Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Egy kis magyar nyelvű használati útmutató a Multisimhez Pdf formában. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2021
Volna esetleg egy linkje valakinek a Multisim 14.1 letöltéséhez?
Köszönöm.
A Multisim 10- ben nem találtam a BF224 -et.
Hogy lehet beletenni? Na meg honnan lehet letölteni?
OPA604 ? benne van a MultiSimben igaz nem két műveleti erősítő van benne ... csak egy ötlet.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2020
Találtam egy SPICE modellt az OPA1656 OpAmp-hoz (kis zajú, kis torzítású Burr-Brown eredetű TI IC), de nem működik a MultiSim-ben.
Mivel nagyon bonyolult, meg se kíséreltem, hogy felépítsem az ekvivalens áramkört a MultiSim-ben, hogy meg tudjam találni az okát, mért nem működik (egyszerűbb esetben csináltam már ilyet). Két lehetőség lenne: 1. Valaki tud adni nekem egy működőképes modellt 2. Van egy olyan eszköz (program), ami képes egy SPICE modellből áramkört generálni a Multisim-ben Az utóbbinak is nagyon örülnék, mert az más hasonló esetekben is használható lenne.
Nem én vagyok szorgalmas. Hanem a Htm Help Workshop.
A CHM fájlokat forrásukra bontja, vagy visszafordítják CHM-be. A Visual Studio 98 része. A kapcsolási rajz és a szimuláció tényleg gyorsan megtanulható.
1700? Nagyon szorgalmas vagy.
A National Instruments-nek a MultiSim mellett van nyáktervezője, ez az Ultiboard. Biztos jó, de én leragadtam a DOS-os Tangonál. Amire kell, arra pont elég.
A szimuláció megy, amennyire nekem kell.
Én is találkoztam az EWB-bel DOS os formában. Abban még nagyon kevés alkatrész volt. Inkább a panel tervezéssel van a baj nálam. A Dip-Trace-t használom erre. Így egyszer megrajzolom a kapcsolási rajzott ebben, szimuláció. Utána megrajzolom Dip-Trace -ban a panelt. Kicsit körülményes. Szétszedtem a helt fájlt. Nem az egész programé, csak az alap. 1700 körüli html fájl lett belőle.
Nem kell mindent lefordíttatni, ha valamennyi áramköri ismereted van, akkor a program használatát alapfokon meg lehet tanulni mondjuk 2 óra alatt. Nekem annak idején az EWB-ben az első fájl működéséhez 20 perc elég volt.
Utána már bonyolultabb a dolog, de élvezetesebb is. Szerintem, a táblázatok nagyon beszédesek. A Help-hez csak nagyon ritkán kell nyúlni, ha már végkép nem tudsz rájönni, hogy miért nem megy. Azt kell lefordíttatni. A régi ( első Spice alapú szimulátor az Intusoft-é volt. Na, ahhoz nagy elszántság kellett... Kezdetben csak a nagyon egyszerű matematikai modelleket használd. Ezekkel mindent meg lehet csinálni, ha már fut az analízis, akkor lehet valós alkatrészekkel berajzolni. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Szerintem több ezer oldal lehet.
Ezt a "gugli" hónapok alatt se fordítja le. Azért kösz a tippet. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Én még nem láttam, de a Help-ből csinálsz valami fájlt, a Google Translate meg lefordítja.
Pl:
Tranziens Analizis/ Custom Analizis. Itt megjelenik egy táblázat, a közepe táján van egy Operating Temperature sor, itt átírod olyanra, amire kíváncsi vagy. Nem minden alkatrésznél írja át a működési hőmérsékletet, ahol nem, azt kiírja. Ott a modell rajzjelére rákattintasz, megjelennek a tulajdonságai és ott beírod a kívánt hőmérsékletet. Ez lehet, hogy csak a 14-es verziónál működik, a 10-esre már nem emlékszem. De bízzál benne, hogy a fejlesztők az EWB5.0-ból csinálták az MS-t és nagyon minimális javítást eszközöltek. Talán gyorsabb, nagyobb könyvtár, de a bug-ok továbbra is megvannak benne. Ahhoz, hogy az MS komolyan használható legyen, nagyon sokat kell ülni előtte... akkor viszont nagyon hatékony. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Létezik esetleg a Multisim 10-hez magyarítás, vagy valami magyar nyelvű leírás?
Nem tudja valaki, hol tudom állítani a teljes szimuláció hőmérsékletét multisim10-ben?
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2020
Tools / Database / Database manager, majd ahogy a mellékelt képen látod a karikákban. Kiválasztod a .prz típust és beemeled (Import). Fontos, hogy csak az User vagy a Corporate database írható számodra, a Master nem.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2020
Kiexportáltam, hátha sikerül beemelned, bár, hogy megjelennek-e a hidden pinek abban a verzióban, nem tudom.
Nekem az alsó táblázat nem jelenik meg. Csak a felső.
Nézd meg a tulajdonságaiban a Pins fület. Ott vannak a tápfeszlábak, csak "Hidden" tulajdonsággal. A VCC meg a GND nevű netre fog csatlakozni automatikusan.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2020
Találtam egy Multisim 10 demót.
Feltettem egy 7490-et, de nem látszik minden lába. Nem tudok neki pozitív tápfeszültséget adni. Hogy lehet megoldani?
Tapasztalatom még nincsen.
Volna esetleg egy linkje valakinek? Privátban lenne a legjobb. Köszi.
Szervusztok!
Szükségem lenne egy multisimes "alkatrészre", a 10-es verzióban még láttam (nekem 14-es van, abban már nincs). Nevezetesen egy áramváltóra. Valahol a speciális alkatrészek között lesz, nem rajzjele van, hanem egy tekercselt toroid képe a jele (vagy valami ilyesminek néz ki, elég fura). Aki megtalálja, kiexportálná nekem és feltenné ide? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
IR1253 félhíd meghajtót hogyan tudnám bevinni a programba? |
Bejelentkezés
Hirdetés |