Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű táp 230V-ról

Témaindító: cimopata, idő: Szept 13, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   788 / 788
(#) ferci válasza mlaci989 hozzászólására (») Nov 15, 2025 /

Szia!
Lehet, hogy én látom rosszul a pozíciószámokat, de szerintem nyugodtan helyettesítheted mind a négyet.
(#) mlaci989 válasza ferci hozzászólására (») Nov 15, 2025 /

Köszönöm gyors válaszod. Ők lennének azok meg ugye alul a másik kettő.. Ja 929... elírtam
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2025
(#) lorylaci válasza mlaci989 hozzászólására (») Nov 17, 2025 /

Igen, kis mértékben módosítja az IGBT meghajtó áramkört, de működnie kell.
(#) mlaci989 válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 19, 2025 /

Köszönöm meg Fercinek is hogy besegítetek. Megjöttek az alkatrészek. R932, 936, Q904, 905, Q906, 907 valamint a D911 dióda ment tönkre. Nedvesség jutott be és alul zárta Q907 G-C lábakat. Ránéztem szkóppal a Gate trafóra és megy a négyszög primeren és mindkét szekunderen. Holtidő is megvan. Hogyan teszteljem a meghajtást az IGBT-k nélkü.? Nem szeretném elfüstölni őket. Nem értem az U900 - 901F szerepét a meghajtásban.
(#) erbe válasza mlaci989 hozzászólására (») Nov 19, 2025 /

Idézet:
„Nem értem az U900 - 901F szerepét a meghajtásban.”

Csupán jelerősítő szerepe van. Ha ismernénk az előtte levő áramköri részeket, akkor talán jelformáló szerepe is lehetne. Meredekebbé teheti a négyszögjel fel és lefutását.
(#) mlaci989 válasza mlaci989 hozzászólására (») Nov 23, 2025 /

Üdv.
Beraktam a meghajto tranzisztorokat, meg a hibás ellenállásokat az IGBT meghajto fokozatban. Kegyeg 120kHz en, ilyen jelalakot kaptam. Az egyik nem tetszik. Ránéznétek hogy merre keressem a hibát.?
(#) dara válasza mlaci989 hozzászólására (») Nov 23, 2025 /

Nekem a másik sem tetszik.Ha beraknád a rajzát talán segíteni is tudnánk.A meghajtásban van a probléma.Na meg hogy hol mértél?Meg hogy?A két jel mintha külömböző kitöltéssel menne.Félhídnál ez nem lehetséges.Rajzot.
(#) mlaci989 válasza dara hozzászólására (») Nov 23, 2025 /

Bővebben: Link A rajz.
Az IGBT k közös emiter pontjátol TP908 mértem a gétekre. TP906 TP909 ( nem forrasztottam be öket) Egyforma a kitöltés. Eltoltam egymástol függölegesen a két csatornát hogy jobban látszodjon a hiba.
(#) dara válasza mlaci989 hozzászólására (») Nov 23, 2025 /

Mérj a gét trafón a kimenetén köss le mindent.Ha ott ennél szebb a jel,akkor a 906-909 és a gét között van a probléma.
(#) mlaci989 válasza dara hozzászólására (») Nov 23, 2025 /

Rendben. Holnap megejtem a mérést. Mára már nem smd -zek.
Az egészet egy beázás okozta also IGBT G-C zárlat alulrol a panelon..
(#) mlaci989 válasza mlaci989 hozzászólására (») Hé, 17:06 /

Na jol benéztem..
Letisztult fejjel kivilágosodott. Nem jo helyen tapogatoloztam. Elnéztem a rajzot. Nem közös a két IGBT emitere, hanem E-C. Igy a rossznak itélt jel az egyik kolektorárol és a másik géjtjéröl jött,
Nem tudom megjeleniteni szkopon mindkét jelet mert akkor zárlatot csinálnék. Azért van némi tüske a le föl futásnál. Nemtudom ez igy mehet e vagy nem.?
A két IGBT meghajtása:
(#) dara válasza mlaci989 hozzászólására (») Hé, 17:53 /

Na másképp néz ki.Szerintem mehet.
(#) mlaci989 válasza dara hozzászólására (») Hé, 18:00 /

Rendben. Mennek az IGBT k. Hütöborda nélkül éleszthetem terhelés nélkül?
Következő: »»   788 / 788
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem