Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fényképező hiba
 
Témaindító: kuvikk, idő: Jan 25, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 8
(#) nóvé istván válasza papptamas01 hozzászólására (») Márc 26, 2008 /
 
Köszi a gyors reagálást. Az este már nem tudtam nappali képet csinálni, de most felteszek néhányat, az utólsó 3x zoom-mal készült. Van amikor közelről is életlenebb a kép, mintha néha valami elmozdulna, de zaj-zörej nem hallható. Ha tényleg optika hiba, házilag milyen eséllyel javítható, gondolok a kimozdult lencse rögzítésre?(meg az én ügyességemre) Valszínű ezek olyan mélységig nem szétszedhetők. Üdv. NI.
(#) aflmor válasza nóvé istván hozzászólására (») Márc 26, 2008 /
 
Nem állítottad el a menűben, hogy hová fókuszáljon? (simple-focus, multi fokusz, stb.) Ha már "elég sokat tud", ilyen is kellene hogy legyen benne... :yes:
(#) nóvé istván válasza aflmor hozzászólására (») Márc 26, 2008 /
 
Olyan, hogy fókusz állíthatóság sajna nincs benne, élesség áll. van, de az inkább a tömörítésre von. ahogy próbáltam még mikor jó volt. Most sem reagál úgy, hogy fókusz.Új korától kezdve, bár több mindent kipróbáltam, de ez az életlenség egyazon beállításoknál jelentkezett egy idő óta.
(#) Sipiék hozzászólása Márc 26, 2008 /
 
Sziasztok,

Van egy Samsung digimax 360 fényképezőm, de az LCD kijelzőn csak homályos elmosódott dolgokat lehet látni.
A beállítások kijelzése tökéletes.
Ha valaki tudja, hogy hogyan vagy hol lehetne javítani és megírná megköszönném

(#) bbb válasza Sipiék hozzászólására (») Márc 26, 2008 /
 
elmozdult valamelyik lencse az érzékelő felett.

ez a másik gépre is vonatkozik, ahol szintén a homály a gond.

sajnos ez annyira kompakt dolog, hogy nem szokták javítani, hanem kompletten cserélik az egész optikát. házilag megjavítani nem valószínű, hogy sikerülni fog, de előfordulhat. csak sajnos annyira precíz kéz és steril körülmények kellenek hozzá (amellett, hogy utána nem biztos, hogy a helyére tudod illeszteni az adott lencsét), hogy ezt nemigen szokták sem házilag sem gyári körülmények között javítani. gyárban/szervízben teljesen logikus: 10000ftos órabérben kellene vele dolgozni több órát, míg az alkatrész 3000ft... (ez a hasamracsapok összeg volt, de kb. ez a helyzet)
kicserélni persze házilag is lehet csak találni kell egy donorkészüléket hozzá...
(#) Tom-ee hozzászólása Ápr 3, 2008 /
 
Sziasztok.

Lenne nekem is egy hasonló gondom, mint annó a téma nyitójának... Adott egyCanon PowerShot A70, nem egy mai gép, de nagyon szeretem, sokat fényképeztem vele, és meg voltam elégedve a teljesítményével. Az utóbbi fél évben azonban elkezdett egyre sűrűbben feliemerhetetlen képeket csinálni. A kijelző egyszercsak gondol egyet és elszáll... Van amikor kisebb ütögetésre magához tér, de az utóbbi időben már ez sem segít. :no: Öcsém kérdezősködött szervízben, de mindenhol azt mondták - vizsgálat és minden egyéb ránézés nélkül - hogy nem tudnak vele mit kezdeni. Van valakinek egyáltalán tippje, hogy mi baja lehet? (az utolsó és az előtte levő fél perc különbséggel készült, és az utolsó alapján bízom benne, hogy nem reménytelen az eset)
(#) titi válasza Tom-ee hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /
 
Hali!

Szerintem nézd át ezt a hozzászólást.
Tekintve, hogy van amikor jó, lehet, hogy nálad a "B" vagy "E" verzió áll fenn.
(#) bbb válasza Tom-ee hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /
 
hát ez nagyon érdekes...
szerintem itt az érzékelővel lesz gond (vagy a másik hibás alkatrész a feldolgozó processzor lehet) egyik se jobb hiba a másiknál, nem hiszem, hogy simán össze tudnád rakni...
talán próbálj meg szerezni egy mechanikailag sérült ugyanilyen gépet, és a kettőből csinálni egyet.


viszont közben az enyém is megdöglött (fordítva került bele elem, azóta be se kapcsol) yakumo cx55 típus. ha valakinek véletlenül van ötlete hol keressem a gondot, annak nagyon örülnék, mivel a szervíz komplett elektronikacserét mondott (ez pedig horror összeg, értelmesebb lenne másik gépet venni).
az igazi probléma, hogy hiába néztem végig nagyítóval, semmi rendellenességet nem találtam persze szervízkönyv sehol, így a tesztpontok hiába vannak rajta, kimérni hiába mérem, semmit nem érek vele...
a következő, amit ki fogok próbálni, hátha töltőről működik (csak ehhez kellene 6v-os tápot összeraknom). a gyanúperrel csak azért élek, mert amikor akksikról próbáltam mérni az egyik tesztpontot (amire 3.3V van írva), akkor szinte semmi feszültséget nem mértem (azaz 0.05V-ot!) a 4.5V-os alcatel töltővel meg 0.6-ot...

amúgy, ha van olyan budapesti ember itt a fórumon, aki szívesen segítene nekem a hibakeresésben, és még ért is hozzá, azt szívesen venném, ha meghívna magához szerelgetni
(#) titi válasza bbb hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /
 
Hali!

Szerintem ne nagyitóval, hanem műszerrel ess neki!
Én elindulnék az elemek felől, és keresném, hogy hol tűnik el a fesz.
Ha van egy kis szerencséd, akkor van benne valami védelem, és lehet, hogy az szált el.
Én csak ennyit tudok tanácsolni.
Üdv!
(#) bbb válasza titi hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /
 
ezt már megpróbáltam, csak annyira ügyesen van összerakva, hogy vagy szétszedem, vagy tápot adok neki... majd megint nekiesek valamikor, amikor lesz hozzá kedvem. a nagyítós kör meg kényszerből volt, hátha látható eredménnyel járt a hiba (mert ugye, ha egy alkatrész szépen kinyílt, vagy felpúposodott volna, akkor lehetne látni is, de merthogy ilyen nem volt, így marad a méregetés)

ha meg nem sikerül összehozni, akkor marad, hogy veszek egy másik gépet, csak sajnos manapság nem találok hasonló áron legalább ekkora tudásút, ami az igényeimnek megfelelne (mert mindenképen cf kártyásat szeretnék, de az olcsóbb gépeknél mindenhol az sd-t, ill. xd-t favorizálják... meg persze a sony a memorysticket )
(#) Tom-ee válasza titi hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /
 
Hát ez tényleg nem vmi bíztató... Ellenben voltam olyan bátor, hogy megfosztottam egy jó hónapja a borítástól, viszont nem tudom pontosan mit keressek... Ha felteszek pár képet, tudsz segíteni (vagy akárki), hogy hol keressem a hibát?
(#) titi válasza Tom-ee hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /
 
Idézet:
„ez tényleg nem vmi bíztató...”

Csak "E" verziónál. "B" verziónál igenis bíztató.
Nem igérem, hogy tudok segíteni, de rakj fel képet, meglátjuk. (Ha én nem is, hátha majd más...)
(#) Tom-ee válasza titi hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /
 
Idézet:
„Nem igérem, hogy tudok segíteni...”
Minden esetre előre is köszönöm. Sajnos így visszanézve a képeket nem lettek túl jók... Kiválogattam párat a türhetőbbek közül.
A másik gond sztem az lesz, hogy nem szedtem szét eléggé. Az az igazság, hogy nem mertem jobban, mert féltem, hogy ha a mechanikát megbontom, atomokra hullik a sok fogaskerék és többet nem tudom összerakni... Látszik ezekből valami használható?
(#) titi válasza Tom-ee hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /
 
Úgylátom, ebben is van bőven fólianyák.
Így, szétszedett álapotban próbálj meg képeket csinálni, miközben más-más helyen óvatosan mozgatod a "nyák"-ot.
Talán kiderül, hol van hiba.
De elnézve a belsejét, lehet, hogy nálad is az "E" verzió áll fenn.
Amikor rosz képet csinál, akkor a kijelzőn nincs semmi, amikor pedig jót, akkor a kijelző is rendben?
(#) Tom-ee válasza titi hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /
 
Valamikor megpróbálom szétkapni, csak legyen időm. Amikor rossz képet csinál, akkor a kijelzőn is ugyanazt látom, mint amilyen a kép - lilás, elmosódott, csíkos, stb. - amikor meg jó képet csinál, akkor a kijelző is rendben van. De pl amikor rossz képet gyárt, és átmegyek képnéző funkcióba, akkor rendesen működik az LCD: rendesen kijelzi a különböző adatokat - pl dátum - és ha váltok egy jó képre, azt is rendesen jeleníti meg, ezért gondolom, hogy nem a kijelzővel lehet a gond, hanem valahol az optika és az LCD között zavarodik össze az agya...
(#) titi válasza Tom-ee hozzászólására (») Ápr 5, 2008 /
 
Sajnos a képek alapján nem tudok egyértelmű tanácsot adni, hogy merre keresgéld a hibát.
Kb. a kijelző mögötti "kábelrengeteget" próbáld mozgatni.
A lényeg, hogy a CCD környékén van hiba, és tekintve, hogy van amikor jó képet csinál, kontakthibának tűnik.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
teljes a siker!
vettem egy másik gépet, ami beragadt optikával, de jó elektronikával rendelkezett. a kettő gép házasságából újjászületett a fényképezőm (hogy hol volt a hiba nem tudom, rögtön mindhárom könnyen mozdítható panelt kicseréltem)

és hogy honnan sikerült beszerezni egy másik ugyan ilyen gépet? nem fogjátok elhinni, de a németeknél ez tényleg népszerű márka, így ebay.de volt a logikus választás (és sajnos az egyetlen)
a durva az egészben, hogy 4* annyi volt a banki költség, mint postával együtt a masina... (mondjuk így is 5000párszázból eljutott hozzám)
(#) speedwaystar hozzászólása Jún 15, 2008 /
 
Hello mindenkinek!

Egy olyan problémám lenne hogy az egyik barátomnak a Conica Minolta gépét elcseszték.
Mégpedig úgy hogy nem jön ki az optiokája. Gyanítjuk hogy az az okos aki kézbe vette lefogta az optikát.
Bekapcsolásnál meg system errort ír ki.
Mi leeht a pontos baj.

a választ előre is köszi
(#) proba válasza speedwaystar hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Fujinál bevált, apró darabokra szedtem ezután a hiba szemrevételezéssel megállapítható, ha mechanikus eredetű .Lehet ha összerakod vissza megjavul csak szétakadt benne valami.Bár eléggé türelemjáték a sok pattintós vacak miatt.
(#) proba válasza Tom-ee hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Pesten van egy márkaszervíz ott lehet még garanciában megjavíitják.(a CANON állítólag ad a hírnevére) A munkatársam a 3 éves 2év garanciás gépét legalábbis megjavították bár neki a kijelző csíkozott.Azt mondták rá hogy típushiba, ezért térítésmentesen megcsinálták.
talán CAMERA KFT volt.
(#) nemgyuri hozzászólása Jún 15, 2008 /
 
Üdv. mindenkinek!
Van 1 VERBATIM 5in1-em (20grammos fényképező és videót is tud 640x480-ban). Repülőmodellen szoktam használni. Az eredeti objektivje miatt a kép közepe még jó, de a szélei életlenek. Megpróbáltam lecserélni a objektivet, de azzal majdnem teljesen eltűntek a szinek. A sötétpiros halványrózsaszin, a mélykék enyhe kékes beütés, zöld elmúlt. Tud erre valaki magyarázatot, esetleg megoldást?
(#) tourer válasza nemgyuri hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
szia.
Hasonlóan jártam én is, csak webcam-mal. ráadásul olyan pici az objektív, hogy egy eldobható fényképező lencséje is teleobjektívként viselkedik....
valószínűleg túlságosan érzékeny az infravörös tartományra a kamerád, ezértolyan fakó a kép. robbantott, törött kamerából kellene kibányásznod egy szűrőt.
Gyula
(#) Tom-ee válasza proba hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Köszönöm az infót, utána fogok nézni. Ha esetleg sikerül pontosabb címet, elérhetőséget találni, hálás lennék érte. Egyébként nem volt időm azóta sem megnézni a suli miatt, de talán most, hogy vége a vizsgáknak...
(#) nemgyuri válasza tourer hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Részben a teleobjektiv jelleg miatt akartam kicserélni, de az életlen képszélek miatt is. Nemtudom milyen szűrőre gondoltál, mert az eredeti objektíven átnézve (+okulár)
semmilyen szinturzulást sem láttam. Ha az infra érzékenységet kell korrigálni, kékes szint kellene látnom, vagy tévedek???
(#) Solt85 hozzászólása Júl 14, 2008 /
 
Hali !

A segítségeteket szeretném kérni:

Van egy Samsung Digimax 360 típusú digitális fényképezőgépem, már nem mai gyerek (4-5 éves), körülbelül egy féle éve jelentkezett egy olyan probléma hogy amikor bekapcsolom fényképező módba akkor a kijelzőjén zavaros kép jelenik meg, és fényképezés után a kép is zavaros.... aztán néhány bekapcsolás múlva mintha misem történt volna működik rendesen..... (a baj az hogy néha a ki/be kapcsolás sem sesgít).... Szerintetek mi lehet a baja ? Nyílván valami elektronikai probléma, csak nemtudom mi, meg hogy mitől javul meg.... ? Lehet egyáltalán ezzel vmit csinálni ?

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.: Zsolti

(A kérdést már felvetettem a "Digitális fényképezőgép javítása" topicban, de ez a téma népszerűbbnek tűnik)
(#) Tom-ee válasza Solt85 hozzászólására (») Júl 15, 2008 /
 
Erőteljesen hasonlít a hiba arra, amit én is tapasztaltam a Canon-omon... Sajnos én mostanában jutok majd oda, hogy szétszedjem és ahogy itt tanácsolták, annak megfelelően megvizsgáljam. Ha jutok valamire, szólok.
(#) Solt85 válasza Tom-ee hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Ok, köszönöm előre is.

üdv.
(#) Muszti hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
Üdv!

Régebben már írtam, hátha most volna valaki, akinek HP M415 kijelzője van feleslegben, illetve valakinek kell így kijelző nélkül? Először az első felvetésemet szeretném érvényesíteni, tehát kijelzőt keresek, ha nem lesz akkor beszélhetünk az eladásáról.....
Előre is köszi a válaszokat, ha konkrét árajánlat van, azt kérlek ide: küldjétek.

Üdv: Bálint
(#) Muszti hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
Bocsi, azt hittem működni fog, hogy az e-mail címemet mutassa, tehát belementek a profilomba és az ottani címre küldjetek. Köszi
(#) Solt85 válasza Tom-ee hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Nos a minap fényképeztem a gépemmel, (először csak próbáltam), és észrevettem valamit ha a "nézőkébe" (nemtudom mi a hivatalos neve ) belenézek kicsit távolabbról akkor látni egy vízszintes "vonalat" benne... ami repedésnek látszik, selytem hogy ezekszerint elrepedt valami az optikai részben.... ez okozhat hibát ? vagy esetleg ez "normális" (ha rendesen belenézek azaz a szememhez rakom a gépet ahogy illik akkor nem látni ezt a vonalat).... még valami ha pöckölgetem, mozgatom a gépet akkor ha zavaros volt a kép a legtöbb esetben megjavul.... ha valaki tud erre valami okosat mondani kérem ne tartsa megában üdv.
Következő: »»   5 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem