Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 94
(#) kaméleon72 hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
Üdv mindenkinek.Sikerült vennem egy használt split klímát ( Coolstár ),ami felszerelés után derült ki hogy a beltériben a csőkígyó egyik végénél a forrasztás elvált.Házilag meg lehet javítani?Kifújta a gáz és a kompresszorolaj egy részét is mire észrevettük.Persze az eladó tudni sem akar róla.Kidobni nem akarom,de sokat sem tudok fizetni a javításért.Egy szerelőt megkérdeztem,de árat nem mondott,csak nyafogott hogy nagyon körülményes a javítás.Tud valaki tanácsot adni?
(#) klimás56 válasza kaméleon72 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Házilag is csak keményforrasztással orvosolható! Ráadásul, mivel papír vékony csövek vannak, nem árt némi rutin is hozzá, mert secperc alatt elfolyik a csőfal.
A szerelőnek igaza van, macerás a javítás..... sajnos nem tudok jobbat én sem.
(#) klimás56 válasza neutron hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Valamelyik szenzor lesz a ludas! Ha jól tudom 3 db van, ebből kettő a beltériben. A kültéri most egyenlőre nem játszik, a beltéri egyik érzékelője a beszívott levegőt méri, a másik teljesen más alakú, a csőre van rögzítve egy hüvelyben. Ezeket nézd meg, ha van lehetőséged, mérd ki őket. A hőmérsékletváltozásra valamerre változni kell az ellenállának. Értéket nem tudok mondani sajnos.
(#) kaméleon72 válasza klimás56 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Köszi a választ.Mennyiért lehet javíttatni?
(#) Busz hozzászólása Ápr 20, 2012 /
 
Vettem egy rossz mobil klímát ami az eladó elmondása szerint gázhiányos és azért nem működik.
A venti része jó de viszont sem fűteni, sem hűteni nem akar, de még a kondenzátort hűtő ventilátort sem indítja el. Mert két venti van benne. Egy a szoba levegőjét keringeti, egy másik meg a kinti levegőt forgatja.
Attól hogy nincs benne gáz attól még mennie kellene a kompresszornak nem? Amúgy elég régi példány, szerintem nincs benne gáznyomás érzékelő. A kompresszorba 4 vezeték fut be, valahogy direktbe kötve a 230V-ra meglehet próbálkozni az indítással?
De a gyári adattábla szerint fűtéskor 1800W-ot vesz fel a klíma. Nade fűtőszálat nem találtam benne, akkor ez kompresszorral tudna fűteni?
Na mindegy, úgyis kútklíma lesz belőle, de a kérdésem hogy hogyan tudnám kicselezni az elektronikát hogy azt higyje hogy minden rendben van?

klíma.jpg
    
(#) Zoo2 hozzászólása Máj 2, 2012 /
 
Sziasztok,

Mivel más sajnos többször is rosszul jártam különböző szervizek területén, a segítségeteket szeretném kérni:

2 db klíma tisztítására-átnézésére szeretném ha megbízható szerelőt ajánlanátok Budapest területén. Szerintem 3 éve rá se nézett senki, bár használva sem voltak nagyon.

Köszönöm.
(#) adrian007 hozzászólása Jún 21, 2012 /
 
Sziasztok!
Bocsi ha nem lesz megfogalmazva érhetően de nem értek a klímához nagyon nem rég vettem a lakást és bent volt a klíma már, könyve nincs meg
Májusban volt itt egy szerelő állitolag feltöltötte. Bekapcsolom és be van állitva a hütésre(csillagszerüségü jel) és 24 fokra és egy idö után fogja magát kikapcsol bezárja a lapátokat és a time felirat villog sárgán meg a run világit zölden(de ez világitott a szerelés elött is mikor használtam,gondolom az jelzi mikor be van kapcsolva). de ha én kapcsolom ki az egységet akkor meg a time felirat világit és a run villog olyan mint ha egy idözités maradt volna benne és hiába inditom ujra a resettel a távirányitot nem csinál semmit (irányito ujraindul de a hiba megmarad és ha a másik programon használom a klimát a csepp jellel akkor meg nem kapcsol ki megy szépen de ha leállitom bent van még mindig az a program amit már leirtam nimbusz kfr-35gw/x tipusu
Légyszives segitsetek.
Elöre is köszönöm
Ha valaki tud ebben segiteni akkor itt is küldje el meg megszeretném kérni hogy az email cimemre is mert nem tudom mikor leszek gép közelben megint szarka.adrian85@gmail.com
És azért kell itt is mert valamikor fogja a telefonom magát és törli az emailokat
(#) hzoli2 hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, hogy mi baja lehet a klímámnak, ez egy inverteres hisense klíma és az a jelensége, hogy nem hűt , csak a belső ventilátora forog a külső egység ventilátora csak egy kis ideig megy aztán leáll. Gáz az rendben van benne, viszont a külső egység teteje alatt vannak panelek, az egyik rész a 230V -os a másik panelen van 3 piros led , amikor beindítom, akkor a ledek is felvillannak, de leáll a ventilátor és az 1. és a 3. led villog . Ennek biztos van valamilyen hibakódja.
Ezen a panelen van egy bazi hűtőborda is és ic is.
Valószínű ez a vezérlője , itt vezérelheti a kompresszor fordulatszámát. Valami gond itt lehet. A kompresszora hitachi , ezek állítólag nagyon jó fajták, lehet, hogy a vezérlő elektronikájában mehetett el valami.
Úgy látszik, hogy a modern cuccok sem olyan jók, mint ahogy azt reklámozzák. Azt mondják sokan, milyen jó ez az inverteres technológia.
Biztos vagyok benne, hogy a kompresszor vezérlésében van valami hiba. A nem inverteresekben ilyen elektronika nincs is.
Érdekelne , ha van valakinek tapasztalata ezen a téren, hogy mi lehet a gond?
(#) klimás56 válasza hzoli2 hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Azt honna tudod hogy a gáz rendben van benne, mikor el sem indul?
(#) jocimoci hozzászólása Jún 30, 2012 /
 
Szia
Vettem használtan egy eltron siebert ACP 08 C mobilklímát és mostanság megjelenik egy tC kiírás a kijelzőn és leáll nem is lehet elindítani csak ha a hálózatból kihúzom.Valaki ha tud legyen szives segíteni.
(#) banánosjoe hozzászólása Júl 3, 2012 /
 
sziasztok

az a problémám hogy a klímán nem tudom átállítani a venti sebességét, amint bekapcsol a kondenzátor leveszi alapra és sehogy se tudom erősebbre venni.
azóta van így mióta kitisztíttattam meg újratöltettem a gázt.
ja midea a készülék és az első 3 percben teljesen rendben megy utánna kondenzátor be és ennyi.
remélem tudtok segíteni

üdv
(#) blackdog válasza banánosjoe hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Helló!

Ha értelmesen leírnád, hogy mi a gondod akkor kaphatnál értelmes útmutatást.
Mi az, hogy venti bekapcsol kondi leveszi alapra? Te most konkrétan miről beszélsz? Miért töltetted újra? Stb... Stb...???
[off]
Amúgy a Shift gomb nem harap és alsó kategóriás klímához gondolom hasonló minőségű szerelő jött.
(#) banánosjoe válasza blackdog hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
hali

igen tényleg értelmetlen most h elolvastam még egyszer

'Mi az, hogy venti bekapcsol kondi leveszi alapra?'
Ezt értem alatta:
3 perc után kapcsol be a kondenzátor (ezt a használati útmutatóban olvastam) és amint bekapcsol, a ventilátor a legalacsonyabb sebességre kapcsol. Előtte tudom szabályozni(high/mid/low), utána már nem.

Nagyon büdös levegőt fújt ezért hívtam klímatisztítót aztán mikor megnézte a gázt azt ajánlotta töltsük újra ezért lett újratöltve.

Ezek után jelentkezett a fenti probléma.
(#) tibibalogh520 válasza banánosjoe hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Szia banánosjoe!

Nem akarlak "lerázn" a problémáddal, de szerintem fordulj -legalább akkora bizalommal- a tisztelt úriemberhez, aki tisztította, majd "újratöltötte" a rendszeredet, mint mikor odahívtad/be engedted a lakásodba... :yes:
Ha Ő képtelen volt legalább üzemképesen otthagyni a rendszert, akkor azt hiszed, Te majd képes leszel helyrehozni!? Ez nem Hobbi kategória, illene
szakemberhez fordulni segítségért!!!
(míg nem késő....)
(#) fstibor hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Üdvözlök Mindenkit!

Kérdésem lenne felétek, mely egy 7 éves Lg neo plasma 5.3kw-os inverteres klímával kapcsolatos.A klíma használtként került hozzám 1 hete,felszereltem, a kültéri egységben volt gáz, sőt akitől kaptam azt mondta még le is engedhetek belőle mert ez a klíma 10 méteres szakaszon volt fölszerelve, nekem pedig csak 5 méter a csövezésem.Hát engedtem is le belőle(utólag szerintem kár volt). Bekapcsoltam működött bár nem fújta azt az igazán hideg levegőt 18 fokra állítva. nem voltak nagy melegek még akkor, pár perc után ki is kapcsoltam.Egy klíma telepítő ismerősöm jött át megnézni azt mondta minden ok egy kis gázt kellett utána tölteni.Most bejöttek a melegek beindítottam fújta azt a nem túl hidegnek mondható levegőt és 1 óra múlva leállt a készülék a beltéri egység led visszajelzője hatot villog folyamatosan és csak áramtalanítás után lehet újra indítani.Az ismerősnek nincs lg hibakód listája de megkérdezett valakit aki azt mondta a beltériben van több érzékelő szenzor amit ha kimér melyik rossz azt kiválthatja egy 10kilóohmos ellenállással és akkor megoldódik a probléma.Nem tudom mi a véleményetek erről, én nem látom jó ötletnek, szerintem a gáz körül kéne először kutakodni, hogy tényleg megfelelő mennyiség van-e a rendszerben, és milyen hibát jelent a 6 villanás.Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm.Tibor
(#) husztitibi hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Lenne egy 2 éves IGN 12HRDN1' 3.5-ös inverteres split klímám ami bekapcsolás után 1-2 percig üzemel majd 10 percig csak a sima/nem hideg levegőt / fújja, majd ismét 2 perc amit megy /míg a teljesítmény ledek felmennek 4-esig 5 van majd egy perc múlva ismét leáll a hideg levegő,a ledek elaludnak.Mi lehet a hibálya?Miért nem megy fel a teljesítmény az 5-ös ledig teljesen?"Klímás" nézte,gáz rendben van nem szivárgott elAzt hiszem 24 bar nyugalmi állapotban,ha beindul a klíma 10 barig megy le,egy kicsit le is engedett belőle hátha elindul/ 20-21 barig,hátha a nagy melegnek köszönhetően megnőtt a nyomás és emiatt a védelem lekapcsol.Nem értek hozzá,a szerelést nem sokan válalják mert a bekötésekben van a "nagy " pénz,de lenne egy jó ismerősöm akivel ma beszéltem sok mindenhez ért,ki tud mérni,szívesen segítene ha tudna valaki valami támpontot,hibalehetőséget,valószínűsíthető hibát mondani.33 fok van a szobában estére,nehezen hűl le a szoba 28-30 fokra azt is csak reggelre.Bármilyen segítséget elfogadok/akár klíma szerelő ajánlást is/
. KISVÁRDA
(#) blackdog hozzászólása Júl 4, 2012 / 1
 
husztitibi, fstibor

98% hogy mindkét esetben kalorikus probléma van.

[off] Ebben a nagy melegben számtalan ilyen és ezekhez hasonló telefonokat kapok. Tele az ország kóklerekkel és az igazi szakembereket meg szidjátok, hogy drágák.
Bocs, de a tudásnak ára van és a hűtéstechnikához kell tudás. Nem "csak" festéket kenünk a falra.
Attól meg végképp elgurul a gyógyszerem mikor az mondják, hogy leengedtem egy kis gázt.
R410a azeotrop közeg, két komponensű. Szépen hazavágjátok a leengedéssel. A környezetvédelemről nem is beszélve. Az meg, hogy használt klíma az plusz egy lutri.
Miért nem látjátok be, hogy a valódi szakember ára hosszútávon megtérül. Inverteres gépeknél ez méginkább igaz.
...... Nem folytatom mert köbzoli gyógyszere is elgurul tőlem.
(#) husztitibi válasza blackdog hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Köszönöm válaszod.Újként vásároltam,felszerelték,2 évig működött,most kezdett el vacakolni,sőt tavaly ősszel mikor fűtöttem is vele egy kicsit.Akkor nagy a valószínűsége hogy gáz problémálya van?Sajnos errefelé kevesen értenek igazán szerintem a klímákhoz/főleg az invertereshez/ vagy csakis a felszerelés,vákumozás feltöltés ami igazán megy nekik itt.Szívesen fogadnék egy klíma szerelőt itt Szabolcsban Kisvárda környékén aki rendbe tudná hozni a klímámat.Sajnos én 1-2-3 szerelőt tudok de szerintem javításban a gázfeltöltésnél meg is állt a tudomány tisztelet a kivételnek akit éppen most is keresek.Ha le vákumoztatom és újra feltöltetem valószínű hogy megszűnik a problémám?Természetesen a "szerelővel" aki le tudja vákumozni majd a kis táblácskán lévő mennyiséggel fel is tudja tölteni azt.Segítséget kérnék akár tanáccsal akár javítási szakember ajánlásával.Köszönettel:Tibor
(#) husztitibi válasza blackdog hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Valójában egy kicsit az elején rátöltött gázt hátha az a gondja,majd ezután engedte lejjebb a nyomást.
(#) blackdog válasza husztitibi hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Üzem közben méri kell a hűtőköri nyomásokat.
Bár mivel töltötte majd leengedte stb... Jobb lenne előbb egy 35-40 bar N2 nyomáspróban majd megfelelő vákuum és a gyári töltettel tölteni. Folyadék állapotban és mérleg használatával!!! Nem szobamérleg. Ilyennel is találkoztam már.
Ezután, ha kell rátölteni m/g alapján amit a típus szab meg.
Az meg nem hűtős aki álló gép esetén a nyomásokból bármit is megállapít. Van nem használ vákuum szivattyút nem képes legalább 35 bar nyomás próbára nem tud folyadék állapotban tölteni és még sorolhatnám....
(#) husztitibi válasza blackdog hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Köszönöm a gyors válaszod.Úgy gondolom erre a szerelő nem képes így keresnem kell egy olyan szerelőt aki mindezt meg is tudja valósítani és megvannak az ezközei is erre a célra.Rákérdezek 1-2 szerelőre hogy hogyan töltené fel a klímámat,aki mindezt elmondja az lesz a megfelelő.Remélem találok olyat aki így csinálja és nem csak egy sima szivattyúzás és bele a gáz szoba mérleggel mérve.Ha nem a gáz a probléma akkor még mi lehet?Olvastam ilyeket,kompresszor indító relé,kompresszor kondenzátor hiba,szenzor hiba?Külső,belső?.....? Köszönök mindent.Egy szerelőt nem tudsz erre felé ajánlani?
(#) blackdog válasza husztitibi hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Ha jól tudom akkor neked valójában Midea klímád van.
Látatlanban nem tudok okos lenni, de talán a kopmpresszor hiba kizárható.
Természetesen lehet érzékelő hiba is amit egy egyszerű ohm mérővel ellenőrizni lehet. Ezekben általában NTC 10K ellenállások vannak vagyis 25 °C mért hőmérséklet esetén 10K az ellenállás.
Azon a környéken nem vagyok ismerős. Bárkit is találsz kérd el a "kék" kártyáját. Elleőrizd az érvényességét. Ezzel tudja igazonli, hogy képzett szerelő és jogosult hűtőközeg kezelésre.
Olyan embernek nem fizess aki "ezermester" és "ért" mindenhez. Ilyen nincs.
(#) husztitibi válasza blackdog hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Igen elvileg midea klíma a típusszámai ugyan az mint a mídeának 12HRDN1.Rendben keresek egy kék kártyás klíma szerelőt.A 10 kohmos érzékelő a beltériben található?Láttam egyet a beltériben a hűtőbordák felett elhelyezve.Ezt le tudom mérni egy multiméterrel kb 25 fokon 10 kohm kell hogy legyen?
Üdv:Tibi
(#) blackdog válasza husztitibi hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
legaláb egy van a beltériben és egy a kültériben.
Ellenőriztesd a klímád. Legyen rendben kalorikusan és utána lehet keresgélni elekrtonikai hibát. A Midea elég buta gép... Majdnem a jég hátán is megél. Első a hűtőkör utána a többi. Persze lehet vvizsgálni jelenlegi állapotában is, de félre vezethet.
(#) husztitibi válasza blackdog hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
2-őt találtam a beltériben egy a bordákon kívül van ami a levegő hőmérsékletét mérheti,a másik a rézcsövön belül a rér hűtőcsőhöz forrasztva mintha a hűtőközeg hőmérsékletét mérné. Mindkettőnek 10 kohmosnak kell lenni?Reggel tudok esetleg rámérni mert 30-31 fok van jelenleg most a klímahelységében.
Üdv:Tibi
(#) husztitibi válasza blackdog hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Mennyit szoktak elkérni egy szakszerű klíma töltésért?Elvileg 1230 gramm R410A szükséges a művelethez max. 2 méter cső van a kültéri és beltéri között.Üdv:Tibi
(#) fstibor válasza blackdog hozzászólására (») Júl 4, 2012 /
 
Üdvözöllek husztitibi!

Én nem akartalak felidegesíteni a kérdésemmel a klímaszerelő ismerősöm Genex klímás, nem tudom ő milyen szakember , mármint, hogy értenek egy bontott klíma beüzemeléséhez vagy nem.Jött a Genxes kocsijával elvégezte a feladatát , nem álltam ott mögötte, beindította 5 percre a klímát elkért 15000ft-ot és mondt, hogy kész. Én nem gondoltam volna, hogy a felszerelés előtt 4 nappal működő klíma egy új helyen ilyen bonyodalmakat fog okozni.A környezetszennyezésért kövezz meg ,ha már csak ezt a részét látod a legrosszabbnak a problémámból.A klímát egy szegedi klímás ismerősömtől kaptam, mivel egy szívbeteg másfél éves kisfiam van és segíteni próbált volna jóhiszeműen.Valóban nem kellett volna elfogadnom a felajánlását hanem egy újat vennem és akkor nem tettem volna fel ezt a gyógyszer gurigató kérdésemet. Ígérem ha ez a klíma kuka lesz, jövőre összespórolok egy újra..Még egyszer elnézést ha a hülye kérdésemmel a lelkivilágodba gázoltam és köszönöm a kioktató válaszodat arra, hogy mit nem kellett volna csinálni.Maradok tisztelettel:fstibor
(#) fstibor hozzászólása Júl 4, 2012 /
 
Elnézést a válaszom blackdognak szól nem pedig husztitibinek.
(#) husztitibi válasza blackdog hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Megmértem most reggel, 27 foknál 4.04-et mutatott,úgy olvastam hogy valaki már cserélt NTC termisztort és 4.7-es volt a megfelelő és megjavult a klíma.Úgy gondolom hogy ez a termisztor jó lehet.Hívok egy klímást aki szakszerűen fel tudja tölteni a klímát.
Köszönöm a segítséget.Üdv:Tibi
(#) blackdog válasza fstibor hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
fstibor:

Nem te akasztottál hanem az a "klímás" aki így járt el. Korrekt akkor lenne, ha most visszajönne és gariba orvosolná a problémát.
Nem azt mondtam, hogy ne vegyél/kapjál használt klímát. Mindenkinek az anyagi lehetőségi döntik el meg a szükség. Én mindig azt mondom, hogy ha lehet akkor kicsit még spóroljon hozzá és vegyen minőségibb darabot.
Te ezt kaptad egy ismerősödtől rendben van. Csak nem tudhatod az előéletét és, hogy hogyan lett leszerelve. Az, hogy azt mondták ott működött az egy dolog. A szerelődnek kellett volna körültekintőbbnek lennie. Többek között nem csak 5 percig járatni és nem ki-be játszani a hűtőközeggel.
Szóval mégegyszer nem miattad volt a kirohanásom és mint láthatod husztibi-nek próbáltam ötletet adni, de távolról nem lehet klímát javítani főle úgy nem, ha a másik oldalon olyan ember van aki a hűtéshez nem ért.
Következő: »»   4 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem