Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1714 / 1714
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:33 /

Ez itt valóban OFF.
A sértőnek gondolt fájlmellékletet csak moderátor tudja leszedni "felhasználói bejelentés alapján".
Egyáltalán nem vagy ingyenélő szerintem, sőt.
(#) zenetom hozzászólása 14:58 / 2

LCD óra

Sziasztok!
Elkövettem egy órát, de nem akármilyet. Életemben először hajtottam meg natúr LCD-t.
PIC18F23K22 a lelke (saját asm programmal), PCF8551 az LCD meghajtó, MCP79411 az RTC. Van benne egy 868MHz-es RF vevő is, ezzel fogadom a pontos időt, ami alapján beállítom az RTC-t (erről még írok).
18650 LiFePO4 celláról megy, ami USB-ről tölthető. Számításaim/méréseim szerint 1-2 évig ketyeg egy feltöltéssel (illetve a gombelemnek hála ha lemerül az akku is ketyeg tovább az RTC, csak nem jelzi ki).
Amikor ráakadtam az LCD-re aliexpressen, azthittem csak nekem lesz ilyen cool órám, de sajnos nem, más is csinált már ilyet pont ezzel az LCD-vel.
Ettől függetlenül minden teljesen saját tervezés, kivitelezés. A doboz is saját 3D tervezett/nyomtatott.
Az extra még a dologban, hogy először egy DCF77-hez hasonló rádióvevőt építettem, ami a lakihegyi adótorony HGA22 jelét veszi és dolgozza fel. Ezt a pontos időadatot aztán 868MHz-en elküldi, és veszi ez az LCD óra (illetve még tervezek másikat is). Így nem kell sose bajlódni az óraállítással.
Amúgy az első órám 18 éve ez volt: Bővebben: Link
Következő: »»   1714 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem