Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 94
(#) Busz hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
Mobil klímámban ilyen szűrő van, igen gagyinak néz ki. Egyáltalán szűr ki valamit vagy csak a venti és a hűtőbordák védelmére van???

Hogyan tudnám javítani a szűrési hatásfokát?

DSC00001.JPG
    
(#) tibibalogh520 válasza Busz hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Szia Busz!
Ez csak a levegőben található szösz, stb. megfogására alkalmas. Miután "jól eltömődött", meg fogja az apróbb szennyeződéseket is (por, stb.), de ekkor meg már az áteresztő kapacitásával lesznek problémák...
(#) nusi0201 válasza gbrovszki0214 hozzászólására (») Jún 14, 2011 /
 
Szia! köszönöm szépen a segítséget! több oldalt is megnéztem a szer-víz expressz tetszett legjobban úgy hogy tőlük már megrendeltem a klímát Üdv.: Nusi
(#) SLY1212 hozzászólása Jún 15, 2011 /
 
sziasztok
van egy home zone kímám és sajna nincs meg hozzá atávirányító a kérdésem az, hogy lehet e valahonnan szerezni hozzá akár univerzálisat is nekem mindegy csak legyen működőképes
előre is köszi mindenkinek
(#) Macsek71 hozzászólása Jún 18, 2011 /
 
Skacok, Szakik !

Kérdésem lenne Hozzátok :

Melóhelyemen ( igen poros környezet) nem bírja a klíma a terhelést . Szerintem hamar telekapja magát porral... Hogyan lehet legkevésbé barbár módon tisztítani ?
Sűrített levegővel óvatosan átfújatni ? A kültérit még OK , de a beltérit ? Mosópalackból a hőcserélőket vízzel lemosni ? Gondolom a beltéri kondenzvíz-elvezetője a mosóvizet is kivezetné ... A kültéri meg esőben egyébként is kapna vizet ... ( előző helyemen rendszeresen slaggal mosattuk a kültéri hőcserélőjét, de az ipari 400kW gép )
(#) Busz hozzászólása Jún 23, 2011 /
 
Mobil klímánál a dry üzemmód (szárítás) pontosan mit foglal magában? Mármint miben különbözik ez a sima hűtési üzemmód (cool) módtól?
Ilyenkor a meleglevegő kivezető csövet csatlakoztatni kell vagy sem?
(#) klimás56 válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Ha nincs más lehetőség ez is megteszi, de a járókerék /ventillátor/ lapát állapotát is érdemes ellenőrizni. előszeretettel telerakódik trutyival. Azt elég nehéz letakarítani, leginkább a teljes kiszerelést javasolnám. Ha van türelem és idő, akkor le lehet piszkálni a javarészét. Én csináltam már olyat, hogy spriccnivel , mosószeres vízzel jól telefújkáltam, majd pillanatra be-ki kapcsoltam a gépet , rongyot tettem elé és kipörgette magából a szennyeződést.
A kültéri mehet slaggal DE CSAK FESZÜLTSÉGMENTES állapotban!
(#) klimás56 válasza Busz hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Szia! A dry üzemmódban a vezérlés figyelmen kívül hagyja a hőfok beállítást és a kompresszor el kezdi lefagyasztani az elpárologtatót. Majd idő vagy hőfok érzékeléssel leolvasztja és így intenzíven szárítja a levegőt.
A meleglevegő csövet ilyenkor is kötelező csatlakoztatni mert tulajdonképpen hűtés üzemben dolgozik a gép.
(#) klimás56 válasza klimás56 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
FONTOS ! A mosásánál , levegős fújásnál a lamellákra érdemes vigyázni, ne görbüljenek, mert idegölő dolog egyengetni, bár tudok kölcsönadni lamellafésűt.
(#) Macsek71 válasza klimás56 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Köszi !

A mókuskerék mocskolódására nem gondoltam
Egyébként tudok vigyázni a lamellákra, volt szerencsém átfésülni 2-3 m2-t

( szinte sajnálom szegény gépet, amikor látom a kondenzvíz csőből híg iszap csordogál )
(#) Atka15 hozzászólása Jún 23, 2011 /
 
Sziaszok.Tudom hogy nem ide való, de talán itt elolvassák, mert ahova kiraktam ott nemigazán érkezett válasz.. lenne egy problémám az smd-s valamivel. Ez a baj. Találtam egy smd alkatrészt az egyik panel alján. 3db van rajta ugyanaz, de az egyik törött. Próbáltam megnézni mi azz, de nem tudtam rájönni. A tetején ez a szám áll: 271. és ennyi. 8 lába van(4-4-es elosztásban.), és csak ennyi van rajta hogy 271. Hogyan tudhatom meg, hogy mi ez? És kaphatok ilyet még boltban?
A segítséget előre is köszönöm.
Remélem nem baj hogy több témához kiraktam, de fontos volna.
(#) Atka15 válasza SLY1212 hozzászólására (») Jún 24, 2011 /
 
szia. nem tudom, hogy konkréten ehhez a fajtához lehet-e, de fontos hogy ha neten keresel, akkor konkrétan arra a típusra keress rá, ami neked van, mert különben nem lesz jó. Tapasztalatból tudom, hogy nem mindegy a száma, tehát nem lehet úgy klímatávirányítót venni h pl:zone vagy whirlpool klímához, hanem szám szerint. Itt keresgethetsz, de én még innen nem rendeltem semmit :http://zolibolt.hu/?page=taviranyito&tv=kl%EDma
de szerintem itt home zone nincs.. bocsi ha nem segítettem
(#) hbal hozzászólása Jún 30, 2011 /
 
Sziasztok!

A képen látható távirányítót keresem.
Sajnos a távirányítók másolásával foglalkozó cég nem tudta lemásolni és az univerzális távirányítók kódtáblázatában sincs benne a CLIVET klíma.

IMG_4284.JPG
    
(#) gbrovszki0214 hozzászólása Júl 7, 2011 /
 
Sziasztok!
Amint látom még mindig az emberek körében nagy dilemmát okoz az hogy a megfelelő klímás szakembert fogadjuk fel. Illetve az internet is felemészti az egyszerű felhasználót aki nem igazán érti internet világát és felemészti a sok webáruház a jó marketing szövegű weboldal. Hát segítsünk egymásnak, a bizalmatlanságon túllépni és a jó szakikat fellelni és a jó klímákat jó áron. A hozzászólásokat előre is köszönöm mindenkitől, aki csak magát ajánlja, vagy van egy jó tippje, pozítív illetve negatív tapasztalata.
(#) istván010 hozzászólása Júl 13, 2011 1 /
 
Kedves fórumtársak!
Remélem tud nekem valaki segíteni klíma javítással kapcsolatban. mi lehet a hiba mit kéne megnézni?
A hibajelenség: bekapcsolás után /kijelző beállított hőmérséklet megjelenik motorok felpörögnek /beltéri, kültéri, kültéri ventilátora/ 5-20 mp múlva a készülék 3 rövid csipogás kíséretébe kikapcsol.
Minden funkción ezt csinálja.
Tegnap előtt működött /hűtött egész nap rendesen / majd néhány óra múlva kikapcsolt és azóta néha működik néha nem.
A gép típusa AEG modell KWI 12HU
Rajz vagy bármi infó jól jönne ami segít a javításban.
Ha valaki szerelő írja meg mennyibe szokott kerülni egy ilyen hiba javítása?

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) norbeat hozzászólása Júl 13, 2011 /
 
Tud-e valaki segíteni, valami olyan vezérlés kellene hogy egy nagy csarnok ami régi építésű teljesen klimatizált, van négy kompresszor ami jelenleg légkamrás megoldással egy "pumpán" keresztül kapcsolodnak tehát mind a négy egyszerre indul vagy egyszerre áll le. Mivel nem kell ennyi teljesítmény elég lenne ha egyszerre kettő menne utána a másik kettö kapcsolna be tehát ugyanannyit pihenjenek. Esetleg külön külön is lehetne ha kell három menjen ha kell csak egy. Az időzités nem jó. Köszönöm.
(#) szosa hozzászólása Júl 13, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy Eurosky DE-24000BIO klímám. Tegnap még tökéletesen hűtött, ma viszont csak a levegőt forgatja.
Egy idő után magától megáll az operation es a fan led egyszerre villog.
Ez gondolom hibakód lenne.
Sajnos a neten nem találtam hozzá szervízkönyvet.
Ha valaki meg tudná mondani mit jelent, merre keressem a hibát azt megköszönném.

Köszönettel:Szöllősi
(#) tibibalogh520 válasza szosa hozzászólására (») Júl 13, 2011 /
 
Szia!
Sajnos megszökött a hűtőközeg.
Üdv Tibi.
(#) szosa válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 13, 2011 /
 
Köszönöm szépen a tanácsot! Ettől tartottam. Lehet keresni a lyukat.

Köszönettel: Szöllősi
(#) szosa válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 13, 2011 /
 
Szia!

Megoldódott a klímakérdés. A szivattyú indítókondija volt rossz. Köszönöm építő hozzászólásodat.

Köszönettel: Szöllősi
(#) tibibalogh520 válasza szosa hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Szia!
Igazán nincs mit.
A "papír forma" szerint írtam le a hibakód jelentését.

Mivel ezekben a készülékekben nincs beépítve nyomáskapcsoló(ami figyelné a hűtőközeg valós meglétét), ezért a vezérlés abból következtet a "gázhiányra", hogy adott időn belül a beltéri elpárologtató nem képes lehűlni adott hőfokra...

Esetedben a kompresszor nem tudott megindulni, ezért a vezérlés "szemszögéből" ugyan ez a felállás lépett elő, melynek hatására ezt a kódot küldte a gép.

Szerencse, hogy ennyivel megúsztad!

Üdv Tibi.
(#) vszaby hozzászólása Júl 17, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek!

Vestel C-9 Split klímánál a relé zavaróan hangosan csattogott. Panelt kiszereltem majd vissza és azóta egyik relé sem működik. Tudnátok hozzá elektronikai szerelőt ajánlani?

Szabolcs
(#) Busz hozzászólása Aug 7, 2011 /
 
Mobil klímám néha nagyon erősen elkezd durván zúgni, krepegni, tehát mintha berezonálna benne a kompresszor olyan hangokat ad. Nem tudom hogy ez normális vagy valami rendellenességre utal. Mert néha működik tökéletesen (olyan normál hangja van mint egy hűtőgépnek) néha meg elkezdi adni ezt a hangot:
http://www.youtube.com/watch?v=3qckYaHGvf0

Fisher 2,6kW-os mobilklíma, teszveszről vettem. D

De van amikor halk, van amikor meg változtatja a hangját. Még mielőtt mondanátok, egyenesen áll, ki van egyensúlyozva és mégis ilyen hangot ad. Kilazult volna a kompresszor rögzítése? Szétmerjem szedni, hozzáférek vagy inkább jó így ahogy van?

De amúgy bekapcsoláskor általában halk, késöbb kezdi ezt a hangot, majd ha kb 2 óra hossza múlva meg visszahalkul magától de a kompresszor ugyanúgy megy.
(#) klimás56 válasza gbrovszki0214 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Üdvözöllek! A legnagyobb döntéshozó az a zseb!!!
Hiába ajánlom magam pl., az esetek túlnyomó többségében vagy önállóan akarja valaki megoldani a szerelésést, vagy talál valami occókicipénzééé embert! Csak halkan jegyzem meg, július 4. után csak olyan szerelő végzethetne klímaszerelést aki megújította a zöld-narancs és egyéb színű kártyáját....

Ez van...
(#) klimás56 válasza Busz hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Üdv! Szedd szét és nézd meg, hátha fellazult valami rögzítés! A másik probléma a hőcserélő koszolódása lehet, főleg a kondenzátor szedhet össze sok port. Javasolom ennek tisztítását is.
(#) neutron hozzászólása Szept 25, 2011 /
 
Vestel klíma, az összes led villog.Ha lenne erre a hibára valakinek megoldása, nagyon megköszönném.
(#) Atka15 válasza neutron hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
hello a vestel klímák elég jók, strapásak is, szóval nem lehet h feszültség gondod van?? vagy pedig ha egy kicsit benne vagy az elektróba, akkor szedd szét, és mérd meg a kondikat, mert azok tudnak ilyen szép dolgokat csinálni, sőt olyannal is találkoztam már ahol az átvezetőkébel sérülése okozott ilyen problémát.
(#) neutron válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /
 
A táp hibátlan, a kondikból meg tulajdoképpen csak kerámiák.vannak.
(#) Atka15 válasza neutron hozzászólására (») Szept 26, 2011 /
 
hát akkor még a távirányítót nézd meg, hogy nem-e beragadt a gomb(tehát a gomb alján a grafit réteg lejött) és esetleg folyamatosan jelet ad neki, ha ez sem akkor szerintem IC hibás, amivel nemigazán tudsz semmit kezdeni, de ilyennel vestelnél még nem találkoztam. ha ic hibás(és a klíma egyébként működőképes) akkor érdemes venni egy digitális hőfokszabályzót, és szépen bekötözgélni a vezetékeket. ennek hátránya, hogy nincs távirányító, és hogy csak 1 ventillátorfordulat van. Nincs jobb ötletem.
(#) neutron válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /
 
A távirányítóba még elem sincs.
Következő: »»   3 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem