Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitárerősítő
 
Témaindító: Stefan, idő: Máj 1, 2006
Lapozás: OK   53 / 55
(#) Dióda válasza Gafly hozzászólására (») Jún 14, 2021 /
 
Köszönöm az infókat. Sajnos a vásárolni kívánt gitárról előre nem tudok semmi infót így ténylegesen ha meglessz akkor tudunk bővebbet.
A végfok doboz hangszórók sőt minden megvan csak össze kell tenni. Kivétel az előerősítő mert az várat a gitárra.
(#) jani1987 válasza Dióda hozzászólására (») Jún 14, 2021 /
 
Egyszerű előfoknak meg kell tegye egy J201-es fetes fok is. A többi jöhet utána.
(#) Gafly válasza Dióda hozzászólására (») Jún 14, 2021 /
 
Azzal meg várd meg a gitárt szerintem.
(#) teddysnow válasza Gafly hozzászólására (») Jún 15, 2021 /
 
Nekem amíg nem volt gitárom, úgy próbálgattam az erősítőt, hogy youtube-ról szedtem le tiszta gitárhangot és 10-100mV között, mp3 lejátszóból adtam az erősítő bemenetére. Kb lehet hallani, hogy mi fog szólni a hangszórón.
(#) jani1987 válasza teddysnow hozzászólására (») Jún 15, 2021 /
 
Emlékeim szerint kötöttem már direktbe gitárra fejhallgatót. Nem egy high end minőség.
(#) attilan válasza Alied hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 7
 
Sziasztok
Én egy Capri 6401 radióból indúltam ki. 2 év után ez lett belőle
(#) attilan hozzászólása Okt 25, 2021 / 1
 
Közben átesett némi változtatásokon, kapott egy NTE2973 tápfesz variátort, és egy lábkapcsolót amivel két beállítás között lehet váltani. Közlöm a jelenlegi rajzot
(#) Alied hozzászólása Ápr 24, 2022 /
 
Sziasztok!

A napokban került hozzám egy Vision GW-25R kombó, ami nem hajlandó bekapcsolni. Nem tűnik leharcoltnak a belseje, viszont fogalmam sincs merre kezdjem keresni a hibát. Esetleg tudnátok tippeket adni hol kezdjem? Elég amatőr vagyok az ilyen dolgokban, de szeretném kicsit jobban megérteni ezeket a cuccokat, ezért is szeretném amit lehet magam megcsinálni, hogy kicsit tanuljak is
(#) Longa György válasza Alied hozzászólására (») Ápr 25, 2022 / 2
 
Szia! Sorrend: kap tápfeszt hálózatról? Hálózati trafó után van váltófesz? Egyenirányítás után van egyenfesz? Hangszóró ellenállás mérés!
(#) Alied hozzászólása Ápr 25, 2022 /
 
Szia! Ma szétszedtem, belenéztem. Biztosíték rendben volt, viszont a trafóból már semmi nem tudtam mérni, úgyhogy ott lehet a hiba. Volt olyan rendes a gyártó, hogy kizárólag kínai jelekkel feliratozta a trafót, úgyhogy egyelőre fogalmam sincs milyen típusú lehet

Most próbálok találni valakit Veszprém közelben aki tudna segíteni, vagy aki jobban ért hozzá, és ér neki annyit, hogy megszabadítson tőle és kezdjen vele valamit

De egy korábbi erősítőmmel már jártam ugyanígy, az viszont egy komolyabb kategóriás szerkezet volt, így nem sajnáltam rá a szervíz árát, itt viszont tartok tőle, hogy "többe kerülne a leves mint a hús".

Köszönöm a segítséget
(#) granpa válasza Alied hozzászólására (») Ápr 25, 2022 / 1
 
Kérdezd meg a márkói ("Electronix") kollégát, hátha tud segíteni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2022
(#) Alied válasza granpa hozzászólására (») Ápr 25, 2022 /
 
Köszönöm, írtam neki üzenetet.
(#) tothbela válasza Alied hozzászólására (») Ápr 25, 2022 /
 
Ha már szétszedted, lefotózhattad volna a belsőt. Ezek az olcsó kombók nem bonyolultak, ki lehet deríteni miféle traffancsot igényel. Más baja is lehet, de először meg kell állapítani hogy milyen tápon jár. Ha mondjuk valami LM 5 lábú IC a vége, akkor vélhetően 2X25-33 VDC lehet a táp, ami 2X18-24VAC trafót jelent. Valószínűleg találsz benne két nagyobbacska elkót, ezek 2200-4700µF közöttiek, és 25-35, esetleg 40V feszültségűek. Ezek is behatárolják az alkalmazott tápfesz nagyságát. A végfok rész lehet diszkrét is, de először lássuk a képeket.
(#) szendi001 hozzászólása Szept 30, 2022 /
 
Sziasztok! Találtam ezt a projektet: gitárerősítő. Rendeltem hozzá pár nyákot. Amit tud, reverb, torzító és kb 70 watt a végén IC ből. Éppen ma állok neki, ha valakit érdekel megmutatom pár képen hogy halad.
(#) konyak6 hozzászólása Okt 30, 2022 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Kaptam egy Ampeg B2-RE-t. A biztisíték elfüstölt. Valaki már járt benne. Van néhány elégett ellenállás. A trafó ép + - 54 V. IRFP9240, IRFP240 van benne. Nem találtam hozzá kapcsolási rajzot. Elektroncsövekkel elvagyok, de MOSFET-ekkel még nem vol dolgom. Hol kezdjem a hibakeresést?
Előre is köszönöm!
(#) CHZ válasza konyak6 hozzászólására (») Nov 1, 2022 /
 
FET ellenőrzésével kezdheted, szerintem lesz zárlatos közöttük.
(#) konyak6 válasza CHZ hozzászólására (») Nov 1, 2022 /
 
Szia!
8 FET-böl 7 minden irányba zárlatos. Van három 0,47 Ohm 5W ellenállás amin kOhm-okat mérek. A két 47 Ohm 1/4W elégett ellenállás rendben van, de cserélem öket. Illetve találtam egy diódát, amit még be kell azonosítanom.
Rendeltem új FET-eket, ellenállásokat. Remélem hamar megérkeznek.
(#) teddysnow hozzászólása Feb 11, 2023 /
 
Sziasztok,
Abukodonozo cikke alapján építettem egy erősítőt. Annyi különbséggel, hogy trióda, gain poti, trióda, háromsávos hangszín, hangerő, EL84. Mivel első csöves erősítőm és csöves erősítőt még közelről sem láttam, így volt egy kis amatőr félreértés az első indulással, amit eltekintve elsőre működött.
A kérdésem az lenne, hogy az EL84 disszipációja max 12 Watt, nálam 10. Mit okoz kivezérelhetőségben, kimenő teljesítményben? Valamint a maximális anód árama (kb.) 50mA, nálam így 32. Ez is mire van hatással hang szempontjából?
(#) Gafly válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 11, 2023 / 1
 
Szerintem hagyd a fenébe (emiatt ne aggódjál), ugyanakkor örülök hogy sikerül működő cuccot készítened.
(#) teddysnow válasza Gafly hozzászólására (») Feb 12, 2023 /
 
Köszönöm, ha bekerül a dobozba megmutatom kívül, belül. De bennem azért ott motoszkál, ha lehet állítani, akkor miért és mire hat?
(#) jani1987 hozzászólása Márc 4, 2023 /
 
Üdvözlet. Találkozott már valaki ezzel a típussal? A hangszín résznél elengedett a forrasztás ezért nem szabályzott. Javítottam. A tremolo résznek nem tudom hogy kellene működnie. Van tipp?
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2023
(#) teddysnow válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 5, 2023 / 1
 
Sziasztok,
elkészült. Az előlap adott egy kis fejtörést, mert az egész sasszi horganyzott lemez és az öntapadós fóliák nem ragadtak rá. Két félét is kipróbáltam. Aztán eszembe jutott, hogy maradt még egy kis Korant rozsdaátalakító. Azt írja, hogy alapozóként is használható. Lekentem két rétegben és erre már könnyen fel lehetett ragasztani a fóliát.
(#) Hx-2 válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
Kapcsolást és hangmintát tudnál feltenni?
(#) teddysnow válasza Hx-2 hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
Kapcsolás. Az előfokcső PCC189, mert ez volt itthon. A végcső EL84. Hétvégén próbálok hangot is felvenni.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2023

amp.JPG
    
(#) szendi001 válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Bővebben: Link Így áll a jelzett áramkör. Sajnos lassan halad, de majd teszek fel hang anyagokat.
(#) szendi001 válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Szép munka! Igazi szív van az építésében, látszik az egészen!
(#) teddysnow válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Köszi, felvettem a hangját, már csak a nagyon béna részeket kell kivágni belőle.
(#) Honda130 hozzászólása Jan 3, 2024 /
 
Üdvözlök mindenkit!

Lányomnak tavaly vettünk egy Peavey Envoy 110 gitár kombót. Pár használat után arra lettünk figyelmesek, hogy egy idő után elhalkul, majd lehet hogy később visszajön a hang. Garanciális volt,
így visszavittük a boltba, ahonnan tovább küldték javításra a forgalmazóhoz. Több mint két hónapig volt távol a kombó, végre visszaadták. Elvileg megjavították, gyakorlatilag(igaz hogy egy hónap után próbáltuk csak) már az első használat után újra ugyanaz a probléma. 10 perc kimondottan halk használat után egyszerűen elhalgat. Egyáltalán nem jön belőle hang.
A csavarjain látszik, hogy valaki kivette őket, mert a kereszt hornyos csavar közepe fényes. Tehát valamit próbáltak vele csinálni, de mára kiderült, hogy sikertelenül. Kicsit gondban vagyok. Legszívesebben újra visszavinném, de megint két hónapig legyen náluk, megint valaki szedegesse szanaszét, lehet hogy szakszerűtlenül és ki tudja meddig lesz jó? Egy új készülék.
Szerintem a vékfokan lévő hővédelem old le, mert fél óra után újra szól az erősítő. (Most próbálta a lányom. Azt mondja, ezúttal nem szól. Igaz, hogy nem telt el még túl sok idő) De miért old le? Rosszak a végfokok? Ha rosszak, de valamit javítottak, akkor hogy nem jöttek rá a hibára?
Tanácsot várnék. Mit kéne csinálni? Legszívesebben újra visszavinném és valahogy visszacsinálnám ezt a vételt. Lehet rajta valamit nézni? Mérni? Van valami jellemző hibája ezeknek a gitár erősítőknek?
Volt hogy javítottam már hasonló eszközt. Műszerem van, forraszó állomásom és egyéb dolgaim vannak. Ha valaki segítene, hogy mit kéne mérni, akkor pár dolgot meg tudnék mérni. Más kérdés, hogy mennyire bonyolódnék bele egy garanciális készülék javításába.
Előre is köszönöm ha bárki hozzáértő pozitívan áll a kérdéshez!
(#) Massawa válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 4, 2024 1 /
 
Ha még gariban van akkor ne=nagyon nyulj hozzá, vidd vissza és probáld kicseréltetni.
(#) Honda130 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 4, 2024 /
 
Hát. Szerintem is ez lesz. Holnap viszem vissza.
Következő: »»   53 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem