, mert nem találtam a neten semmit.
Köszi!
(#) bbb válasza fnszunyo hozzászólására (») Márc 20, 2008 /
 
első lépésként szét kell szedned.
ha ezen túl vagy, akkor jöhet, hogy miért nem tudod bekapcsolni?
keresni kell a gyanús alkotóelemeket!
ha nem kapcsol be, akkor több hiba is lehet:
1. nem kap tápot (valahol megszakadt a vezeték...)
2. rossz a bekapcsgomb körül (pl. kontakthibás a gomb)
3. a proci szállt el (ekkor mentsd ki belőle az alkatrészeket, majd kuka)

egyébként ez milyen gép? eléggé ismeretlen márkának tűnik... (szervíz van óbudán, ahol tévéket, rádiókat, videókat javítanak, esetleg ott bepróbálkozhatsz, pontos címet nem tudok, ahogy az árpád hídról lekanyarodsz az aquincum felé, az első lámpánál kell elmenni balra be a panelek közé, és ott az első panel aljában van egy kis helységben)
amúgy, ha nem túl értékes gép, akkor inkább vegyél egy újat helyette! (20000 körül már elég jó kis kompakt gépeket kapsz)
(#) fnszunyo válasza bbb hozzászólására (») Márc 21, 2008 /
 
Köszönöm a gyors választ!
Tettem fel róla képet. (ha sikerült)
3 Mp cmos, 12 Mp interpolation.
A mostani ára kb 13000.-
A márkakereskedésben érdeklődtem, de csak Frankfurtban van márka szervíz. Azt dondolom, hogy csak meg tudják javítani valahol, ahol más digit gépet is javítanak.

A szétszedés megvolt, de alkatrész hibát nem láttam. Amúgy a panel többrétegű.

De ha usb-n összekötöm a géppel, akkor látnia kéne valamit nem? Usb-n kap tápot nem? Tehát ha a bekapcs gombnál van valami, attól még usb-n be kéne kapcsolnia. Én így gondolom.
(#) bbb válasza fnszunyo hozzászólására (») Márc 21, 2008 /
 
usb-n kaphat tápot, de ez nem feltétlen jelenti, hogy kap is. (pl. nekem yakumo gépem van, effektív 5mp, usb-n keresztül nem vesz fel tápot)
ezen kívül ugye minden fényképezőgépgyártónak egyéni szájíze, hogy kitalálja mit csinál a gépe, mikor usb-re dugod...
pl. fuji finepix 2400 sem vesz fel áramot usb-ről, és csak akkor kommunikál a géppel, ha play állásban van. (az én yakumomnak, meg usb állásba kell tekerni a gombját)
szétszedés után következő lépésként nézd meg, hogy egyáltalán a bekapcsgombig eljut-e a táp! ha eljut, akkor a gombbal van gond, ha nem, akkor még előtte.



sajnos attól tartok, hogy nem éri meg javíttatni, mivel annyiba fog kerülni, mintha vennél egy újat, ami ráadásul sokkal jobb! (mellesleg a 12mp interpolációt remélem soha nem használtad csak feleslegesen foglaltad volna vele a kártyán a helyet )
(#) fnszunyo válasza bbb hozzászólására (») Márc 21, 2008 /
 
A helyzet az, hogy amikor megnyomom a bekapcs gombot, nem történik semmi. De amikor elengedem, felvillan a power led, meg az időzítést visszajelző led.
És itt megáll a folyamat.
Lehet, hogy egy meghibásodott alkatrész nem enged át elég feszt a bekapcsoláshoz?
(#) bbb válasza fnszunyo hozzászólására (») Márc 21, 2008 /
 
mondom szedd szét, mérj, és utána talán többet fogsz tudni. ez az elengedem megnyomom nekem semmit nem mond. nem tudom hogyan működik a géped (de valószínűleg benyomásra kellene bekapcsolnia, nem elengedésre)
a ledek világítása után mi történik? kikapcsol?
(#) fnszunyo válasza bbb hozzászólására (») Márc 21, 2008 /
 
A ledek, csak villannak egyet. Be sem kapcsol. A kijelző végig sötét marad.
Rámértem, és a bekapcs gombtól tovább megy a fesz, egy chip-hez, és onnan is elmegy.
(#) bbb válasza fnszunyo hozzászólására (») Márc 21, 2008 /
 
nekem innentől kezdve ötletem sincs. akár még szoftverhiba is lehet a gépben...
(#) fnszunyo válasza bbb hozzászólására (») Márc 21, 2008 /
 
Értem, rendben.
Azért nagyon köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni!!!
(#) nóvé istván hozzászólása Márc 25, 2008 /
 
Sziasztok!
Van egy BenQ c740-es dig.fényképezőg-em. Nagyon sokat tud, viszonylag egyszerű a kezelése. Pentax lencsével van felszerelve 3x zoom. Az utóbbi időben elkezdett életlen lenni a kép, jobban csak a távoliakon látszik, de észrevehető a közelieken is elég zavaróan. Ez főleg csak számítógépes feldolgozásnál, ahol nagyítani, kiemelni szoktam (csak hobby szinten), normál papír kidolgozásnál nem feltünő, pláne aki egyébként nem foglalkozik fotózással. (nekem több gépem is van, de dig. csak ez.) Már csináltam kb. 3500-4000 db. képet vele.
Létezik, hogy a CCD kezd tönkre menni, vagy a lencse kapott esetleg komolyabb ütést, bár én nem emlékszem ilyenre, és a gépet csak én használom. Van-e közületek valakinek ilyen gépe, tapasztalata és mit lehet csinálni, mivel a szervíz is egyből kpl.optika cserét emlegetett(nyilván nekik ez a könnyebb), viszont egy kicsit megtoldva a Ft-ot, tudok egy újat venni. Nem lehet valahogyan a CCD-t igazítani? Gyárilag csak beállítják valahogyan, gondolom, még ha széria is. Kérném szépen a segítségeteket.Kép: Hivatkozás

IMG._0006.jpg
    
(#) papptamas01 válasza nóvé istván hozzászólására (») Márc 25, 2008 /
 
Régota fényképezek ez nem a CCD hibálya )
Ami közelebb van az élesebb,tehát optika hibálya a CCD-sikjától kifelé mozdult el egy lencse vagy lencse csoport,próbáld meg hogy tegyél fel olyan kéet amit 1-1.5 méterről fényképeztél,bokor,tulya ilyesmit...ha azt látom lehet hogy többet is tudok mondani...
Következő: »»   4 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem