Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   271 / 274
(#) Dióda válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 31, 2006
Jó -jó ügyes de miért kettőstápra csináltad?
(#) isamisa válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 31, 2006
Szia! Pofás nagyon!
Én is tervezem, hogy megépítem ezt a gyári kapcsolást, ugyhogy nagyon jól jön a nyákrajzod.
Csak egy kérdést: Hogyan fogod felfogatni? A négy sarkába fúrsz lyukat? Hát a kimentet is hagyhattad volna vastagabra nem?

Isa
(#) szabi83 válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 31, 2006
TDA2030A gyári híd-kapcsolás nyákját készítettem el!
Milyen lett, kérem a véleményetteket !
Van-e hiba benne ?
(#) szabi83 válasza KillCool hozzászólására (») Jan 29, 2006
sztereohoz, sztereo potit rá kötöd és kész legegyszerűbben sztem..

csak 5let, szakik vélemény ? a másik hány Kohmos legyen a poti, gondolom lin. ?
(#) KillCool válasza Norberto hozzászólására (») Jan 29, 2006
hangerő szabályzót hogy lehetne rá csinálni
(#) Frankye válasza Norberto hozzászólására (») Jan 27, 2006
Az én kedvenc boltom nincs a neten, de nagggyyon tuti hely!
1068 Bp., Király u. 80. (Illyés és Tsa Bt.)
06/1-351-8985 Nyitva H-P 9:00-17:00

A legfőbb jellemzők: A Jézuskától a géppuskáig mindent tartanak , ami nincs, azt is beszerzik pár napon belül:eek2: , de ami a legfontosabb: Van egy baromi csinos eladó néni! (Már érted, miért járok ide?! )
(#) Norberto válasza kupak hozzászólására (») Jan 27, 2006
(#) Dióda válasza kupak hozzászólására (») Jan 27, 2006
Ezt a boltot nézd meg.

Az összeg meg passz sokmindenes függvény.
(#) kupak válasza Dióda hozzászólására (») Jan 27, 2006
HQ-nál? Nem ismerem, erről jut eszembe ajánlhatnátok pár jó boltot, budapesten (fél éve vagyok csak itt, suli miatt). Egyébként kb milyen összegre számítsak egy ilyen tápnál?
(#) Dióda válasza kupak hozzászólására (») Jan 27, 2006
Trafót vadásszál a HQ-nál szerzel neki valami dobozt kell még neki egy darab hűtőborda onnantól szinte 1-2 ezer forint a cucc ha csak erősítő kell.
Ha akarsz hangszínt meg kijelzőt meg mitudoménmit bele az plussz lééé.
(#) kupak válasza isamisa hozzászólására (») Jan 27, 2006
Mennyi pénzből lehet kihozni egy ilyen erősítőt? És tápot honnan szerezzek hozzá? Engem is nagyon érdekel a téma, már építettem pár apróságot, de erősítőt még soha, meg semmit amit nem lehetne üzemeltetni elemről...

Szóval egyik legnagyobb gondom az lenne, hogy nem tudom honnan lehet szerezni neki tápot. Nekem is van egy HP tápom, amiről már volt szó a fórumban (nyomtató táp, ha jól emlékszem 30V), de ezzel nem nagyon szeretnék kísérletezni, a fórumban leírtak alapján...

(Egyébként egy AIWA mikro hifi hangfalait szeretném vele meghajtani, mert az erősítő meghalt)
(#) isamisa válasza Dióda hozzászólására (») Jan 26, 2006
Igen úgy gondoltam

Balga ötlet volt, ahogy látom

De mint említettem nem vágom még a témát...
Csak az egyszerübb végét akartam megfogni a doognak...
(#) Dióda válasza dbase hozzászólására (») Jan 26, 2006
Igen ám de emberünk úgy gondolta szerintem hogy simán használja és ha kell akkor hídba kapcsolja(de lehet hogy tévedek).
Ez meg szerintem nem valami nyerő dolog ennél a végfoknál.És én úgy gondoltam hogy a gyári hidalást kellene nem pedig a külső fázisfordítóst használni.
(#) dbase válasza Dióda hozzászólására (») Jan 26, 2006
Dióda:
Tuti láttál, "kimenő kondist hídbakötve" Tda2003 és 2005 el kezték el a hídbakötést már nagyon régen, s így elhanyagolható volt a kondi, s nagyobb volt a teljesítmény. És a mostani autómagnók végfokjai is 8 darab erősítőből áll, és azok vannak hídba.
Takee:
Mi is azt a sub szűrőt alakalmaztuk, bár tettünk a földre kötött kondikra még kondit párhuzamosan s akkor elég jól lement a freki vágással. Próbálgatni kell. Pc re volt kötve nálam.:yes:
(#) Dióda válasza isamisa hozzászólására (») Jan 25, 2006
Én elhiszem hogy jó ez a fázisfordító de szerintem a sima kimenőkondis erősítőhöz fázisfordítót hááááááááát nem igazán tartom nyerőnek.
Szerintem a gyári hídkapcsolást kellene kipróbálni az jobban összehangolt mint két erősítő aminél az alkatrészek szórásából is adódhat asszimetria.
Másik meg az hogy én még soha sem láttam kimenő kondis erősítőt hídba kötve .
Pedig nem ma kezdtem erősítőzni.
De csak lehet hogy én vagyok ennyire szűk látókörű.
(#) isamisa válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 25, 2006
úú de gyorsak vagytok, köszi

Még anyit hogy ha már igy melemerültem az építésbe akkor már bele szeretnék tenni egy kis áramkört amivel hídba üzemeltethetem az erőssítőt. A másik topicka volt belinkelve egy invertáló kapcsolás, ezzel semmi gond feltéve ha müködik, csak azt kérdezném hogy a TDA is fogja bírni igy?

Ha jól értem a másik topickban akkor igy kötve egy kétszerakkora impedanciáju hangszórót köthetek hozzá? Monjuk egy 8Ohmosat vagy egy 16 ohmosat?

A kapcsolás mellékelve:

p14_fig1.gif

(#) szabi83 válasza isamisa hozzászólására (») Jan 25, 2006
jobb a nagyobb, mert a kissebb nem úgy bírja mint a nagyobb xxv-os, azaz nem volt felesleges !
(#) Dióda válasza isamisa hozzászólására (») Jan 25, 2006
Sose bánd jó lessz a 63V-os.
Gondolj bele ha elpukkan a végfok még a kondi azt is kibírja.
(#) isamisa válasza Dióda hozzászólására (») Jan 25, 2006
helló

Vettem két 2200µF-os kondit de csak 25V-os és 63-voltos volt.
Nem tudom elég lett vona a kisseb feszültségü is? Nem akartam szétvágni ugyhogy megvettem a 63Voltosat. felesleges volt?

Drága volt, de két darabon nem akartam spórolni, még jó lesz valamira
Isa
(#) Takee válasza dbase hozzászólására (») Jan 25, 2006
szubi szűrőnek jó lenne az ami a kapcsolásoknál van?
üdv.
(#) Takee válasza Dióda hozzászólására (») Jan 25, 2006
Akkor asszem hogy maradok a hídbakötésnél!
köszi
(#) dbase válasza Dióda hozzászólására (») Jan 25, 2006
Volt nálam minap egy AEG aktív sub, melybe bele volt építve az 5.1.Szép volt tetejére egy üveglap volt rácsavarozva. Designes szoba dísznek is.
7drab TDA2030 volt benne, s a sub meghajtó 2 darabból hídbakötve állt. Külön táp (külön trafó kivezetés) ment a sub végfokra meg a többi csatornára, gondolom h ne szoljon bele a basszus lüktetése. Volt benne egy 18 centis mély bandpassként dobozolva. Jól nyomta.
Ha netán valaki nem talál megfelelő trafót 2030-hoz,én is tudom ajánlani a 2040-et, csináltunk régebben egy 20 as Powerrel 2 darab 2040 hídbakötve és elég jól megtudta hajtani.Bár mi a pdf-jéből való hidast építettük, de nem ajánlom mert a 2-es számú IC az 1-es kimenetéről kapja a bemenetét, s ez szerintem torzításra hajlamosabb. Inkább tegyetek elé egy fázisfordító IC-t (műveleti erősítő) vagy egy tranyót.
(#) Dióda válasza Norberto hozzászólására (») Jan 25, 2006
Látod-Látod!
(#) Norberto válasza Dióda hozzászólására (») Jan 25, 2006
Meg kell nézni, mit ad a boltosbácsi vagy boltosnéni és még helyben reklamálni

A gond csak akkor kezdődik, ha egy olyn ember megy ilyet venni, aki nincs tisztában az elektroval. (Pl. egy cégtől olyan ember megy több ezer anyagért, akit nem is érdekel ez a téma...volt rá precedens a környezetemben )
(#) Dióda válasza Takee hozzászólására (») Jan 25, 2006
:no: Túl fogod akkor dübörögni a többi hangfaladat.
Szerintem egy hídbakötött verzió ugyanarról a tápról lenne a nyerő (hozzáteszem szerintem).Így nem kellene külön erősítővel és táppal vacakolni de te tudod.
(#) Takee válasza Dióda hozzászólására (») Jan 25, 2006
Hy!
Tegnap mondta szabi83 hogy tranyókkal kiegészítve is jó lenne, de még nemtom melyik lenne jobb...
eq-t biztos hogy ilyen lesz... lehet hogy szubinak 50-60W körül kellene a kakaó nem?

üdv.
(#) Dióda válasza Norberto hozzászólására (») Jan 25, 2006
Nem halandzsa mert ha neked a boltos fektetettet ad álló helyett hiába az ami kell te is idegbajt kapsz nem?
(#) Norberto válasza isamisa hozzászólására (») Jan 25, 2006
Igazából semmi különbség nincs köztük...mármint gyakorlatilag.

Egyedül az A-s és A nélküli között van egy kicsi eltérés.

Az A betű a végén azt jelenti, hogy az már egy továbbfejlesztett kivitel (kicsit nagyobb teljesítmény, 18W, kisebb torzítás, stb-stb). Tehát az A-s az jobb egy csöppet.

A legutolsó betű pedig CSAK a tokozást jelöli. Tehát hogy Horizontális vagy Vertikális...magyarul: állított vagy fektetett kivitel.

A lényeg az A betű, meg ugye a típusszám (2030). A többi az csak halandzsa...
(#) isamisa válasza Norberto hozzászólására (») Jan 24, 2006
Heló.
Én meg most nézem hogy nekem nem egyforma TDA2030-asok jutottak.
A boltba ahol vettem volt a raktáron egy darab TDA2030A és rendeltek mégegy párat viszont a második amit vettem később az TDA2030AV.
Muszáj leszek venni mégegyet hogy egyforma legyen párba

Ha jól olvasom jobb a TDA2030AV.

Isa
(#) Dióda válasza Norberto hozzászólására (») Jan 24, 2006
Látod-látod az öreg róka sokmindent megél és megélt!
Következő: »»   271 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem