Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű (PWM) végfok építése
Ez a dioda megfelel helyette? A tokozás olyan mint ami az erősítőbe való.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Itt van. Bővebben: Link
Ezt találtam még Bővebben: Link csak azért mert akkor egy helyről rendelhetnék mindent.
A Farnell-nél a IRFS4227 fet háromszor annyiba kerül mint a TME-nél.
Sziasztok!
A kapcsolásban lévő négy 2N5401 tranzisztor eléggé meleg. Igaz, nem sülnek meg, ha pedig egy kicsit meg van levegőztetve, akkor vissza is hűlnek. Viszont, én most szeretnék egy olyan erősítőt csinálni, amiben nincs ventilátor, csak a végfeteket hűti egy vissza, ha nagyon felmelegedne. Fontos a csöndes működés. Szerintetek milyen tranzisztort lehetne használni helyettük, ami picike, de olyan tokos, amire lehet vékony alu lapot szerelni? Esetleg olyan smd tok, amire bordát lehet ragasztani, vagy a hasán van termál pad.
Találtam még 1µF 250V kondenzátort többet is ami repedt volt a tápágak 0 +- közt van és a +- között, oda megfelel ez? Bővebben: Link
Hogy mennyire melegszenek az tápfesz függvénye, SMD-ben találsz olyat aminek van leforrasztható füle (SOT223 tok).
A probléma már csak annyi hogy ezeknek 22,5mm a lábtávjuk viszont nekem 15mm-es kellene mert egymás mellett vannak.
Ennek megfelelne a lábtávolsága Bővebben: Link Ez is használható oda?
Az valahol a kettő között lehet impulzustűrésben, akár jó is lehet.
Megtaláltam a megfelelőt Bővebben: Link ez 20mm lábtávolságú, 2,5 - 2,5 mm-t hajtok a lábon és pont befér.
Keresel otthon a lomok között valamilyen kis alumíniumtömböt, fúrsz bele négy lyukat és beleragasztod a 2N50401-esek "fejét" pl. fémragasztóval, oszt meg van hűtve.
Szervusztok,
Bocsánat, véletlenül nyomtam meg a gombot. Annyi mentségem van legalább, hogy pozitívan értékeltem a hozzászólásodat.
Köszönöm!
![]()
Megdolgoztam vele, de vannak kétségeim. Szerintetek járható út ez így? Vagy inkább felejtsem el ezt a verziót? Persze erről még sok minden hiányzik.
A lényege annyi volna, hogy elfér a nagyáramú rész oldalára fektetve 4 cm magasságban (vagyis 1U-ban) és úgy fogatható hűtőbordára. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Holnap megérkeznek az alkatrészek, először majd a tápot veszem kezelésbe, szerinted ha leválasztó trafóval indítom megelőzhető az alkatrészek károsodása ha valami nem jó indításkor?
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
Köss egy izzót sorba a betáppal áramkorlátnak.
Ha felizzik majd elalszik akkor nincs nagy baj.
Sziasztok!
Tök amatőr vagyok, ezért a fő kérdés, hogy érdemes-e nekiállnom az alábbi projektnek: Egy ILYEN ( http://www.emag.hu/scythe-ultra-kaze-3000rpm-ventilator-dfs123812h-...a1d330 ) ventilátort szeretnék üzemeltetni, úgy, hogy fokozatmentesen állítható legyen a sebessége (nagyjából, de a teljes tartományban, 0-3000 rpm-ig). Az áramfelvétele 0,6A 3000 Rpm-nél. A kérdéseim: mennyire bonyolult ezt összehozni? mi kell hozzá, milyen alkatrészeket javasoltok? Adapterből olyan kell, ami pontosan 0,6A teljesítményű, vagy ha nagyobb, az nem baj (a 12V output az fix, azt tudom)?
ITT szerintem találsz hozzá mindent, nem egy bonyolult dolog. Ez a topic más témával foglalkozik. Egyébként inkább nagyobb teljesítményű adaptert használj.
A leválasztó trafó az nem áramkorlát. Nekem van erre a célra készült tápom, már nagyon sokszor leírtam hogy milyen, valahol +/-95V-nál és 360mA körül van a vége. Olyanról biztosan nem lehet tönkretenni.
Neten találtam, már nem tudom hol... de jó ötlet!
![]() TO-92 barkács hűtőzászló biztosíték foglalat klipsszel
Az akkor derül ki ha kipróbálod. Nekem mezei trafó-graetz-kondi-val ment.
Sziasztok!
Sokáig nem volt időm foglalkozni a a dologgal, de most újra elővettem. Új panelterv az ucd-nek, ráadásul 2-2 mosfettel. IR2110 meghajtó, és kisütő tranzisztorokkal. Neki is álltam tesztelgetni, mégpedig +,-60 voltról, elvetemült 2 ohmra. Szólt is, aztán egyszercsak már nem. Na, ami tönkrement, az a BD 12 voltos zénere, az SUF4007 dióda (átütött), és az IR HO oldala (azon az oldalon a gate ellenállások is megszakadtak) Az lehetséges, hogy az IR gyengécske tápellátása okozta a problémát? Vagy szimplán a túlterhelés, és már a meghibásodás miatt rántotta meg a tápját, és tette tönkre? Az SUF4007 nálam a kapcsolási rajzon a D1. A kihajtás pedig 2-2 fetre fetenként 27 ohm gate ellenállás, vele soros dióda, ami kizárja az IR-t a kisütésből, és a kisütő tranzisztorok.
Sziasztok! Egy 2x50W-os TPA3116-ra épülő végfokkal játszom (nyúzom
![]() Az általam próbálgatott panelről ennek a cikknek a végére írtam pár sort - ha valaki kíváncsi lenne az eddigi tapasztalataimra erről az IC-ről.
Szia!
Én meg tda8954TH- t építettem meg A két elkón kívül csak 1206 smd kondi van benne és kiválóan szól. Kicsit nehézkes 50 és 100V-os smd kondit szerezni . Idézet: „Kicsit nehézkes 50 és 100V-os smd kondit szerezni” A soros - párhuzamos kapcsolásuk ez esetben kisegíthet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |