Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   307 / 733
(#) shalafi.66 válasza zozz12 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Azért annyira nem olcsó ez, amennyire rossz. MNC hszeket jobb hanyagolni, azon az áron találsz jobbat is.

Hogy melyik éri meg? Nem értem, mit szeretnél kérdezni. Szubbal és anélkül is lehet jó rendszert építeni. A .1 újabb egy hibalehetőség, és saját erősítőt+szűrőt igényel. Általában a kényszer szüli a 2.1 megoldásokat, ott, ahol nem fér el a lehallgató helyiségben két olyan hangsugárzó, aminek önmagában is elegendő a méyltartománya.
(#) Kovidivi válasza zozz12 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Ez az igényektől függ. Ha elviselik a közeledben élők a mélyláda hangját, akkor 2.1, viszont ha rendes sztereó hangdobozaid vannak, amik mélytartományban is jól szólnak, akkor felesleges a mélyláda. Nekem volt mélyládám is, de az már túlzás volt a szobámba, nélküle is van bőven mély, és még így sem hallgathatom bármikor nagyobb hangerőn... A pár év múlva épülő házamban a "moziszobában" biztosan lesz mélyláda, így olcsóbban, és egyszerűbben fel lehet építeni egy 5.1-et, és jobban is állítható, szebben is szól, nem 6 hangszórónak kell a mélyet megszólaltatnia, így nem lesz annyi kioltás sem mélytartományban. Haveromnál nagyon elrontja a hangképet, hogy az álló dobozai is próbálnak valami mélyet nyomni, meg a mélyláda is, de a fázisokat nem nagyon lehetett összehozni...
Hangszóróra reagálva: én megpróbálkoznék ennyi pénzért egy 31cm-es H2000-es hangszóróval, 140W terhelhetőség, 92dB. Inkább ez, mint mnc... Bővebben: Link
(#) shalafi.66 válasza Directors hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Úgy látom, 1"-os menetes kell hozzá, de konkrét ötletem beszerzésre nekem sincs.
(#) ptesza válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Csak 3 útban használható , inkább valami max 20 cm -es hangszórót kellene keresni. Egy magsassugárzó mellett a mélyközép hszek nagy része jól használható 2 útban is.
(#) Directors válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Nem nagyon tudtam normális dobozt tervezni.Elég kicsi ez.Ez így már sok lenne? 30cm mély,38cm széles és 55cm magas. 63liter durván.
Ha ez így nem jó akkor tudnál nekem tervezni egy dobozt?
Illetve milyen hangváltóra lenne szükségem? Gondolom itt is célszerű lenne azt is építeni.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Nem is mélyközépnek gondolta ő, hanem szubnak. Bár a 31-est is lehet kétútban használni, de akkor vagy a SEAS Exotic magasa, vagy egy tölcséres kell mellé.

A kis XT akármilyen 20 centishez már nem jó (bár a H2000 mélyközepeihez még épp határeset), mindenképp 3000-3500 fölött kell váltani. Nagyobb hangszóróhoz inkább a DX25TG javasolt, ami ugyanennyiért kapható a H2000-nél, ráadásul én válogattam párba, tehát biztosan egyformábbak a nagyátlag Peerless hangszóróknál.
(#) JackHammerMTX hozzászólása Szept 5, 2010 /

Sziasztok!!
Segítség kéne egy JBL 40cm-es 6.000W.os hangszórónak ládát készíteni.Én nem egyszerű ládára gondoltam, amit a net ír.valami jobbat, amit jobban kiadja a hangot!!Tudtok segíteni??

Kössz!! Gábor
(#) nikolatesla válasza JackHammerMTX hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szia!
Kültérre kel vagy beltérre?
(#) Zupp87 válasza JackHammerMTX hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

És még egy fontos kérdés: mi a hangszóród pontos tipusa? Talán vannak a neten hihető T-S paraméterek róla. Vagy ha tudod a tipusát, talán a gyár által javasolt doboztervet is találsz. Egyébként kíváncsi vagyok a hangszóró kialakítását, hogyan is vezeti el azt a hőt, amit a 6000W-nak a 99,5%-a kelt a csévén (feltéve ha van 90dB érzékenysége, mert ha annál kevesebb, akkor még többet fűt el).
(#) nikolatesla válasza Zupp87 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Itt egy oldal alul vannak doboz tervek.
Csak meg felelően kel méretezni.
Szerintem csak el írta mert a JBL az nem gyárt 6kW-osat. 600W esetleg.
Az MTX ami max 2kW szórót csinál. De abból sem hiszem,hogy az egész országba egy is van belőle. 50cm subwooferés kb 100kg :eek2:
(#) Zupp87 válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Idézet:
„Csak meg felelően kel méretezni.”

Ha a gyár ajánl doboztervet, és ez a gyár a JBL, valószínűleg gondolt a felhasználási területekre, kompromisszumokra, szóval ebben az esetben csak építeni kell, méretezni nem. De nem biztos, hogy a JBL tervei is törekednek a szakmai maximumra, bár úgy gondolom, hogy a SAL füzetnél azért komolyabb dologra számíthatunk egy JBL tervben Ha meg méretezni akar, akkor mindenképp kellenek valós T-S adatok, vagy ha nincs hihető, akkor bíz' mérni kell.
(#) shalafi.66 válasza Zupp87 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Azért én általában a saját elképzeléseim szerint méretezek. A JBL ajánlatai inkább autós tervek, cél, h. minél hangosabb/terhelhetőbb legyen.

A T-S paraméterekhez egyébként tartják magukat, azt nem kell mérni.
(#) shalafi.66 válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Jön a fűtési szezon? A legnagyobb hőtárolós kályha pont 6kW.
(#) nagy_david1 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

3 fázisú hangszóró biztos
Mellesleg a pio hangládám nekem is végül készülőben van és azt mondták kb jövőhét végére lesz meg. Ennek az asztalosnak viszont csak 1,8-as mdf-je volt. Merevítést kértem bele úgy, hogy remélem nem veri szét a dobozt majd a szörny.
(#) Zupp87 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

[OFF]6kW mondjuk AB osztállyal kivitelezve (de a D osztály idején ennyi sok wattnál kinek jut ilyen marhaság az eszébe, hacsak nem nekem ) felvenne vagy 9-10-et a hálózatból.. és akkor még ha 3fázisúra is tekerem át faterom bitang hegesztőtrafóját neki, nem bírná a három 10A-es kismegszakító De ha már fázom és fűteni akarok, építek kevesebb wattra A osztályt
(#) nagy_david1 válasza Zupp87 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

De én a hangszórót magát írtam 3 fázisúra Légkalapácsnak első osztályú. Mellesleg megnéztem a JBL professzionális legfelső kategóriás hangszóróit koncertezéshez és 800W. Mellesleg 40cm-s hangszóró se nagyon létezik, mármint nem inkább 38cm-s? Igaz minden cég máshonnan számolja így van akinél a membárn széltől szélig van akinél kosár szélétő szélig van meg a méret. Érdekes.
(#) Zupp87 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

[OFF]Három tekercses talán.. hálózati 3x400V-ra ki a fene köt hangszórót Mondjuk 3 tekercs esetén fűteni tökéletes.. csillagba kapcsolva.. ugyanis az egymástól 120 fokkal eltolt feszültségek olyan áramokat indítanak (persze ha a tekercsek komplex impedanciája 50Hz-en egyforma, ezáltal a cosfi is..), melyek által keltett mágneses erők eredője nulla.. membrán nem mozog, de azér' fűt /juuj.. már nagyon beteg kezdek lenni /

És mielőtt bárki hülledezne.. láttam már három tekercses hangszórót. A Cambridge Soundworks követte el egy Creative S750 sub-ban.
(#) nikolatesla válasza Zupp87 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Hát igen mert az átlag azt mutatja,hogy autós hangszórót szereznek be az emberek.

Az oldalt nem sikerült linkelni de itt van még egyszer.a lap alján
(#) shalafi.66 válasza Zupp87 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Drága a réz, de ha valaki megfizeti, annyit tekernek a lengőcsévére, amennyit csak akarsz.

Mert többek között azokkal lehet mélytartományban valamit elérni, ha van mögöttük egy jó erősítő.
(#) nikolatesla válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Ez igaz!
De azért a hangszóró minősége is fontos. Már egy Reflex(Ukrán) hangszóró is jó minőségű hangot ad. És ez nem is olyan esze vezet drága mint pl a Garry,JBL...
Nem is lehet egy tda2030-cal hajtani jó subot. Láttam én már olyat a Garry Thunder ládát td2030-cal hajtotta.

A publikus ládaterv szintjéhez pont passzol a 2030.
Én nem tudom milyen a jó minőségű hang, de a Reflex hangszórók mélytartományban alig szólnak, és a lengőrendszerük elég nagy hibákkal küzd.
(#) nikolatesla válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Nekem anno a Reflex be vált a mély tartományban. Bár akkor zárt ládában használtam. Inkább a hő elvezetése ami nem méltó hozzá.Fel melegszik aztán meg se jobbra se balra nem megy a hő.
Azt hiszem 15R400-as volt.
(#) shalafi.66 válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Hát érdekes, mert zártban aztán 100Hz alatt egyáltalán nem szól.

Én kb 150.200Hz-el hajtottam és viszonylag jó volt a hangja.
De egyik ismerősöm hangtechnikus de ő is Reflex hangszórót használ kültérre és az is nagyon jól szól. Ő Rutse ládákat alkalmaz 8db-ot.
(#) shalafi.66 válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Hát jó, de az nem mély.

A nagyon jót nehezen tudom értelmezni, ettől függetlenül megvannak a korábban jelzett problémái. Szerencsére már nem, vagyis csak alig gyártják, mert maga a Reflex is rájött, hogy Beymával jobban jár PA hangszórók terén.

annyira nem vagyok képben a céggel. Anno vettem használtam mert jó ár volt. Szórakoztam vele aztán kuka mivel mondom nem a legjobb a hőelvezetése ami meg is látszott. De azért a mágnese jó lesz még valamire
De hangszórót abból már nem lehet ki hozni mert bele éget a tekercs. Pedig szép nagy 20cm átmérőjű mágnes.
Majd mostanság akarok hangfalat építeni. Valami jó kis széles sávút csöves cucchoz.
(#) JackHammerMTX válasza Zupp87 hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Hallod én nem értek hozzá.Küldjek képet róla???Most hozzák be majd Európába!!!
(#) JackHammerMTX hozzászólása Szept 8, 2010 /

Sziasztok!
Senki nem tud hát segíteni nekem egy JBL 6.000W-os hangszórót beépíteni ládába???Nagyon kéne a segítség!!!
(#) shalafi.66 válasza JackHammerMTX hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

watt alapján nehezen.
Következő: »»   307 / 733
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem