Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   177 / 177
(#) Raul99 válasza sirály12 hozzászólására (») Szept 4, 2022 /
 
De igen, valószínűleg az elektronika fingott ki a forrasztástól vagy passz hogy mitől. Sebaj, szerencsére kaptam segítséget, az MMI-6s2lk-t tökéletesen helyettesíti a filléres kínai EG-530AD-2B. Ha ezt tudom előtte, akkor nem szórakozok fél napot a gyárival.
(#) Tomi94 válasza Raul99 hozzászólására (») Szept 4, 2022 /
 
Üdv!

A helyedben attól a motortól elbúcsúznék, és választanék egy megfelelőt innen.

Hogy mi megfelelő? Mechanikus méretekre gyakorlatilag az összes, ez szabványszerűvé vált a 80-as évekre. 12V, CCW (óramutatóval ellentétes forgásirányú), 2400/perc fordulatú. Lehet, hogy már csak olyat találsz, ami kívülről potméterrel beállítható sebességű, de ezek is jók lehetnek. Mabuchi EG500-as széria, vagy Sankyo SHU2L/SHW2L-ek elég megbízhatóak, ellentétben a 6S2LK-val, amiből tán nem is láttam évek óta jól működőnek megmaradt példányt..

ui.: Most látom az utolsó hozzászólást, igen, az említett típus is megfelel.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2022
(#) gépromboló válasza Raul99 hozzászólására (») Szept 26, 2022 /
 
A filléres kínai az minden, csak nem eredeti, még utánzatnak is rettenetes. Persze ha Lakodalom Lajost, vagy más hasonlót akarsz hallgatni a decken, arra pont megfelel, de amúgy rettenetes. Nyávog, instabil. A Sankyo-k, amiket Tomi94 említett, azok fényévekre vannak ettől. Vettem belőle korábban, hozza az elvárt minőséget. Viszont érdemes beszerelés előtt megkenni a tengelyt, mert ezek nem új gyártásúak, hanem raktáron ültek évtizedekig, én is szét kellett szedjem, mert sikított.
(#) gépromboló hozzászólása Szept 26, 2022 /
 
Sziasztok, tud valaki szép hazánkban megbízható forrást walkman szíjak tekintetében? Ékszíjkirály kilőve, már nem árulnak walkman szíjakat.
(#) feliot hozzászólása Okt 5, 2022 /
 
Sziasztok!

Idler gumit keresnék az alábbi méretben:
- belső átmérő ca. 19.5mm
- külső átmérő 23mm
- szélesség ca. 1.8mm
- ha tudtok akkor T-keresztmetszetűt
Toshiba KT-S1 walkmanba lenne.
Előre is köszi!
(#) Tomi94 hozzászólása Okt 16, 2022 /
 
Sziasztok!
A képen látható Sankyo motort keresnék (Kenwood készülékhez, de sok más márkában is előfordul ez a széria).
Bontott is jó, ha maga a motor még nem volt felnyitva.

sankyo.jpg
    
(#) Hantos Ferenc hozzászólása Nov 1, 2022 /
 
Van egy AIWA F220 deckem, amit pár éve kaptam. A baja az, hogy a jobb oldali felcsévélő tárcsához az őt mozgató kb. 1 cm átmérőjű kis meghajtó gumigörgő nagyon gyengén ér csak hozzá, ezért a szalagot nem tekeri normálisan, így a szalagmozgató tengely után felgyűrődik. Már mindent próbáltam, de ennek valami spéci lelkivilága lehet. Valakinek van ezzel kapcsolatos szerviz tapasztalata? Megköszönném a jótanácsot. Üdvözlet minden fórumtagnak!
(#) Udvari Zsombor válasza Hantos Ferenc hozzászólására (») Nov 2, 2022 /
 
Az a gyanúm, hogy kellene ott lennie valahol egy rugónak, ami hozzáhúzná a kis meghajtó görgőt a felcsévélő tárcsához, nem? Lehet, hogy kicsit az gyengült meg.
(#) Tomi94 válasza Hantos Ferenc hozzászólására (») Nov 3, 2022 /
 
Rugó gyengesége is lehet, de még inkább a gumigyűrű kopott el. Lapos tömítésként olcsón gyártatható, egyik este tán felírt méretet is elő tudok keríteni hozzá az otthoni gépemről.
(#) Hantos Ferenc hozzászólása Nov 3, 2022 / 1
 
Erről lenne szó, ami a csatolt fotókon látszik. A görgő éppen hogy hozzáér a felcsévélőhöz, hol mozgatja, hol nem. Talán tudom csatolni a fotókat.
Következő: »»   177 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem