Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   350 / 354
(#) Horváth P Tamás válasza Bakman hozzászólására (») Márc 20, 2022 /
 
Szia . Ez a progi nekem valamiért nem működik, pedig igy csinálom . #005$
(#) Bakman válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Márc 20, 2022 /
 
Egy kicsit variáltam rajta, lásd melléklet. Nem tudom tesztelni élőben, nincs ilyen kontrollerem itthon.

szerk.:
Cseréltem a mellékletet...
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2022

Motor.fcf
    
(#) Horváth P Tamás válasza Bakman hozzászólására (») Márc 20, 2022 /
 
Nekem az lenne a lényeg , hogy a flowcode ban fusson . Itt hogy írom be az adatokat ?
(#) Bakman válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Márc 20, 2022 /
 
Az "RX_Interrupt" makróban van C kód, amit a Flowcode ezen változata nem tud kezelni. Lehet használni gyári makrót is, csak az problémás (rejtett delay van benne), fordításkor van is belőle hibaüzenet.

Ha Flowcode-ban is akarod tesztelni a programot, akkor a C kódot tiltsd le és rakd bele a gyári vételi makrót, valamint a "Main" részen tiltsd le a "Dummy" parancsot.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Márc 23, 2022 /
 
Kedves kollégák!

Majd ha időtök engedi, fejtsétek ki a véleményeteket kérlek benneteket. Még jobb, ha konkrét gyakorlati tapasztalat is van. Flowcodban melyik az a hőmérő komponens makro, amivel egyszerűen, mégis viszonylag pontosan lehet mérni? Az egszerűségén a program írását értem. Nekem 9-es verzió van, abban van:

BME280;
DHT11;
DHT22;
HTS221;
SHT21;
SHT31;
DS1822;
DS18B20;
LM75B.

A DS18B20-hez még One Wire komponens makró is kell, az még sajna nincs meg.

Elsősorban hőmérőt szeretnék összerakni, 74595-ös, pontosabban 7 segmenses kijelzőkkel.

Köszönöm szépen.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Márc 23, 2022 /
 
Sziasztok!

Floating point értéket hogyan lehet 7 segmensre kitenni? Pl.: 25.3
(#) niedziela válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 23, 2022 /
 
Stringnek kell alakitani.
(#) Elektro.on válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 23, 2022 /
 
Szia!
Nem Flowcode még csak nem is PIC.

Da a BME/BMP 280 szenzorok pontos méréséről beszélgettünk egy másik topic-ban.
Érdemes bele olvasni.

Bővebben: Link
(#) Zoli_bácsi válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 23, 2022 /
 
Elvesztette relevanciáját a kérdés. Sikerült megoldanom, hogy az értéket szorzom 10-el.
(#) Zoli_bácsi válasza Elektro.on hozzászólására (») Márc 23, 2022 /
 
Köszönöm szépen, átolvastam. Kiszűrtem, hogy hőmérésre nem igazán jó. No de helyette van még a Flowcode-ban DHT22 szenzor is. Megpróbálom azzal.

No és innen adódik a következő kérdés, hogy kinek van tapasztalata a flowcode-ban található DHT22-es makró használatával kapcsolatban. Átböngésztem a példaprogramot, kísérleteztem is saját programmal, jó lenne, ha megtekintené hozzáértő ember.

Köszönöm.
(#) Zoli_bácsi válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 28, 2022 /
 
Sziasztok!
Összeraktam drótmalacon a hőmérőt, DHT22-es szenzorral. Ez három féle adatot küld. Első: érték: 0 - ekkor a szenzor rendesen működik. Második: érték: 1 - Ekkor azt jelzi, hogy nincs szenzor bekötve. Harmadik állapot: érték: 2 CRC hiba. Na. Nekem most pont ezt az értéket adja vissza a kontroller felé. Az adatlapot böngésztem, azt találtam, hogy elvileg kell neki legalább egy másodperc, míg feléled a szenzor, mikor tápot kap. A kódban 2s-et tettem. Sajnos változatlan.
Oldjuk meg közösen a problémát, hatha van ötletetek, hogy miért van a CRC hiba. Valamilyen kommunikációs hiba lehet.
(#) kokozo válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 28, 2022 /
 
Szia!
Felhúzó ellenállás van? Mekkora?
(#) Zoli_bácsi válasza kokozo hozzászólására (») Márc 28, 2022 /
 
Van. először 1K, aztán 4K7.

Kipróbáltam a példaprogramot, ott működik minden. Viszont ott LCD a kijelzés, és "String"-et használ a program. Én "Float"-ot használok, mert nekem 7 segment kijelzőm lesz hozzá. A Float visszaad egy tört értéket, pl: 25,4. Ezt szorzom 10-el, akkor ugye 254 és ezt az értéket vezetem a kijelzőre (érték / 100; érték /10 MOD 10; MOD 10) elosztásban, így a kijelzőn megkapom a 25,4-es értéket. A szimulációban megy is rendesen. A valóságban nem.
(#) Bakman válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 28, 2022 /
 
Ilyenkor kell elővenni a logikai analizátort és megnézni az adatvonalakat, milyen eszmecsere zajlik itt-ott.
(#) kokozo válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 28, 2022 /
 
Ha stringben jól olvassa ki akkor miért nem konvertálod át a stringet floattá? StringToFloat$( string )
(#) Zoli_bácsi válasza kokozo hozzászólására (») Márc 28, 2022 /
 
Ezt már megtettem, de sajna CRC van akkor is.

Szterk.: Kivettem a Timer-t a programból. Rögtön beindult a ketyere. Ezek szerint nem szereti a Timer-t (?) Azt pusztán a nyomógombhoz használtam, de a nélkül is elég gyors.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2022
(#) Bakman válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 28, 2022 /
 
Bármilyen megszakítás leállítja a főprogram futását. Amíg kiolvasod a szenzort, tiltsd le a megszakításokat, a kiolvasás után engedélyezd. Hasonló problémába lehet belefutni 1-Wire hazsnálata esetén, már ha az időzítések delay segítségével vannak megoldva. C kód:
  1. INTCONbits.GIE=0;
(#) Zoli_bácsi válasza Bakman hozzászólására (») Márc 28, 2022 /
 
Köszönöm barátom, bár így megszakítás nélkül is teljesen jól működik.
(#) neoone hozzászólása Ápr 11, 2022 /
 
Sziasztok!
A flowcode 8-al lenne egy problémám. Op rendszer ( win10) újrahúzása miatt újra telepítettem a programot és most a compiler opcióknál nem tudok betallózni másik fordítót. Nem aktív a browse gomb. Valami ötlet, megoldás?
(#) Bakman válasza neoone hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /
 
Csak tipp: frissteni a programot.
(#) neoone válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /
 
Ha vásárolt lenne.....
(#) neoone válasza neoone hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /
 
Eddig már eljutottam, csak a hiba leírást nem értem.

flowcode.jpg
    
(#) Bakman válasza neoone hozzászólására (») Ápr 11, 2022 /
 
Itt van egy megoldás. talán neked is működik: Bővebben: Link.
(#) neoone válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 13, 2022 /
 
Eddig jutottam, azt hiszem, hogy most a fordítót nem találja. Tudnál adni egy leírást a pontos beállítási útjáról?
(#) kaqkk hozzászólása Ápr 13, 2022 /
 
Belefutottam egy érdekes "hibába" a flow8 as verzionál . A programban (szépnek tűnt) ezért sok helyen használtam a group ikont , és két napig küzdöttem mire rájöttem hogy fordításnál ettől fagy le a program . 2-3 grouppal még nincs gond de ha több van akkoregyszerűen lefagy a gép fordításnál ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2022
(#) Bakman válasza neoone hozzászólására (») Ápr 13, 2022 /
 
Passzolnom kell, csak a V5-ös verziót ismerem behatóbban.
(#) neoone válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 15, 2022 /
 
Köszi, majd még kutakodom.
(#) Baxi hozzászólása Ápr 23, 2022 /
 
Hi Mesterek!
Tanácsra vagy iránymutatásra lenne szükségem. Adott 2 darab 18F4520-as pic. A 2db mcu között mivel lenne a legegyszerűbb a kommunikációt megoldani flow 5-ben (ami jól is működik a beépített makróival) ? Távolság max 20cm lenne
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Bakman válasza Baxi hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /
 
Ha a vételi makróval trükközöl egy kicsit (lásd itt: Bővebben: Link), akkor az RS232 (UART) egész jól használható.

Mennyi adatról lenne szó?
(#) Baxi válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 23, 2022 /
 
Szia! 11db I/O -nak a jeleit kellene tovabitani. Meg par jelet fogadnia. Megnézem majd a linket amit küldtél.
Köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2022
Következő: »»   350 / 354
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem