Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   94 / 95
(#) 13_Balu50 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Szept 25, 2019 /
 
Fentebb írtad, hogy megy a ventillátorod, alaposabban átnéztem a belinkelt kapcsolást, ha jó a tiédhez, akkor a teljesítménytrafó megy mert , ha nem menne nem volna a ventillátornak tápfeszültsége. Viszont ha megy akkor a vezérléssel és az IGBT-el nem lehet gond, valami védelem tilthat csak be, a kapcsolási rajz szerint kellene lennie benne egy LM324 IC-nek ott, vagy azzal kapcsolatban kellene véleményem szerint a hibát keresni, javítsatok, ha nem jó a gondolatmenetem.
(#) l_atti válasza Imi69 hozzászólására (») Szept 25, 2019 /
 
Szia Imi!

Egy barátom is ilyen gondal küzd, sikerült megtalálni mivel volt a gond, ha még emlékszel esetleg?
(#) version válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Szept 26, 2019 /
 
Köszi a választ.
A ventilátor a megszokott nagy fordulaton forog.
Nem látok LM324 IC-t.
Talán mégsem jó a rajz a domtool 4-hez.
Tavaj csinált olyant az inverter, hogy hullámzott a ventilátor
fordulatszáma.
Levettem a burkolatot kifújtam a port.
Visszaállt a fordulat a normál üzemmódba.
A melegedést mutató led nem világított.
Más furcsaság nem történt.
(#) 13_Balu50 válasza version hozzászólására (») Szept 26, 2019 /
 
Igen lehet hogy nem jó hozzá, de az is lehet, hogy a hütőborda takarja el.
A panelon látok egy kisebb trafót, lehet az biztosítja a feszültséget a ventinek.
(#) hulala válasza version hozzászólására (») Szept 26, 2019 /
 
A Domtool 4 a GYSmi 160 klónja.
(#) 13_Balu50 válasza hulala hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Igen ebben már megtalálható az a 18 lábu ic mikro-kontrollel, ami a képen látható a potméternél. Ebben már a ventillátor tápfeszültségét sem a főtrafó adja, hanem külön segédtrafó, így a fentebb írt gondolatmenet már nem állja meg a helyét.
(#) hulala válasza version hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Mielőtt leszereled a SMI panelt előtte alaposan mérjél párszor mert szereléskor sérülni szoktak a panelra csatlakozó csavaros kötések. Lásd a mellékelt képen.
(#) hulala válasza hulala hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Majd készítek közeli fényképet a SMI panelról (amely nincs szilikonnal leöntve) és arról már több mérési pontot be tudsz azonosítani.
(#) 13_Balu50 válasza hulala hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Reménykedjen, hogy nem ezzel a résszel lesz a gond, mert ezeket leszedi, és visszarakni nagyon macerás, plusz a 8 távtartót visszaforrasztani központba, hogy illeszkedjen a főpanelra az se lesz semmi.
(#) hulala válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Pedig gyakran a szekunder oldali diódák adják meg magukat de előfordul a hálózati egyenirányító dióda hibája is. Amúgy óvatosan le lehet venni az SMI-t úgy is, hogy nem tekered le a rézfóliával együtt a forrasztott távtartó anyát csak kis vékony kulccsal rá kell tartani mikor meglazítod a csavart. Dehát ezek hibáit könnyű kimérni még a szétszedés előtt.
(#) 13_Balu50 válasza hulala hozzászólására (») Szept 27, 2019 /
 
Nekem egy forrasztott távtartó sem jött le egy hasonló modul levételekor, viszont az IGBT- cseréjénél már a hőtől igen, nehéz volt pontosan a helyére visszailleszteni, hogy pontosan illeszkedjen a főpanelra. Nekem az IGBT-k szálltak el 6db -ból 5db, és a hozzá tartozó védődióda. Igaz ez volt az első ilyen jellegü javítás, nem szeretném mégegyszer cserélni őket.Talán egy picit túl melegitettem a panelt, gyakorlat teszi a mestert, de ha lehet inkább kihagynám.
(#) hulala válasza hulala hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Talán még ez a rajz is használható az SMI "megértéséhez".
(#) Chipmunk1960 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Az első gyári sorozat nekem is elszállt benne, cseréltem, párba-válogattam, ez még FET -es, azóta vígan viszi a 200A-t. Ha jó minőséget raktál bele, nem lesz gondod tovább vele.
(#) 13_Balu50 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 28, 2019 /
 
Igen itt vettem, egy fórum tagtól vagy 20-30 db-ot és erősebbet G10N60 helyett G15N60 ment bele. Azóta rendben megy nem volt vele gond.
(#) erbe hozzászólása Okt 17, 2019 /
 
Van egy Gismi 131 Inverter rajzom, de az szerint a lágyindító rész minden mástól független és 2 tranzisztor működteti. Amit hoztak, az kicsit bővebb, lóg a tranyókon egy ICce, ami kirobbanó sikert ért el. Ami még látható a felső sor jeleiből, "7...TE05M6". Alatta a gyártás dátuma, 9107.
Emiatt aztán nem indul, se lágyan, se keményen.
Találat akad ezrével, csak még nem jöttem rá, mit művel. 7FLITE05.. Nem találok egyező adatlapot.
(#) 13_Balu50 válasza erbe hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
Vissza kéne rajzolni az IC körüli rész kapcsolási rajzát. Nem irtad hány lábu , ha 6-8 akkor akár lehet egy dupla FET is vagy bármi.
(#) Chipmunk1960 válasza erbe hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
Szia, Ha egy égővel előtöltöd a kondikat, majd direktbe a lágy-indítót, azért indul a masina?
Szerintem egyszerűbb, ha összedobsz 555-ből egy 2 sec-es időzítőt, mint fejtegetni.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2019
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
Közben megtaláltam az Alibabán a 7FLITE05-ös IC-t. Mikrovezérlő (MCU), azaz felejtős, kivéve ha valaki tud adni felprogramozottat.
Ha már van benne egy mikrovezérlő, akkor az nem csak a lágyindítót fogja kapcsolgatni, hanem egyéb dolgokat is. Hiába is fejteném vissza a rajzot.
(#) Chipmunk1960 válasza erbe hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Szia, Pont ezért kérdeztem, hogy különben működik-e? Az Alie..n vannak komplett panelek nézz körül, hátha találsz belevalót. Pont ez a bajom a futópadokkal is, ha repül a chip, az egész panel kuka, vagy donor, mert sehol nincs felprogramozott. Ott ráadásul 2 dolgozik master/slave módban, 2 vonalas soros porton kommunikálnak. Esélyem sincsen, hogy a kódot visszafejtsem Itt nézzél szét.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
(#) Keszi78 hozzászólása Okt 20, 2019 /
 
GYSmi 131 javitás, tönkrement az inverterem, kimeneti részen - 0,3 V jött ki, haverommal kicsit konyítunk csak az inverteres dolgokhoz, a fórumok alapján ki cseréltük a bsr 14-16 párosokat L6386 ic-t, majd a SMI panelon 3 IGBT cseréltünk és 1 egyenirányítót, műszer szerint az smi panel hibátlan, összeszerelés után ki mentek több bsr 14 és 2 ellenállás is.
mivel már meg haladja a képességeinket a hiba elhárítása és multiméteren kívül semmi műszerünk nincsen ezért, kérném jelezze akinek van ideje és kedve a javításhoz, meg fizetném, postázom is ha kell. rengeteg plusz alkatrészem van és teljes dokumentációm hozzá.
Sajnálnám ennyibe hagyni.
Köszönettel K Imre.
(#) erbe válasza Keszi78 hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Pontosan ez a fajta gép van nálam is. A piros keretben lévő IC közepén van egy kisebb lyuk.

Chipmunk: Nem hinném, hogy ehhez olcsóbban lehetne panelt kapni, mint egy új gépet. Ugyanis ennél egyetlen panelen van minden, a doboz, ventilátor meg a csatlakozók már nem összeg.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
(#) elodke hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Güde 130 GC inverteres hegesztőm. Ami azt a jelenséget produkálja, hogy kattogó hangot ad ki, és akkora ívet húz mint egy öngyújtó. Valakinek volt esetleg hasonló problémája? Merre induljak el hibakeresésben?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Chipmunk1960 válasza elodke hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Szia, Zárlat van benne valahol, a táp nem tud "felállni" ezért, csak próbálkozik, annak a hangját hallod.
(#) dara válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Kattogó hangot ad,és akkora ívet húz mint egy öngyujtó.Nem a főtrafó vasa tört el véletlenül?
(#) Chipmunk1960 válasza dara hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Szia, Nincs ötletem rá. Kérdezd meg az építő csoportban, ők tárgyalták, tesztelték a vasmagokat.
(#) csabagalcsaba hozzászólása Okt 24, 2019 /
 
Üdv!
Elakadtam egy Würth mini max130 típusú inverter javításában. Ehhez szeretnék segítséget kérni. A vezérlőpanel kapcsoló üzemű tápegysége rossz volt. Ezt megjavítottam. Most azt a jelenséget produkálja, hogy rövid impulzusokat ad ki a kimeneten, körülbelül másodpercenként kettőt. Ez terhelésre sem változik. Nincs zárlat a kimeneten, az összes dióda és FET jó.
Valakinek van ötlete mi lehet a probléma vagy találkozott már ilyennel?
Köszönöm!
(#) csabagalcsaba válasza elodke hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Szia!
Én találkoztam már hasonló jelenséggel. Nálam a relé érintkezője oxidálódott el és esett rajta a feszültség. Kattogott és nem lehetett vele ívet fogni, csak szikrázott
(#) elodke válasza elodke hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Köszi az ötletek, holnap ránézek ezekere.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Okt 30, 2019 /
 
Csupán érdekességképpen.:
A korábban csatolt Gysmi131-hez hasonló, csak valamivel kisebb a Domtool Welder inverter 2.5-ös. Mindkettő lengyel összeszerelésű francia gép.
Egy döglött gép helyett hozattam a képeken szereplő kínai apróságot. 1,6 kg, a mérete "tenyérbemászó". Adatlapon 100% Bi 140 A, 60% Bi 200 A. Egyelőre tudja. 3,25-ös pálcával 8-as lemezt simán átlyukasztja. Nagyon simán duruzsol, nem fröcsög. Szép a belseje, nagyon sűrű szerelésű. A trafó a toroid. Fojtója nincs. A készletben kábeleket nem küldtek, csak csatlakozó dugókat. Nem csodálom, egy készlet kábel fogókkal ~10000.-. A hálózati kábele ~1 m 2*1,5-ös dugó nélkül. Cserével kell kezdeni.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2019
(#) 13_Balu50 válasza erbe hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
Igen jól néz ki a kérdés, hogy meddig bírja majd 1 puffer kondival és azzal a pici trafóval. Egy komolyabban 4db ilyen kondi van, meg a főtrafó súlya több mint 1,6 kg.
Következő: »»   94 / 95
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu