Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   108 / 108
(#) diginewl válasza kaqkk hozzászólására (») Pé, 16:16 /

Azért kérdezem, mert ezeket téli üzemre is ajánlják -25fokig (van benn csepptálca, meg kartell fűtés az induláshoz). Egy sima kültérit meg -15-ig rásegítő fűtésnek írják. Szóval nehéz okosnak lenni. Ezért kérdezek.
(#) kaqkk válasza diginewl hozzászólására (») Pé, 16:37 /

A mono klímából is találsz "téliesített" verziót , de mikor volt utóljára -25 fok kishazánkban ? kb 25- éves lehettem most vagyok 60 .... Ja és egy karterfűtést csepptálcafűtést egy jobb klímáscég bármikor beépít kérésre a kültéribe , és nem lesz drágább mint a duál . De félreértés ne essék nem lebeszélni akarlak a duál klímáról , a te pénzed a te választásod . Te fogod kifizetni és te fogod használni ..
A hozzászólás módosítva: Pé, 16:40
(#) kisninja válasza diginewl hozzászólására (») Pé, 21:32 / 1

Szia ma már minden split klíma tud fűteni, de kérdés az téliesített e és hány fokos külső hőmérsékleten hozza a névleges teljesítményét. A normál klímák olyan 7 fokos hőmérsékleten hozzák a 100% ot és onnantól csökken a hatásfoka. (ebbe beletartozik a téliesített is.)
Pl a Midea Oasis és Fisher Nordic (egy a kettő) -7 fokon hozza a 100%
Nekem Gree Amber Royal van na ő -22 fokon hozza a 100% és kb -30 fokig dolgozik. Viszont nekem ez főfűtés és sokan panaszkodnak a zajra.
Ha 5 fok alatt akarsz klímával fűteni mindenképp legyen csepptálca fűtése és a kartell fűtés sem árt. Annyit tudni kell még, hogy pont a -5 - 0 fok és párás idő a legrosszabb a klímáknak ekkor deresedik le és sokat kell leolvasztania. Házon belül meg jó komfort érzetre én parapettes egységet ajánlanék így nem rétegződik a levegő. (fent meleg lent hideg)

amber.jpg

Következő: »»   108 / 108
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem