Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hali!
Tisztába vagy vele hogy ez egy mikrovezérlős áramkör?
Sziasztok! Sajnos nem nagyon értek az áramkörökhöz. Ezen az oldalon láttam a rendőrvillogó kapcsolási rajzát. (kék 3 szor villan, majd a piros is 3x; és igy tovább)
Nekem mentőbe kellene. A kérdésem az lenne hogy ezt a kapcsolást 12V-ról lehet üzemeltetni??? nagy fényrejű, lehetőleg nagy leddel lenne elkészítve.(a rajzot mellékelem). Ha nem jó ez a kapcs rajz, kérlek titeket küldjétek el a már átalakított rajzot, hogy a haverral megcsinálhassuk. Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a VCC a hozzátartozó nyilak, a PAD3; PAD4; PAD2 a BLUE írásnál az X -el mit jelent. Csak kérdezem, hogy az X -ek azt jelentik, hogy le kell testelni? Sajnos még soha nem csináltam ilyet, és azt sem tudom hogy a haver mennyire ért hozzá. Esetleg egy értelmezést tudnátok küldeni hozzá???
Ez szuper lesz. Koszi szepen, a heten neki is fogok megepiteni
Hello! Itt a video, 1-től 78hz-ig állítható a sebessége! jól működik nekem tetszik! strobi
Esetleg kepet v egy kis videot tudnal feltenni rola hogy hogy villog?
Ugy villog ahogy a videon? Vagy legalabb hasonlo?
Üdv! Én ezt megépítettem! Nagyon jól működig. köszi a rajzot! Csak az a baj, hogy gyenge ledekkel csináltam.
Sziasztok. Nekem is lenne szuksegem egy ledes sztrobi rajzra, csatolom a linket: http://www.youtube.com/watch?v=yteCorz0udY
vagy egy villogo kodlampas dologra: http://www.youtube.com/watch?v=8zFzLj2a0Qw Varom a segitsegeteket.
Bővebben: Link mehet 6V-ról is
Helló szia szevasz vagyok! Olyat szeretnék én kérni tőletek, hogy 6voltra kellene nekem ledes stroboszkóp(motorra). Ha valaki tud kapcsolási rajzot vagy nyák tervet akkor kérem szépen tegye fel hogy hasznát tudjam venni...
Előre is köszi.
Hali!
Igen, jó a BD138 is oda... csak ügyelj a lábkiosztásra! Apropó, találtam egy jó kis villogtató áramkört. Nagyon egyszerű, simán komplementer tranzisztorokkal. Bővebben: Link Ja és az 1µF-os kondit én kicseréltem 47µF-osra. El lehet vele kisérletezgetni...
Hello. A 2N3053 helyett jo a BD 138-as vagy mas BD (NPN-re gondoltam)Koszi.
Szia!
Csatoltam egy kapcsolási rajzot. Ez egy 14 LED-es stroboszkóp ami 12V-ról üzemel. A villogás sebességét a 100k potméterrel tudod változtatni. Szia!
Bővebben: Link
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link esetleg még itt Bővebben: Link Bővebben: Link Remélem segítettem.
Ha arra kell, hogy világíts magadnak, vagy téged lássanak, arra LED-es lámpát használj! Villanócsővel a bicajon ha meglátnak a kopók, baj lesz belőle. Amúgy is, a villanócsővel téged észrevesznek, de te nem látsz semmit sem szinte, illetve a szembejövőt is megvakítod és ez szabályellenes! Nézz bele a vakuba este és nézz körül!
Vegyél ledes strobit kb 4000ft a trafót kiveszed 12voltot adsz neki és már villoghatsz is.
Ledekkel csak villogót tudsz építeni. Neked egy villanócsőre van szükséged. Az ütős lenne ...
Szia
Ezért nem tudom minek kellett új témát nyitni ..olvasd át a ledes stroboszkóp témát abban találsz rá választ méghozzá egy 20ledesre ami működik 5V-ról lazánszerk.: az amúgyis stroboszkóp nem pedig "sztoboszkóp"
hali
szeretnek csinalnibiciklire egy9-18voltos 10-15 ledes sztroboszkoppot javaslaitokot elore is varom de legyszi egyszerubb rajzot kudjetek
Szia!
Boldog karácsonyt! Bocsi, hogy csak most válaszolok, de itthon vagyok Magyarországon, és itt még nincs netem csak barátoknál. Mit csiszolgatok? Tipikusan női műkörmöket (mostanság többnyire csak a sajátjaimat), de legutóbb ajándékba gravíroztam fába, illetve fényvisszaverőket alakítottam át jelzőtáblához, mert különben nem találok haza Viccen kívül tanyára költöztünk és nincs lámpa, se jelzés, és tényleg nehéz különben észrevenni a kaput. Jó lett, csak a végére eléggé meghalt a gépem. Régi egyszerű kis vacak, de szeretem. Egyelőre nem volt időm csak újra forrasztani úgy nagyjából az összes helyen a zsinórokat, meg átfújni tisztító spray-vel. Na, nem fárasztalak. Szeretek egyébként mindenféle felületre díszíteni, van mindenféle fejem meg tartozékom hozzá. A legmacerásabb egy pár esküvői üvegpohár kidekorálása volt, de az is egész jó lett. Nem volt kedvem kiadni a boltiért majdnem 5ezer forintot... Megőrültek ezek a boltban.Egyébként néha arra vetemedek, hogy késeket, ollókat, pedikűrös eszközöket élezek még a géppel. De ha tudom, akkor ezt inkább igazi szakemberre bízom. Egy adottra, mert már többször ráfáztam. Csak sos-ben és ha nem ér rá, akkor kontárkodok bele. Milyen köveket csiszoltál, és milyen módon? Alapkövet alakítottál (metszettél, csiszoltál, stb.), vagy különleges formákat alakítpttál ki? Én swarowski kristállyal is dolgozom néha, vagy csigaházzal, apró kagylóhéjjal, de az nagyon durva amikor ki kell szedni a körmökből. (Ismét tipikusan telefonokat is díszítek velük.) BÚÉK: Vanda
Sziasztok !
Valami fogalom-zavart érzek. Olyant szeretnétek, ami ütemre villog, vagy a vaku-izzós strobit szeretnétek leddekkel megoldani ? Az első viszonylag egyszerű, a második -szvsz - nem annyira. A lényeg az impulzus. Egy led-villogó esetén az impulzus kitöltési tényezője akármennyi lehet (pl 50%, vagy 2%, stb), de az impulzus pozitív ideje a frekvencia függvényében változik. Egy rendes vaku-csöves strobi viszont un. tűimpulzusokkal dolgozik (az ütemadó valami segítségével - triac, tirisztor, stb. a trafón keresztül jó nagy - néhány ezer voltos - "pofont" add a csőnek, amitől az felvillan). Ez nem változik a frekvencia függvényében. Rendes becsületes stroboszkóp hatást ezzel lehetne elérni, nem beszélve arról, hogy impulzus üzemben jócskán túl lehetne hajtani a ledeket. P.
A LED-ek 0,02A-t vagyis 20mA-t esznek.
Amit belinkeltem kapcsit, annak jónak kell lennie, az ellenállást mindegy hogy felülre vagy alulra rakod.
Hello!
Na már majdnem összeállt a kép. Lehetséges, hogy (két gombelem feszültsége 2,78V és ezzel megvilágítva) narancs és gyenge sárga LED áramfelvétele kb.: 0,028A; és az erősebben világító fehér LED-eké csak 0,002A? (Jó állásba lehetett a műszer? Egyenáram és a "2"-es jelzésre volt állítva, mivel a többinél egész furcsa értékeket kaptam...) Amit beraktál LED-sor rajzot, biztos minden stimmel rajta? Az 50 ohm-os előtét ellenállás nem inkább felülre a kollektor oldalra a LED-ek elé kell, hogy kerüljön? És alul meg csak simán találkozik a Gnd-vel? (Mert szinte az összes rajzon amit találtam úgy van és, tudtommal a + fesz oldalra kell az ellenállás a LED-hez...) Ha mégsem így van akkor miért? Előre is köszi!
Köszi!
Basszus szombaton néztem is ezt a topicot és meg is találtam, de közbe már jártam azóta a vaku-strobi témán is, meg több helyen... és elfeledtem... pedig nem is iszom...
Sziasztok! :wave:
Led-es stroboszkópot szeretnék. Nemtom mennyi erős hatása van, a két víztiszta fehér Led-nek..., (de végülis csak puszta kíváncsiságból, szóval nem komoly használatra kell.) Több helyen olvastam, hogy 555-ös IC-vel is meg lehet építeni. Kapcsirajzot keresek , mert azt nem találok. Egyszerű legyen, potival szabályozható villanás-sebesség és 2 LED (estleg 3 vagy 4). Azért akarom 555-el csinálni, mert van itthon pár darab és még nem használtam semmibe se ilyet!
Szia !
Át lehet alakítani. Készítettem egy lehetséges megoldást közös anódos duo ledekkel, melyek nyitófesze 1.7 V, és 15 mA áram folyhat át rajtuk. Maximum 100 darab duo ledre van méretezve, ennél kevesebb lehet, de több ne legyen ! Az egész kapcsolás mehet 12 V-ról, de legyen a tápodnak tartaléka (bírjon legalább 2,5-3 A-t). A kapcsrajzon csak 2 duo led van berajzolva, értelem szerűen , ha többet akarsz, akkor ezekkel párhuzamosan pakolgatod őket maximum 100 db-ig. A Feteket hűtőbordára kell rakni ! Azt javaslom, először próbáldd ki az elrendezést pár darab duo leddel, ha működik, akkor többel is fog. Üdv.
Helló!
Nekem egy olyan kapcsolásra lenne szükségem, amivel 2 színű ledet lehetne villogtatni, felváltva a 2 színt. Olyanra lenne szükségem, amivel akár 50-100db ledet is lehetne üzemeltetni 12V-ról! Amelyik kapcsolás szerpel a linkedben, az átalakítható ilyenre? Köszi Hali |
Bejelentkezés
Hirdetés |

..olvasd át a ledes stroboszkóp témát abban találsz rá választ méghozzá egy 20ledesre ami működik 5V-ról lazán
Megőrültek ezek a boltban.