Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Futópad
 
Témaindító: duCiel, idő: Aug 13, 2010
Lapozás: OK   30 / 30
(#) Chipmunk1960 válasza szava2002 hozzászólására (») Máj 22, 2021 /
 
Szia, Kézmeleg.
(#) Chipmunk1960 válasza Bagodi hozzászólására (») Máj 22, 2021 /
 
Ezekszerint ez egy 2,5 Hp.s motor, az értékek teljesen jók. Annak a 7,5 A terhelésen, normális.
(#) Bagodi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 22, 2021 /
 
Akkor most mit tegyek?
(#) Chipmunk1960 válasza Bagodi hozzászólására (») Máj 23, 2021 /
 
Szia, A probléma eléggé összetett. Ha jól értettem, a belassulás csak időnként jelentkezik. Ellenőriztél pár pontot, /motor, kártya/ de nem javult. Folytatni kellene a mérést, hibakeresést. Gondolom nem áll rendelkezésre cseredarab, kiszűrni a hiba forrását. Nem tudom milyen időközönként jelentkezik a probléma, illetve terhelés nélkül is tapasztalható? További mérések, tesztek szükségesek. Ellenőrizni a laza csatlakozókat, illetve a forrasztásokat a panelon. Az ROHS forr technológia behozott a képletbe egy megbízhatatlanságot, Idővel a keményebb forraszanyag repedésekre képes a hőtágulás miatt, illetve elemi /mikroszkópikus/ fémszálak nőnek ki belőlle, de ez csak az FPGA technológiáknál okoz problémát. Át kellene forrasztani a panelon a nagyfeszültség körét, 0,8-1mm es 60/40 -es sima ónnal, abban van már elég gyanta. Néha a nagy kondi is hajlamos kapacitás-vesztésre, jó lenne megmérni, / ezzel megint egy gond van, a normál DMM, csak 200µF -ig mérnek/ vagy egy másikat párhuzamosan rákötni, azzal biztosan megvan a kapacitása. Ha a µController nem hibásodott meg, akkor elméletileg javítható minden hiba. Ilyen tipusú futópadban, csak valamilyen elektronikai hiba miatt ment még tönkre a µC. Mérővezetéket kellene forrasztani a 320V DC -re s nézni, mi történik, mikor a hiba előáll, illetve a motorvezetékre.
(#) Horvath65 hozzászólása Máj 24, 2021 /
 
Üdv a csapatnak! Egy Brother GB6400 típusú futópad hibát jelez, a hiba: "LUBE". A forgalmazó semmilyen leírást nem adott, mi magunktól és a YouTube segítségével okosodtunk. De most ez a jelzés feladta a leckét. Csak Cseh manuált tudtam lefordítatni a google-val. A fordító szerint: "LUBE villogó felírat jelzi, hogy a futópad alatt nincs elég olajozott lemez" A lemezt tegnap olajoztuk, de a hibakód csak ma jelent meg. Nem értem. Mivel érzékeli az olajozottságot? A motor és a meghajtott szíjtárcsa között, jobban mondva a meghajtott tárcsát figyeli egy szenzor, a tárcsában van egy fém korong(mágnes?). Ma szétszedtem a készüléket és a szalag dobokat letakarítottam és újra olajoztam. Kérdésem, hogy hogyan lehet kiírni az agyából a hibaüzenetet?
(#) Chipmunk1960 válasza Horvath65 hozzászólására (») Máj 25, 2021 / 1
 
Szia, Nem ismerem ezt a fajta padot, de szerintem csak egy számláló van benne. A mágnes, és a reed-relé a sebesség érzékelő. Én is cak a cseh leírást találtam, amit mellékelek. Az egyikből sikerült kihámozni, habár a cseh nyelvtudásom annyira terjed ki, hogy nem halok szomjan a kocsmában. Eljárás a LUBE figyelmeztető jel törlésére a kijelzőről - ez az eljárás csak a következő esetben használható
az öv kenése és az olaj szétterítése a futópad felületén:
1 / Kapcsolja be a gépet úgy, hogy eltávolította a biztonsági kulcsot a kezelőpanelen található gombon kívül
2 / Nyomja meg egyszerre az INCLINE UP + INCLINE DOWN gombot a kezelőpanelen
ne a fogantyúkon tartsa egyszerre a gombokat és helyezze be a biztonsági kulcsot
3 / Helyezze be a biztonsági kulcsot a panelre, és várjon kb. 2 másodpercig.
4 / A feliratnak el kell tűnnie, és az öv készen áll a további használatra.
Üdv: Mike
(#) Horvath65 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
Köszönöm szépen. Elnézést a késői válaszért. Megpróbáljuk és majd megírom mire jutottunk.
(#) Digger57 hozzászólása Jún 9, 2021 /
 
Sziasztok!
Használtan vettem egy német gyártmányú, Daum ergo_run Prémium8 futópadot.
Némi mechanikai felújításon esett át, kicseréltem a repedt MDF szerű futólapot rétegelt lemezből készültre, hogy nagyobb teherbírású legyen.

Találkozott valaki már ezzel a típussal?
Szeretném frissíteni a linuxos oprendszerét, de semmi információm nincs róla.
Van rajta LAN csatlakozás is és nem tudom, hogy azon keresztül is lehetséges e frissíteni, vagy csak SD kártyával. A menüben több helyen kér jelszót, amit sajnos nem ismerek.
Abban bízok, hátha van már magyar nyelv is az újabb oprendszeren.

Tud valaki segíteni?

Egy videóban láttam, hogy egy lakatfogóval ellenőrizték a benne levő motor áramfölvételét. Innen jött az ötlet, hogy esetleg érdemes lenne egy fix, folyamatosan látható műszerrel ellenőrizni a terhelést és abban bízok, hogy esetleg figyelemmel lehetne kísérni azt is, hogy mikor szükséges a hevedert megkenni.
(#) Horvath65 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 13, 2021 /
 
Helló! Köszönöm a segítséget. Teljes siker!
(#) colie75 válasza Bagodi hozzászólására (») Jún 14, 2021 /
 
Szia. Pont ezzel a hibával küzdök én. Sikerült megoldani a problémát? Ha vissza olvasol megosztottam egy linket a futópadról. Még nem tudtam eldönteni, hogy a vezérlés, vagy a motor a rossz. Én Fejér megyében lakom, esetleg egy tesztelésre összejöhetnénk, elvinném a vezérlést és a motort, hátha kiderülne melyik egység a rossz.
(#) Chipmunk1960 válasza colie75 hozzászólására (») Jún 16, 2021 /
 
Hello, Ez a "keresztpróba" jó ötlet, de lehet típushiba is, akkor viszont nem hoz értékelhető megoldást. Egyik másik motorral való tesztelést javasolnám. Volt nálam egy gyártó morotja, 20 gépből 15 -ben ment tönkre.
(#) colie75 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 17, 2021 /
 
Lehet abban valami, hogy ez tipus hiba lehet, mert most is láttam hirdetni ilyen futógépet hasonló hibával. De legalább az lenne jó kideeíteni, hogy melyik egység a rossz.
(#) csferi hozzászólása Aug 27, 2021 /
 
Sziasztok !
Van egy régóta nem működő futópad. A jelenség: A bekapcsolás után a kijelzőn látszólag minden rendben van / méri a pulzust ha fogom../ , de a start gomb megnyomásakor a hibakódokat szépen folyamatosan egymás után kiírja................ és nincs tovább!
Egy 2003-as kínai gyártmányú. A motort akutőltővel próbáltam - egyenletesen forog.
Ha valakinek van ötlete szívesen fogadom

Futópad.jpeg
    
(#) Chipmunk1960 válasza csferi hozzászólására (») Szept 1, 2021 /
 
Szia, A motor ismerős, de az alsó panelról rakjál már fel fotót.
Következő: »»   30 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem