Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Huszonéve javitok hangszórókat,havonta hoznak 1-2 db fülesbetéteket is.
Abban az esetben kell visszaadnom hogy nem javitható,amikor a ragasztót nem tudom oldani a rendelkezésre álló oldószerekkel. És ebból nem sok van...
Szia,
Köszönöm szépen a felajánlásodat, de a fő probléma a titánium pillével van ami szerintem nem igazán a javítható kategória. Persze nem vagyok szakember, ha másként gondolod írd meg légy szíves... Köszönöm szépen
Szia,
Természetesen gondoltam erre a megoldásra is, csak eléggé tartok a hangzásbeli különbségtől..
Szia,
Igen, tisztában vagyok vele, hogy más lesz mint a gyári hangszóró, ráadásul nem csak az impedancia miatt. Sajnos még csak hasonlót sem találtam sehol ugyan olyan paraméterekkel. ui.: miből gondolod, hogy nem vigyáztam rá...? A hangszórók ilyen-olyan okból meghibásodhatnak, bármennyire is óvja az ember...
Hozd el hozzám,többször sikerült fejhallgatóbetétet javitanom.
Cseréld ki mindkettőt, így egyforma lesz. Sokkal fontosabb, mint hogy hány Ω.
Az impendaciatol biztos nem, dehát a fülesnek az elsödleges funkcioja nem az erösitö söntölése....
Azt leszámítva hogy igazad van, szerintem semmiféle probléma nem származik abból, hogy kétszeres az impedanciája, sőt...
De a végeredmény kérdéses, és nem a 16 Ohm miatt.
Alapbol nem.
És valoazinü a hangszine is más lesz mint az AKG-é volt ( ezért nem foglalkoznak a gyártok ilyen javitásokkal). Egy tönkrement fülest el kell dobni (vagy vigyázni kellett volna rá).
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem, remélem megoldható a problémám... Van egy AKG K3003i fülhallgatóm, és a bal oldalon elszállt az egyik driver. Érthetetlen módon az AKG nem foglalkozik alkatrész értékesítéssel, tehát nem adnak (?!), de még alternatívát sem tudnak adni... A hangszóró titánium membrános, 9.2mm-es, és 8Ohm-os. Viszont amit eddig találtam ilyet a neten az mind 16Ohm-os. Szóval az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen 16Ohm-os hangszóróból lehet-e egyáltalán valamilyen módon 8Ohm-ossá alakítani. A segítséget előre is nagyon köszönöm!
SAL "mélyei" hifi kategóriában szinte mind az. Meg is lehet nézni érzékenység ügyileg. SR3040-et szétkaptuk, raktunk bele 80W-os kétsoros lengőt, könnyebb mozgó szerkezetet, textil széllel. Szinte megtáltosodott a szóró. Pedig a légrést vissza se vettük.
keresek valami elfogadhato 20cm hangszorot. valami ilyesfélét de 4 ohmosat. sal vagy valami hasonlot. esetleg jobbat 10E ft. alatt.
Én is valami effélét sejtettem, bár még nem volt szerencsém négyrétegűhöz.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
Moderátor által szerkesztve
Azok nem egyformák. A 4 rétegű lengőnek sokkal nagyobb a légrése, gyengébb a mágneses térerő, érzéketlenebb a szóró, nehezebb a mozgószerkezet. A vastagabb drót végett nagyobb a terhelhetősége, de igazán semmi értelme. Komoly szórók vagy 2 rétegű, vagy fazonhuzalos lengővel készülnek. Vagy dupla motoros.
Mi a különbség két egyforma 2 és 4 rétegű hangszóró között. Hasonlított már össze valaki ilyeneket?
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2018
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok !
A segítségeteket kérem . : Hol lehet beszerezni, vagy milyen anyagot lehet kilágyítani amire nekem kellene ( pár Kg ) C10- es acélt-- "vasat" / nagy tisztaságú vas (high-purity iron ) / Állítólag ezt régebben elektrovasnak is nevezték . Hangszóróhoz jó mágneses vezető , de nem felmágneseződő felső és alsó / pólusvas / alapanyag kell. Aki tud kérem segítsen információval. Köszönettel : oreg
El tudom késziteni a tekercset,de kell hozzá a hangszóró is.
Az biztos, de ezek nem egydarabos rendelésre vannak kitalálva.
Többnyire.
azért itt a kínai oldalon árulnak jó pár ezer darabot és kitudja hány félét
Hát javíttasd meg. Lengőcsévét nem igazán szoktak árulni (kivéve a H2000 a saját típusaihoz), de ha tizedmm-re pontosan megadod a méreteit, átmérők, tekercselési magasság, lehet, hogy valaki lesz olyan kedves, és készít neked egyet.A cséve tulajdonságaiból lehet elektromos terhelhetőséget számolni, a dobozból és T-S paraméterekből meg mechanikait. És máris megtudod, hogy mekkora bemenőteljesítményig működőképes.
Nem tudom mekkora teljesítmény mert nincs rajta semmi írás max 300Watt lehet autós basreflex ládában van , így került be németből hogy már nem volt jó...,de szeretném ha megszólalna
ilyen tekercset forgalmaz valaki itthon? http://hartai.en.made-in-china.com/product/yKwxFBrYwPkO/China-Voice....html#
A mágnes mérete nem lényeges. A lengőcséve csak elektromos terhelhetőségre utal, 50mm-nél 100-150W-tól több névleges terhelhetőség, csak elvetemültebb autós mélyeknél jön össze.
Ez így oké. Értem. Én nekem egy olyan kérdésem lenne , hogy ezekkel az adatokkal elkészített tekercs kb. mekkora teljesítményt bírhat el ? Tudom hogy függ a mágnestől....stb. De körübelüli értékre vagyok kiváncsi... Van egy JBL hangszoróm ami 30cm-es és van rajta egy 15cm-es mágnes 5.5cm kb a tekercs átmérője ezt kellene újratekerni....
Sziasztok! Tekercset csévetesthez való ragasztáshoz ki mit használ? Például alu, papír, fólia anyagokra.
Köszönöm szépen
Tehát ha a lengő kerületét beszorzod a menetszámmal akkor megkapod a huzal hosszt, esetünkben 314mm X 118menet = 37052mm azaz 37,052méter. R= ró x l/A: R=0,0172 X (37,052/0,0779).
Vagyis ebben az esetben a lengő egyenáramú ellenállása: 8.18 Ohm.
0.1mm-es huzallal általában magassugárzókat szoktunk tekercselni...
Köszönöm szépen utólag és előre is!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

ilyen tekercset forgalmaz valaki itthon?