Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házi feladat elmélet - tételek
 
Témaindító: zenetom, idő: Feb 21, 2008
Lapozás: OK   39 / 39
(#) pucuka válasza holex hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
Érdekes. A kérdéseket olvasva az az érzésem, hogy aki feltette fordítva ül a lovon.
A jel/zaj viszony a "végtermék" ezt hasznosítod. minél nagyobb, annál tisztább, jobban használható a végtermék, az információ. A jel/zaj viszony növelése érdekében használunk modulációs módszereket, kódolásokat.
Minden információ átviteli közegnek megvannak a maga sajátosságai, sávszélesség, saját zaja, belső, és külső zavarok. A sávszélesség az egységnyi idő alatt átvihető információ mennyiséget meghatározzák, a többi jellemző csökkenti.
Az egységnyi idő, és sávszélesség alatt átvihető információ mennyiségét lehet növelni a különböző modulációs eljárásokkal, az átvitt információ biztonságát (érthetőségét) lehet növelni az információ tartalmának, az átviteli közeg tulajdonságainak megfelelő kódolási eljárással.
A kérdésekből az sem derül ki, hogy analóg, vagy digitális , vezetékes, vagy vezetéknélküli átvitelről van-e szó. A vezetékes átvitelnél sem mindegy, hogy milyen az átviteli média, szimmetrikus, aszimmetrikus, alapsávú, vagy vivős, vagy éppen fénykábeles.
Természetesen a kiválasztott eljárásnak kell megfelelnie az adóknak, és a vevőknek is.
Ennek fényében jöhetnek a további kérdések.
(#) david10 hozzászólása Okt 31, 2019 /
 
Sziasztok,
A Karnaugh diagrammal hogyan lehet egyszerűsíteni?
(Lehetőleg) magyar nyelvű leírást tud-e valaki küldeni?
Előre is köszönöm!
(#) Hp41C válasza david10 hozzászólására (») Okt 31, 2019 /
 
(#) david10 válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 1, 2019 /
 
Köszönöm, a táblázatba betudom írni az értekeket, de onnan tovább még az általad csatolt fájl elolvasása után se sikerült rájönnöm a megoldásra.
(#) Hp41C válasza david10 hozzászólására (») Nov 1, 2019 /
 
A Karnaugh tábla peremezése Gray kód szerint történik, így az egymás melletti rubrikák között 1 bemeneti változás van csak. Ez érvényes a sorokra és az oszlopokra is, de még abban az esetben is, ha egy sor vagy oszlop utolsó és első tagját nézzük.
Ha egymás melletti egyesek szerepelnek egy sorba vagy oszlopban, a kimenet értéke nem függ attól a bemenettől, ami a peremezésben megkülönbözteti a két rubrikát. Ez a gondolat tovább is vihető minden olyan csoportra, ami egymás mellett van és 2 valamely hatványának megfelelő számú 1 -es bejegyzést tartalmaz. Ld. az idézett dokumentum 7. oldalát.
(#) levaitamas hozzászólása Jún 11, 2020 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi feladathoz:
Adott egy BE gomb, amit megnyomva azonnal felgyullad egy izzó, majd x másodperc elteltével a második, majd megint x másodperc elteltével a harmadik is. Mindaddig világítanak, amíg a KI gombot meg nem nyomom. Ekkor a harmadik izzó azonnal elalszik, majd y másodperc elteltével a második, majd y másodperc elteltével az első is.
Ezt a feladatot relékkel és időrelékkel kell megoldani. Ennek megvalósításához szeretnék némi támpontot kérni.
(#) Bakman válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 11, 2020 / 1
 
Relé, Be és Ki gomb, öntartásban. Első relé "kimenete" megy az első izzóra és az első időrelé vezérlő bemenetére. Az első időrelé (tulajdonképpen második relé) kimenetére megy a második izzó és a második időrelé vezérlő bemenete. A második időrelé kimenetére pedig a harmadik izzó megy.

Az időreléket meghúzás és ejtés késleltetés üzemmódba kell kapcsolni, 'y' időt beállítva rajtuk.
(#) levaitamas válasza Bakman hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Készítettem egy durva skiccet, így gondoltad? Létezik olyan időrelé, ami egyszerre tudja a meghúzást és az ejtést is késleltetni?

Névtelen.png
    
Következő: »»   39 / 39
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem